loading...

Sea Breeze-2017: Η Ελλάδα σε πρόβα πολέμου στην Κριμαία! (ΒΙΝΤΕΟ)






















Η Ελλάδα σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, θα συμμετάσχει μαζί με 17 χώρες σε ναυτική άσκηση «μαρς» εναντίον της Κριμαίας και της ίδιας της Ρωσίας, σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς αναλυτές, σε μια περιοχή η οποία αναμένεται σύντομα να «υπερθερμανθεί» πάρα πολύ με πολλές και ανεξέλεγκτες συνέπειες.





Το πιο προκλητικό για την Μόσχα αποτελούν ειδικά οι αποβατικές ασκήσεις σε ουκρανικό έδαφος από μεγάλες χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, τις οποίες οι Ρώσοι τις εκλαμβάνουν ως « πρόβα τζενεράλε» του ΝΑΤΟ για την κατάληψη της Κριμαίας.

Το αμερικανικό σχέδιο θα φέρει στην περιοχή μέσω του Βοσπόρου ένα καταδρομικό σκάφος κλάσεως Ticonderoga, και συγκεκριμένα το USS Hue City, το αντιτορπιλικό με καθοδηγούμενους πυραύλους κλάσης Arleigh Burke, USS Carney, δύο αεροσκάφη P-8A Poseidon , μαχητικά αεροσκάφη και πολλά άλλα .\

Συνολικά, περίπου 800 ναυτικοί και στρατιώτες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν.

Στη φετινή άσκηση της Μαύρης Θάλασσας, εκτός από τους διοργανωτές ΗΠΑ και Ουκρανία, θα συμμετάσχουν ένοπλες δυνάμεις από 17 χώρες.

Για την Ελλάδα θα συμμετάσχει ναυτική δύναμη από πλοία υποστήριξης και ενδεχομένως και ΤΠΚ.

Η αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Sea Breeze-2017» φιλοξενείται στην Μαύρη θάλασσα και σε ουκρανικά λιμάνια από ΗΠΑ και Ουκρανία. Θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου με συμμετέχοντες δυνάμεις από 17 έθνη , σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM).


























Φέτος, εκτός από τις ΗΠΑ και της Ουκρανίας, θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία και δυνάμεις από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γεωργία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, την Πορτογαλία.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις και αμφίβιες ασκήσεις συμπεριλαμβάνουν και τους τρεις κλάδους , χερσαίων, εναέριων και θαλάσσιων δυνάμεων .

Ο στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της ευελιξίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ενόπλων των χωρών που συμμετέχουν , καθώς και η ενίσχυση των δυνατοτήτων συνδυασμένης αντίδρασης σε πολεμικά σενάρια.

Οι ασκήσεις θα επικεντρωθούν επίσης σε αποστολές αεράμυνας, στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, τις τακτικές ελέγχου των ζημιών, την αναζήτηση και διάσωση και τον αμφίβιο πόλεμο.





Οι Αμερικανοί διοργανωτές που έχουν και το γενικό πρόσταγμα ανέφεραν ότι η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει σταθερότητα στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Πόροσνενκο υπέγραψε το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη συμμετοχή ξένων στρατιωτικών μονάδων σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Ουκρανία. Η απόφαση αφορά ασκήσεις του ΝΑΤΟ για το 2017 και συγκεκριμένα τις ασκήσεις «Sea Breeze 2017» και «Rapid Trident 2017».

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν σε συνέντευξη του στο ρωσικό τύπο επικεντρώνει την προσοχή του στην ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων να υπερασπιστούν την Κριμαία με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Direct Line με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», το ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δίδεται προσοχή στο θέμα της Κριμαίας.

Κατ ‘αρχάς, ο Πούτιν ανέφερε για την Κριμαία, όταν μίλησε για τις αντι-ρωσικές κυρώσεις. Ο ίδιος είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις αποτελούν έναν τρόπο «συγκράτησης» της Ρωσίας, για να αποφευχθεί η ανάπτυξη της χώρας.

«Αν δεν ήταν η Κριμαία, θα έβρισκαν άλλη αφορμή οι δυτικοί για καταλήξουν στο «περιορισμό της Ρωσίας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας την επέκταση των αντι-ρωσικών κυρώσεων που ανανεώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μάλιστα , σε απάντηση σχετικού ερωτήματος από κάτοικο της Κριμαίας, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η γέφυρα του Κερτς που συνδέει απευθείας την χερσόνησο της Κριμαίας με την «ενδοχώρα», αποτελεί ιδιαίτερη ανησυχία για την ρωσική στρατιωτική διοίκηση .





Γι αυτό και πριν μια εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ειδικά άσκηση για την γέφυρα αυτή που αποτελεί δίοδο κομβικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή.

Η προσπάθεια περιορισμού της Ρωσίας από την Μαύρη Θάλασσα από το ΝΑΤΟ αποτελεί « κόκκινη γραμμή» για την Μόσχα , και σε οποιαδήποτε απόπειρα «εγκλωβισμού των ρωσικών δυνάμεων ..η απάντηση θα είναι πόλεμος , αμέσως και επιτόπου.













http://www.pentapostagma.gr

on 6:11:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Sea Breeze-2017: Η Ελλάδα σε πρόβα πολέμου στην Κριμαία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.