loading...

Πώς σκέφτονται οι άντρες – Τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες


Κάτι που κάθε γυναίκα έχει αναρωτηθεί έστω και μία φορά στη ζωή της είναι τελικά πώς σκέφτονται οι άντρες.

Συχνά θα ακούτε πως η γυναίκεια σκέψη φαντάζει πολύπλοκη μπροστά στην αντρική!

Θα λέγαμε πως κρύβει μία δόση αλήθειας αυτή η άποψη αλλά ουσιαστικά ο τρόπος που σκεφτόμαστε οι γυναίκες είναι απλά διαφορετικός.
Οι άντρες κοιτούν συνήθως τα πράγματα από μία άλλη οπτική γωνία και πιο συγκεκριμένα από την γωνία που φαίνεται να τους βολεύει περισσότερο ή από την πλευρά που μπορούν να διαχειριστούν πιο εύκολα τις καταστάσεις.
Με λίγα λόγια προσπαθούν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη σε αντίθεση με εμάς τις γυναίκες. Κάποιες θα έλεγαν πως οι άντρες είναι επιφανειακοί αλλά αυτό δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία τους. Μάλιστα, οι γυναίκες θα μπορούσαμε σε μερικά θέματα να πάρουμε μαθήματα από τους άντρες και να σταματήσουμε να διυλίζουμε τον κώνωπα!


Πώς σκέφτονται οι άντρες; 

Απλά, εύκολα και γρήγορα!

 Ίσως να μην μπορούμε οι γυναίκες να καταλάβουμε πως γίνεται κάτι τέτοιο αφού έχουμε την τάση να αναλύουμε πολύ τις καταστάσεις και τις συμπεριφορές αλλά ωστόσο καλό θα ήταν να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει. Σκεφτείτε πως ένα μέρος της γνωστής «μάχης των δυο φύλων» βασίζεται στον διαφορετικό τρόπο σκέψης μας. Θα μπορούσε άραγε μία γυναίκα να εισχωρήσει σε ένα αντρικό μυαλό ή και το αντίθετο; Πολλοί ισχυρίζονται πως μπορεί να συμβεί με λίγη καλή θέληση και μάλιστα αν το καταφέρουμε θα συνειδητοποιήσουμε η συνεννόηση μεταξύ μας δεν είναι και τόσο δύσκολη. Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές καταστάσεις κατά τις οποίες ο τρόπος σκέψης μιας γυναίκας και ενός άντρα διαφέρει!

Πώς σκέφτονται οι άντρες

1)Σημαντικές ημερομηνίες

Συχνά οι γυναίκες παραπονιόμαστε πως τις ημερομηνίες που θεωρούμε σημαντικές, ο σύντροφός μας δεν τις θυμάται ή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να συγκρατήσει έστω κάποια από αυτές. Μπορεί αρχικά να τσαντιζόμαστε και να τους θεωρούμε αδιάφορους αλλά η αλήθεια είναι πως αν τους ρωτούσαμε η απάντηση θα ήταν απλή όπως για παράδειγμα, δεν συγκρατώ γενικά ημερομηνίες, έχω πολλά στο κεφάλι μου ή από τους πιο διπλωμάτες θα ακούγαμε πως έτσι κι αλλιώς μας αγαπούν και νοιάζονται για εμάς όλο τον χρόνο.

2)Η σχέση μας και οι φίλοι μας

Έχετε συνειδητοποιήσει ποτέ για την σχέση σας απομακρυνθήκατε από τους πάντες; Είναι ένα συχνό φαινόμενο για τις γυναίκες! Πολλές φορές δενόμαστε τόσο πολύ με τον σύντροφό μας που ουσιαστικά δεν αφήνουμε χώρο και χρόνο για τίποτα άλλο. Ένας άντρας, όμως, δύσκολα θα σκεφτεί τη ζωή του χωρίς τους «κολλητούς». Οι γυναίκες συνήθως θεωρούμε πως μας βάζουν σε δεύτερη μοίρα και αρχίζουμε να αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους μπορεί να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Σκεφτόμαστε πως μαζί μας δεν περνάει καλά, δεν είναι ο εαυτός του, θέλει να είναι ελεύθερος και άλλα παρόμοια. Τι σκέφτεται, όμως, ένας άντρας για όλο αυτό; Τίποτα! Απλά θέλει χρόνο με τους κολλητούς για γέλια, σχόλια και αντρικές κουβέντες.

