loading...

Υπόθεση Noor-1: Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος απαντά στην ερώτηση του Άδωνι ΓεωργιάδηΣε εξέλιξη η διαδικασία - Πώς τοποθετήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ

Στους ρυθμούς των αποκαλύψεων που φέρουν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να συνομιλεί με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών κινείται η Ολομέλεια της Βουλής καθώς οι βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης καλούνται για εξηγήσεις από την αντιπολίτευση.

Από τις συνολικά 11 επίκαιρες ερωτήσεις που βρίσκονται στο πινάκιο για την σημερινή διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, οι τρεις αφορούν την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση του πλοίου Noor-1 που εντοπίστηκε με 2,1 τόνους ηρωίνης στα αμπάρια του.

Σύμφωνα με την λίστα των αρμόδιων κοινοβουλευτικών υπηρεσιών, από τις επίμαχες ερωτήσεις, θα συζητηθεί πρώτη η ερώτηση του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον Πάνο Καμμένο και θα ακολουθήσουν οι Γιάννης Λαγός (ΧΑ) και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Δημ. Συμπαράταξη) με ξεχωριστές ερωτήσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τον οποίο και θα καλέσουν να δώσει εξηγήσεις για πιθανές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Εδώ δεν μιλάμε για το Noor-1, ό,τι έχετε να πείτε, θα τα πείτε στον ανακριτή και στον εισαγγελέα. Αν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή».

«Κύριε υπουργέ, από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Cosmote, που δημοσιεύθηκαν νομίμως, προκύπτει ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε 21 λεπτά με τον Γιαννουσάκη. Αφού για να του πείτε αυτά που είπε ο κ. Κοντονής χρειάζεστε 16 δευτερόλεπτα, 21 ολόκληρα λεπτά σε 12 τηλεφωνικές συνομιλίες τι ακριβώς είπατε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Να μας πείτε αν πριν ή μετά τις συνομιλίες με τον κ. Γιαννουσάκη συνομιλήσατε με τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη. Με ποια ιδιότητα συνομιλούσατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Τι ακριβώς είπατε με τον κ. Γιαννουσάκη; Γνωρίζετε τον αξιωματικό του Λιμενικού κ. Χριστοφορίδη;».

«Από το έδρανο εκείνο μετά πάθους υπερασπιζόσασταν τον Ιβάν Σαββίδη, όταν του διαγράφατε τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ» είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Από τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη υπάρχουν εμβάσματα προς τις εταιρείες συμφερόντων του ισοβίτη Γιαννουσάκη. Υπάρχει σύλληψη του διευθυντή του κ. Μαρινάκη, του κ. Συντυχάκη, στο "Ελ.Βενιζέλος" με 622.000 ευρώ
Αυτός είναι λοιπόν ο επιχειρηματίας που έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».

Και συνέχισε: «Η υπόθεση Noor-1 δεν είναι απλή υπόθεση ναρκωτικών. Είναι μια υπόθεση που αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση αυτή βγήκε στον αέρα μετά τις εφόδους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη. Όπως είπαν στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη, αυτά τα τιμολόγια ήταν για εξυπηρέτηση κάποιων υποχρεώσεων».Η ερώτηση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη κ.

Γιαννουσάκη

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;


Η ερώτηση του Γ. Λαγού:

Προς υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση του Noor 1

Στις 6/6/2017, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπογράφων έθεσε υπόψη του Ελληνικού λαού ατράνταχτα στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου, στην υπόθεση που αφορά το Noor 1. Πέρασαν μόλις 12 ημέρες και από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καρφί» επιβεβαιώνονται οι μαρτυρίες του υπογράφοντος. Από τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αφενός μεν φέρεται ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας να συναντά ισοβίτη κρατούμενο εμπλεκόμενο σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στις φυλακές Αυλώνα και αφετέρου στις συγκεκριμένες επαφές όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα εμπλέκονται και λειτουργοί της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική η τοποθέτηση των αρμίδιων υπουργών επο του ανωτέρω ζητήματος.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Ποια η θέση του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με τις παρεμβάσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στην ελ λόγω υπόθεση;

2) Θα γίνουν έρευνες ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπο τις οποίες έγιναν οι καταγγελλόμενες συναντήσεις και ποια πρόσωπα είναι αυτά;

Τέλος, η ερώτηση του κ. Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο»

Με δημόσια δήλωσή του στις 18/6/2017, ο κ. Π. Καμμένος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει την επικοινωνία του με κρατούμενο σε Σωφρονιστικό Κατάστημα σχετικά με δικαστική υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια την διαμεσολάβησή του- ενημέρωση προς στην Εισαγγελία και στον Υπουργό Δικαιοσύνης για στοιχεία που αφορούσαν την εν λόγω υπόθεση. Επειδή τέτοιου είδους παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από Υπουργό της Κυβέρνησης – και μάλιστα αναρμόδιο- είναι απολύτως αντιθεσμικέςκαι προσβάλλουν το κύρος και τη λειτουργία του θεσμού, Επειδή η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής;

2. Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;

http://www.protothema.gr

on 5:30:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Υπόθεση Noor-1: Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος απαντά στην ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.