loading...

Επικοινωνιακά παιχνίδια και στο βάθος... ανασχηματισμός


O επικοινωνιακός κύκλος του Μαξίμου, για την συμφωνία του Eurogroup της15ης Ιουνίου, ολοκληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς (Μητσοτάκη, Γεννηματά, Κουτσούμπα και τον Βούτση ως προέδρου της Βουλής).


Πιθανόν να συνεχιστεί και με κάποιο υπουργικό συμβούλιο, αύριο, Τετάρτη, αλλά επί της ουσίας σήμερα τελειώνει. Και απομένει το ερώτημα πώς προχωρά η κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Το Μαξίμου κέρδισε άφθονο πολιτικό χρόνο, τουλάχιστον έως την άνοιξη του 2018, καθώς δεν φαίνεται να απειλείται με "τράβηγμα του χαλιού" από τους ευρωπαίους, ενώ, στο εσωτερικό μέτωπο, ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρά τη συνεχή επίκληση στις εκλογές δεν μπορεί να τις επιβάλει. Αυτός ο (πολιτικός) χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Μαξίμου προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία; Δύσκολα καθώς η συμφωνία της 15ης Ιουνίου δεν αλλάζει τα δεδομένα της οικονομίας που αφορούν την κοινωνία. Το παιχνίδι θα παιχθεί στο επίπεδο της καθημερινότητας, πεδίο όπου η κυβέρνηση δεν έχει δείξει θετικά δείγματα έως σήμερα.

Οι προβληματισμοί που οδηγούν σε ανασχηματισμό

Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει το Μαξίμου να κινητοποιήσει υπουργούς και κρατικό μηχανισμό προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις θετικές δεσμεύσεις της συμφωνίας. Η αβεβαιότητα μπορεί να μην απομακρύνθηκε τελείως αλλά μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που επιτρέπει μια διαφορετική διαχείριση της καθημερινότητας.

Το Μαξίμου, ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, θα "αναγκαστεί" να πάει σε ανασχηματισμό καθώς στα βασικά κοινωνικά πεδία υπολειτουργεί. Η κατάσταση στα νοσοκομεία -και γενικότερα στην υγεία- παραμένει προβληματική, το ίδιο και στη δημόσια διοίκηση, ενώ δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σ' άλλα πεδία (π.χ. μείωση της στρατιωτικής θητείας ή των στρατοπέδων) προσκρούουν σε οργανωμένα συμφέροντα. Το θέμα της παιδείας έχει σε κάποιο βαθμό αντιμετωπιστεί, το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα, αυτό της ανεργίας, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται εύκολα.

Παρόλο που θα υπάρξει ανάπτυξη δύσκολα η ανεργία θα μειωθεί αισθητά -σήμερα η ανεργία στους νέους είναι περίπου στο 50%, ενώ το συνολικό της ποσοστό κυμαίνεται πάνω από το 23%.


Πηγή: Eurokinissi

http://www.cnn.gr/

on 10:38:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Επικοινωνιακά παιχνίδια και στο βάθος... ανασχηματισμός

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.