loading...

Με αυτόν τον τρόπο το Facebook θέλει να προστατέψει τη φωτογραφία του προφίλ σου από κακή χρήση

Το Facebook, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο στόχο έχει να προστατέψει τις φωτογραφίες προφίλ από το να γίνονται download. Κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι να προστατέψει τις γυναίκες και να τις κάνει να αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στη γνωστή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές είναι οι περιπτώσεις εκείνες, όπου scammers συλλέγουν τις φωτογραφίες γυναικών από το Facebook και τις χρησιμοποιούν σε διαφημίσεις ή σε απάτες ερωτικών ραντεβού.

Όταν οι χρήστες επιλέξουν να θέσουν σε ισχύ τα νέα μέτρα προστασίας, δε θα μπορούν άλλοι χρήστες να κατεβάσουν την εικόνα του προφίλ ή να την διαμοιραστούν. Επιπλέον, μπορείτε να θέσετε μια «επικάλυψη» πάνω στη φωτογραφία, που σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Facebook, η περίπτωση ανάρμοστης χρήσης της φωτογραφίας περιορίζεται σημαντικά.

Τέλος, οι προστατευμένες φωτογραφίες θα φέρουν ένα μπλε πλαίσιο και μια ασπίδα, για οπτική επιβεβαίωση ότι έχει ενεργοποιηθεί η προστασία για αυτές τις εικόνες. Επιπλέον, η δυνατότητα λήψης screenshots απενεργοποιείται στις Android συσκευές. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά, δοκιμάζονται αρχικά στην Ινδία, όπου ο γυναικείος πληθυσμός στη χώρα αυτή εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος. Αν η πιλοτική λειτουργία στεφθεί με επιτυχία, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να φθάσει και σε άλλες χώρες.

www.digitallife.gr

on 11:54:00 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Με αυτόν τον τρόπο το Facebook θέλει να προστατέψει τη φωτογραφία του προφίλ σου από κακή χρήση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.