3)Συγκατοίκηση και γάμος

Πώς σκέφτονται οι άντρες σε μία συγκατοίκηση; Πριν δούμε πως σκέφτεται ένας άντρας όταν πρόκειται να συγκατοικήσει με μία γυναίκα, ας δούμε πρώτα πώς σκέφτεται μία γυναίκα για να αντιληφθούμε την διαφορά. Οι γυναίκες, ειδικά μετά την ηλικία ων 25 βλέπουμε την συγκατοίκηση λίγο πιο σοβαρά. Δηλαδή, μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτούμε και αυτό που θεωρούμε «λογική συνέχεια». Οι άντρες από την άλλη αποφασίζουν να συγκατοικήσουν με την κοπέλα τους χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες σκέψεις. Ο ενθουσιασμός τους και τα έντονα συναισθήματα αρκούν για να οδηγηθούν σε μία συγκατοίκηση. Αυτή την συμπεριφορά την παρατηρούμε συνήθως σε άντρες μέχρι την ηλικία των 30. Θέλουν να κάνουν μία πιο «σοβαρή» σχέση και να μένουν με την κοπέλα που θέλουν. Δύσκολα θα συναντήσουμε άντρες που θα ξεκινήσουν από μόνοι τους, σε μία τέτοια περίπτωση, κάποια συζήτηση για το κοινό μας μέλλον όπως για παράδειγμα, γάμος, οικογένεια και τα λοιπά.

4)Πώς δείχνουμε την αγάπη μας

Οι άντρες συνήθως δεν σκέφτονται τρόπους για να μας αποδείξουν την αγάπη τους, Θεωρούν πως είναι κάτι που φαίνεται και οι γυναίκες μπορούμε να το αντιληφθούμε. Σίγουρα δεν αναλύουν με τις ώρες την έννοια αγάπη και δεν ψάχνουν να την βρούνε πίσω από μία κουβέντα μας ή συμπεριφορά. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε πως όσο απλά σκέφτονται άλλο τόσο πιο απλά αισθάνονται.

5)Τρυφερότητα και ρομαντισμός σε μακροχρόνια σχέση

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ βρισκόμαστε σε μία μακροχρόνια σχέση, ακόμα αναρωτιόμαστε πώς σκέφτονται οι άντρες. Πώς ξεχνάνε την τρυφερότητα και τον ρομαντισμό; Γιατί τα χρησιμοποιούν στην αρχή κι έπειτα τα αφήνουν στην άκρη; Τι έχουν μέσα στο μυαλό τους; Και όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι απλά ένα μικρό δείγμα για το τι συμβαίνει μέσα σε ένα γυναικείο μυαλό. Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την περίπτωση ή μας θεωρούν δεδομένες ή απλά η συνήθεια τους έχει χαλαρώσει πολύ. Οι άντρες πολύ δύσκολα ρίχνουν ματιά στο παρελθόν ή κάθονται να αναλύσουν συμπεριφορές. Ζούνε απλά το παρόν και αφήνουν σε εμάς την δύσκολη δουλειά του «ψαξίματος» και των ερωτημάτων.

6)Διαχείριση χρόνου

Πώς σκέφτονται οι άντρες; Γιατί δεν ξεκλέβουν αρκετό χρόνο για εμάς; Οι γυναίκες φαίνεται πως όταν θέλουμε να δούμε κάποιον καταφέρνουμε να διαχειριστούμε τόσο καλά τον χρόνο μας που δείχνουμε να μας περισσεύει. Για τους άντρες, όμως, η διαχείριση του χρόνου δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Μπορεί να περνούν πολλές αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας όταν τον πιάνει εργασιομανία, όταν ξεχνιέται με φίλους, όταν το μόνο που θέλει είναι το κρεβάτι του αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε πως δυσκολεύονται να συνδυάσουν πολλά πράγματα μαζί. Επίσης το άγχος και οι υποχρεώσεις μπορούν να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την διαχείριση του χρόνου τους.

Τι σκέφτονται σε αυτές τις περιπτώσεις; Συνήθως τίποτα, απλά κυνηγούν την ώρα και προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα σε μία τάξη.

Όπως καταλαβαίνουμε οι άντρες σκέφτονται απλά και επιλεκτικά. Δεν ψάχνουν τι μπορεί να κρύβεται πέρα από την συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποιήσαμε, δεν αναλύουν πολύ την συμπεριφορά μας και αφήνουν τις καταστάσεις να κυλήσουν μόνες τους χωρίς πίεση. Τέλος, πρέπει να υπάρχει μέσα στο γυναικείο μυαλό μας ότι δεν έχει προηγηθεί απαραίτητα σκέψη πριν από κάθε πράξη τους.

http://www.dynamikhgynaika.gr

on 9:26:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πώς σκέφτονται οι άντρες – Τελείως διαφορετικά από τις γυναίκες

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.