loading...

Αυθαίρετα: Έτσι θα τα νομιμοποιήσετε - Δείτε πόσα θα πληρώσετε



























Τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν ολόκληρα αυθαίρετα αλλά και πλήθος μικρών...
πολεοδομικών παραβάσεων αντί μόλις 250 ευρώ δίνει στους πολίτες το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" η ευνοϊκή αυτή διάταξη αφορά κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν το 1975 και αφετέρου, πολλές μικροαυθαιρεσίες που έχουν τα περισσότερα σπίτια, όπως πέργκολες, καμινάδες , αποθήκες, στέγαστρα κ.λ.π.

Μάλιστα, με 250 ευρώ μπορεί κάποιος να νομιμοποιήσει όλες τις μικροπαραβάσεις που έχει το κτίσμα του. Με το ίδιο ποσό (ανά όροφο) είναι εφικτή η νομιμοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ορόφου, αλλά και χωροθέτησης των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει η οικοδομική άδεια.

Με τον τρόπο αυτόν, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα μπορέσουν με ένα πολύ μικρό ποσό να τακτοποιήσουν όλες αυτές τις εκκρεμότητες και να αποφύγουν τον κίνδυνο να τους "καρφώσει" ο γείτονας (συνηθισμένο φαινόμενο).

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο άρθρο 96 του σχεδίου νόμου που αναμένεται να πάρει τις επόμενες ημέρες τον δρόμο προς τη Βουλή, υπάγονται στις διατάξεις του και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ 21 συνολικά παραβάσεις.

Η πρώτη αφορά τη διαφορετική διαμόρφωση των διαμερισμάτων ενός ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας , άν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές καταβάλλεται 250 ευρώ ανά όροφο ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος.

Άλλη παράβαση είναι η διαφορετική χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων σε σχέση με όσα προβλέπονται στην οικοδομική άδεια. Οι ιδιοκτήτες υποβάλλουν κάτοψη αποτύπωσης των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης και τα 250 ευρώ καταβάλλοντας εφάπαξ εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης.

Οι φούρνοι

Άλλες μικρές αυθαιρεσίες που τακτοποιούνται είναι , μεταξύ άλλων , η τοποθέτηση δομικών στοιχείων (φούρνοι, διακοσμητικοί κρουνοί) σε ακάλυπτο χώρο, η μείωση έως 20% της υποχρεωτικής φύτευσης ακάλυπτου χώρου οικοπέδου, η κατασκευή πέργκολας, η υπέρβαση νόμιμου ύψους καμινάδας έως 1,50 μέτρο, οι δεξαμενές αποχέτευσης και νερού, η υπέρβαση ύψους έως 20% σε επαγγελματικές, βιομηχανικές και αγροτικές αποθήκες, όπως και η αλλαγή θέσης του κτιρίου με οικοδομική άδεια, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, ή η αλλαγή θέσης του κτιρίου λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση. Για την υπαγωγή τους υποβάλλονται αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη , τεχνική έκθεση μηχανικού και φωτογραφίες.

Πέρα από τις μικρές αυτές παραβάσεις, με παράβολο ύψους 250 ευρώ, χωρίς να απαιτείεται η καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου, μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα που υφίστανται προ του 1975. Η ευνοϊκή διάταξη αφορά κτίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικία και ολοκληρώθηκαν πριν από τις 9 Ιουνίου 1975.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

on 10:31:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αυθαίρετα: Έτσι θα τα νομιμοποιήσετε - Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.