loading...

Tο Theodorovias blog σας προτείνει έναν φανταστικό μεζέ,Φαβοκεφτέδες με κάππαρη γιαχνί


























Παντρεύουμε τη σαντορινιά φάβα με την αλμυρή κάππαρη και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Υλικά

Για τους κεφτέδες

2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρεμένη φάβα, πηχτή ( Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε750 ml νερό και τη φάβα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50' - 1 ώρα, μέχρι να γίνει πιχτή κρέμα. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει καλύτερα αλλά και για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη φάβα για περίπου 40 λεπτά μέχρι να κρυώσει και να πήξει καλά.)
1 μεγάλη πατάτα, βρασμένη και λιωμένη
3 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (φρέσκο σχοινόπρασο βρίσκουμε, σε γλαστράκια ή σε ματσάκια, σε λίγα μόνο σούπερ μάρκετ και σε ενημερωμένα φυτώρια. Εναλλακτικά, βάζουμε ίση ποσότητα μείγματος από φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο και μαϊντανό, όλα πολύ ψιλοκομμένα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για την κάππαρη γιαχνί

1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας (αν βρούμε, μπορούμε να βάλουμε έναν από τους πελτέδες Σαντορίνης, απλής, διπλής ή τριπλής συμπύκνωσης)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)


Διαδικασία

Κάππαρη γιαχνί:
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Ρίχνουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να κοχλάσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε την κάππαρη και βραστό νερό, 250 - 300 ml, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μείνει η κάππαρη με τη σάλτσα της.

Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Φαβοκεφτέδες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φάβα με την πατάτα και το μείγμα μυρωδικών (ή το σχοινόπρασο), αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 - 2 ώρες, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε άλλο κρύο νερό. Μετά, πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα, τα πιέζουμε ελαφρώς για να γίνουν πλακέ και τα περνάμε ένα-ένα πρώτα από το αλεύρι να καλυφθούν καλά, τα τινάζουμε, μετά τα βουτάμε στο νερό και μετά τα περνάμε ξανά από το αλεύρι. Τα ξαναβουτάμε στο νερό και στο αλεύρι για μια τελευταία φορά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τους φαβοκεφτέδες σε δόσεις, για περίπου 2 - 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε με την κάππαρη γιαχνί.

Στο ποτήρι μας: Mε τα σαντορινιά προϊόντα ας τιμήσουμε και την οινική παραγωγή του νησιού: ένα φρέσκο δυνατό ροζέ από Μαυροτράγανο.

http://www.gastronomos.gr/

on 3:49:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Tο Theodorovias blog σας προτείνει έναν φανταστικό μεζέ,Φαβοκεφτέδες με κάππαρη γιαχνί

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.