loading...

Λέγε - λέγε, κάτι θα μείνει





























Συνεχές πολιτικό πρέσινγκ κατά της κυβέρνησης από τους «γαλάζιους»

Συνέχεια στην προεκλογική ετοιμότητα, την οποία συντηρεί το κόμμα εδώ και έναν χρόνο, επιχειρεί να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά την επερχόμενη θερινή ραστώνη και την απομάκρυνση του ενδεχόμενου των εκλογών. Ο αρχηγός της Ν.Δ. θεωρεί ότι το συνεχές ασφυκτικό πολιτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση και η πολιτική οξύτητα συμβάλλουν στην περαιτέρω υπονόμευση της εικόνας της.

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη επιχειρούν μέσα από τη συνεχή ελεεινολόγηση της πολιτικής κατάστασης να δυναμιτίσουν τις όποιες προσπάθειες καταβάλλει η κυβέρνηση προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να ανατρέψει την κακή εικόνα του τελευταίου έτους, διατυπώνοντας ένα νέο αφήγημα απαγκιστρωμένο από τη ζοφερή μνημονιακή εικόνα.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., που συνήλθε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απέναντι σε ένα «ενθουσιώδες» κομματικό ακροατήριο 500 στελεχών, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές ως μόνη λύση στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

«Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ πρέπει να κλείσει, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπε ο Μητσοτάκης και διεκτραγωδώντας την πολιτική κατάσταση έκανε λόγο για παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, αλλά και τη βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, ενώ επανέλαβε ότι θα καταρρεύσει εκκωφαντικά το πολιτικό οικοδόμημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ που χτίστηκε «πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επί μακρόν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό μέρος «της τεράστιας ζημιάς που επέφερε στην οικονομία, με δύο μνημόνια και δέσμευση λιτότητας μισού αιώνα», εμμένοντας ότι δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, η οποία προσκρούει στην ιδεοληψία των κυβερνητικών στελεχών. Σημείωσε δε ότι οι όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες γίνονται επειδή είχαν ξεκινήσει από την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο Μητσοτάκης ενέμεινε και στο ζήτημα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας ευθέως τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για «βλάβη στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών», μιλώντας για «επιθέσεις που αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό».

Εμφάνισε δε τη Ν.Δ. ως θεματοφύλακα της λειτουργίας των θεσμών, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη. «Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη Ν.Δ. απέναντι», τόνισε ο Μητσοτάκης.

Ο Καμμένος
Στην Πειραιώς τονίζουν ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1» αποδεικνύει τις απόπειρες κυβερνητικών στελεχών επηρεασμού των ανεξάρτητων θεσμών του κράτους.

Επισημαίνουν ότι ο Καμμένος είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης και αυτό θα αποδειχτεί στη συζήτηση για την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη Μ. Γιανουσάκη, ενώ συμπληρώνουν ότι η ανάγκη πλήρους κάλυψής του από την κυβέρνηση έχουν προκαλέσει σύγχυση, αμηχανία και οργή σε πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που του καταλογίζουν πλήρη «άγνοια κινδύνου» και έλλειψη σεβασμού στον θεσμικό του ρόλο, ως μέλους της κυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος θα επιχειρήσει να καταστήσει τη Ν.Δ. «ορατή» όλο το καλοκαίρι, επισήμανε ότι το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα δεν μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό, σημειώνοντας ότι απαιτείται προσήλωση στη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα «για να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει τη χώρα μπροστά».

Μάλιστα ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες διεύρυνσης της επιρροής του κόμματος και κλείνοντας το μάτι προς την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι «η Ν.Δ. καλείται να ενώσει όλους τους Έλληνες ανοίγοντας τις πόρτες του κόμματος, μακριά από διχαστικά μηνύματα, δίχως λογικές ρεβανσισμού και χωρίς ίχνος αλαζονείας».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει συχνά να «συντονίζει» τις αντιπολιτευτικές του κινήσεις με Ποτάμι και ΔΗΣΥ και αφήνει αναπάντητες τις βολές που δέχεται από ΠΑΣΟΚ μεριά. Οι συνεργάτες του επισημαίνουν ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας επιβάλλει το κόμμα να απευθύνεται στους εν δυνάμει ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς.

Προς το παρόν πάντως δεν βιάζεται να ανακοινώσει συνεργασίες με «άστεγους» από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και όσοι ξέρουν συμφωνούν ότι ακόμη κι αν υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις και επαφές, το αποτέλεσμά τους θα ανακοινωθεί επισήμως παραμονές των εκλογών, προκειμένου να αποφύγει επιθέσεις από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς για προσπάθεια «λεηλασίας και εκμαυλισμού πολιτικών», αλλά και από το κόμμα του.

Έτσι κι αλλιώς η πολιτική κατευνασμού και συμμαχίας με τη ΔΗΣΥ προκαλεί κύματα εκνευρισμού στην καραμανλική πτέρυγα, που κατά καιρούς κυκλοφορεί και στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο ο Μητσοτάκης δεν ξεχνά ότι στο όνομα του Καραμανλή «ορκίζονται» ο Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και άλλα κυβερνητικά στελέχη που επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της Ν.Δ., αλλά και εναντίον του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φροντίζει να αγνοεί τα πυρά που δέχεται από φίλια μέσα ότι δεν απαντά στις επικρίσεις της ΔΗΣΥ και του ΠΑΣΟΚ για την πενταετία του Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα εκπρόσωποί του «διέρρευσαν» τις προηγούμενες μέρες την ενόχλησή του για την επίθεση που δέχτηκε από τη Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, στο οποίο, όπως λένε ενοχλημένοι στενοί πολιτικοί του φίλοι, παραβρέθηκε ο Μητσοτάκης χωρίς να μπει στον κόπο να απαντήσει.

http://www.topontiki.gr

on 10:14:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Λέγε - λέγε, κάτι θα μείνει

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.