loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει πεντανόστιμο Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ
































Αυτό το κοτόπουλο φιλέτο γεμιστό, είναι τόσο τρυφερό, τοσο ζουμερό, και τόσο νόστιμο, που πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.


Υλικά Συνταγής

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1-1/2 φλ. ζωμό κότας
1 κ.σ βούτυρο κρύο
100 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2-3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος {Για τη γέμιση}
150 γραμ. τυρί ταλαγάνι ή γραβιέρα
300 γραμ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
200 γραμ. κονιάκ
λίγο θυμάρι
4 φέτες μπέικον (προεραιτικά)
πουρές πατάτας ή ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το κοτόπουλο φιλέτο στον πάγκο για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για το κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ
Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο κονιάκ για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το κονιάκ και αλατοπιπερώνουμε τα δαμάσκηνα.

Σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα δαμάσκηνα μέχρι να καραμελώσουν. Περιχύνουμε με το κονιάκ και ανάβουμε φωτιά για να φλαμπάρουν. Τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα βότανα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Γεμίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Ανοίγουμε τα φιλέτα ώστε να μπορούμε να τα γεμίσουμε. Φροντίζουμε το πάχος τους να είναι περίπου 0,5 εκατοστό. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε κατά μήκος, με τα δαμάσκηνα φλαμπέ και κομμάτια τριμμένο τυρί. Τα ρολάρουμε και τα δένουμε σφιχτά.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο τηγάνι, το σπασμένο σκόρδο. Αφήνουμε για 1 λεπτό να αρωματιστεί το λάδι και το αφαιρούμε.

Ροδίζουμε τα γεμιστά φιλέτα γύρω γύρω, να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά συνολικά.

Σβήνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ που κρατήσαμε από το δαμάσκηνα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό.

Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά τα γεμιστά φιλέτα για 15 λεπτά. Όση ώρα βράζουν τα γυρίζουμε τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Προς το τέλος του βρασμού, ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να γλασάρει η σάλτσα και να πυκνώσει. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να γλασάρει. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο στο τέλος.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να σταθεί και να ξεκουραστεί από το ψήσιμο, για λίγα λεπτά.

Σε καυτό τηγάνι σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο θυμάρι. Γαρνίρουμε το πιάτο μας με τα μανιτάρια.

Έπειτα, κόβουμε κάθε φιλέτο σε δύο διαγώνια κομμάτια. Τα στήνουμε στο πιάτο πάνω σε πλούσιο πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και γαρνίρουμε με τα δαμάσκηνα που περίσσεψαν.

Εναλλακτικά μπορούμε αφού σοτάρουμε τα γεμιστά φιλέτα στο τηγάνι, να τα μεταφέρουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C και να τα ψήσουμε για 25 λεπτά.

Για έξτρα νοστιμιά τυλίξτε από μια φέτα μπέικον γύρω από κάθε φιλέτο ρολό κι έπειτα δέστε τα. Το μαγείρεμα συνεχίζεται και σε αυτή την περίπτωση, κανονικά και σύμφωνα με την συνταγή.

http://www.argiro.gr

on 11:42:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει πεντανόστιμο Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.