loading...

Reuters: H Ελλάδα προσέλαβε αναδόχους για το ομόλογο - Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα η έκδοση
Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα η έκδοση, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει ασαφές, αναφέρουν πηγές του Reuters, σημειώνοντας ότι η χώρα περιμένει έγκριση από τους δανειστές. Το σχήμα αναδοχής και οι επιλογές της Αθήνας.


Η Ελλάδα έχει προσλάβει έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Μια πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναθέσει στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC τη διαχείριση της πενταετούς έκδοσης.

Η πηγή πρόσθεσε πως η έκδοση ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα περιμένει έγκριση από τους επίσημους πιστωτές.

Σύμφωνα με δύο άλλες πηγές, το ντιλ μπορεί να αποτελέσει μέρος και μιας άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise). Μια από τις επιλογές που εξετάζεται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις ωριμάνσεις μέσω μιας δημοπρασίας για τα ομόλογα €3 δισ. που ωριμάζουν τον Απρίλιο του 2019. Μια άλλη επιλογή είναι μια δημοπρασία ή μια επαναγορά των λεγόμενων ομολόγων strip, τα οποία δημιουργήθηκαν από την αναδιάρθρωση χρέους το 2012.

Το «φρένο» από το ΔΝΤ
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει σήμερα το Bloomberg, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων καθυστέρησε εν μέρει λόγω ενός «πλαφόν» που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ύψος του χρέους που μπορεί να έχει η χώρα, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο πως το ΔΝΤ, που αναμένεται να συζητήσει την Πέμπτη μια νέα γραμμή πίστωσης προς την Ελλάδα, έχει βάλει «ταβάνι» στο χρέος της χώρας. Το «πλαφόν» χρέους περιλαμβάνεται σε μια σειρά εγγράφων στα οποία συμφώνησαν οι ελληνικές αρχές και το ΔΝΤ, που προετοιμάστηκαν πριν τη συνάντηση του ΔΣ του Ταμείου. Στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνεται επιστολή πρόθεσης και περιγραφή των παραμέτρων και δεσμεύσεων για τη διάσωση και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να κάνει η Αθήνα.

Το «πλαφόν» είναι τέτοιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που η χώρα δεν μπορεί να εκδώσει άλλο χρέος μέχρις ότου αποπληρώσει μέρος αυτών που οφείλει, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν θα αποπληρώσει άλλα 4 δισ. ευρώ σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ.

Ωστόσο, ένας από τους αξιωματούχους είπε πως ακόμα και μετά την αποπληρωμή της ΕΚΤ, το συνολικό απόθεμα χρέους θα παραμείνει υπερβολικά υψηλό για να εκδοθούν νέα ομόλογα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις εκτιμούν πως το ζήτημα θα διευθετηθεί γρήγορα και πως η Ελλάδα θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές σύντομα.

Ένας τρόπος για να διευθετηθεί το ζήτημα θα είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές χωρίς να αυξήσει άμεσα το χρέος, εκδίδοντας αντιθέτως εργαλεία όπως swaps, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το προφίλ των ωριμάνσεων χωρίς να αυξάνουν το συνολικό χρέος.

http://www.euro2day.gr

on 12:15:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Reuters: H Ελλάδα προσέλαβε αναδόχους για το ομόλογο - Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα η έκδοση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.