loading...

Γιατί ο Τσίπρας σκέφτεται να «θυσιάσει» τον Τσακαλώτο – Φουντώνουν τα σενάρια


























Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές φέρνει πιο κοντά στην έξοδο από το υπουργείο Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Παρά τις διαβεβαιώσεις, από κυβερνητικές πηγές, ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, θεωρείται πολύ πιθανόν ο πρωθυπουργός να «θυσιάσει» τον κ. Τσακαλώτο για να μειώσει τη φθορά για την πολιτική ήττα που θεωρείται ότι υπέστη η κυβέρνηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Παρότι οι αποφάσεις ελήφθησαν σε κεντρικό επίπεδο, αρκετοί στο κόμμα υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος, τις παραμονές του Eurogroup της 22ας Μαΐου, έλεγε σε συνομιλητές του στη Βουλή πως «οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία για το χρέος είναι fifty-fifty».

Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Τσακαλώτος εδώ και καιρό διαφωνούσε σε βασικά σημεία της διαπραγματευτικής τακτικής που ακολουθούσε η κυβέρνηση. Χαρακτηριστική ήταν η… τριήμερη «εξαφάνιση» του κ. Τσακαλώτου τον Φεβρουάριο του 2017, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη συνέχεια είχε δηλώσει, μέσω συνεργατών του, ότι «οι φήμες για τον πολιτικό του θάνατο είναι υπερβολικές» και μιλώντας στη Βουλή είχε πάρει αποστάσεις από τις θριαμβολογίες του Μαξίμου, λέγοντας: «Κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν». Σήμερα, με την ολοκλήρωση της κρίσιμης δεύτερης αξιολόγησης, ανοίγει πλέον ο δρόμος για μια πιθανή μετακίνησή του.

Η δήλωση του κ. Σόιμπλε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ότι «είναι ένας καλός υπουργός Οικονομικών και σκληρός διαπραγματευτής και είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται αρκετά», θεωρήθηκε από συνεργάτες του πρωθυπουργού ως προβοκατόρικη, καθώς έφερε στην επιφάνεια ένα εσωτερικό ζήτημα της κυβέρνησης, την ώρα μάλιστα που η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση του κ. Τσακαλώτου από την κυβέρνηση θα διατάρασσε τις εσωκομματικές ισορροπίες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών θεωρείται άτυπα ως ο επικεφαλής της ομάδας των «53+». Για αυτό το λόγο πολλοί εισηγούνται μια λύση «τύπου Παππά», δηλαδή να μην απομακρυνθεί ο κ. Τσακαλώτος τελείως από την κυβέρνηση αλλά να αλλάξει υπουργείο, όπως συνέβη στον τελευταίο ανασχηματισμό με τον Νίκο Παππά.

http://www.eleftherostypos.gr

on 10:33:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Γιατί ο Τσίπρας σκέφτεται να «θυσιάσει» τον Τσακαλώτο – Φουντώνουν τα σενάρια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.