loading...

Η Μάλτα νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου


























Αφαιρούνται χαρακτηρισμοί όπως "ο σύζυγος" ή "η σύζυγος" και "μητέρα", "πατέρας"


Το κοινοβούλιο της Μάλτας ψήφισε χθες Τετάρτη υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου παρέχοντας έτσι στήριξη στην προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού του ρωμαιοκαθολικού αυτού νησιωτικού κράτους της Μεσογείου Τζόζεφ Μουσκάτ να είναι αυτό το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσει η βουλή στη νέα του θητεία.

 Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε διακομματική στήριξη, αφαιρεί χαρακτηρισμούς όπως "ο σύζυγος", "η σύζυγος", "μητέρα" και "πατέρας" και τους αντικαθιστά με τους αόριστους ως προς το γένος χαρακτηρισμούς "σύζυγος" (χωρίς δηλαδή τον προσδιορισμό του άρθρου) και "γονέας ο οποίος τεκνοποίησε" και "γονέας ο οποίος δεν τεκνοποίησε".

 Ο Μουσκάτ είπε ότι η διατύπωση αυτή απαιτείται προκειμένου να αποφεύγεται η κατηγοριοποίηση οποιουδήποτε μέλους της κοινωνίας, ενώ απέρριψε ως "αστείες" τις κατηγορίες ότι έτσι θα καταργηθούν "Η Ημέρα της Μητέρας" ή "Η Ημέρα του Πατέρα". "Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ιστορική ψηφοφορία. Δείχνει ότι η δημοκρατία και η κοινωνία μας ωριμάζουν...Είναι μια κοινωνία όπου όλοι μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ίσοι", δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους. Στις 3 Ιουνίου, ο Μουσκάτ εξασφάλισε δεύτερη θητεία και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα.

 Η Μάλτα, η οποία στο παρελθόν υπήρξε μια υπερσυντηρητική χώρα, τα τελευταία χρόνια υιοθετεί σταθερά περισσότερο προοδευτική νομοθεσία. Το 2011 η χώρα αποφάσισε με δημοψήφισμα να επιτρέπεται το διαζύγιο και το 2014 ενέκρινε το σύμφωνο συμβίωσης.

 Η Μάλτα έγινε η 24η χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, δύο μόλις εβδομάδες μετά την έγκριση ανάλογου νομοσχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο. Το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα μάλιστα υποστήριξε το νομοσχέδιο παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε από ορισμένους συντηρητικούς, οι οποίοι σχολίασαν ότι η απόφαση σηματοδοτεί μια καταστροφική απομάκρυνση από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες του κόμματος.

 "Ωθήσατε το κόμμα σε αδιέξοδο και φαίνεται ότι πολλοί από εσάς δεν μπορούν καν να το δουν", δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τόνιο Φενέκ, ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του κοινοβουλίου. Τελικά μόνο ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ το υπερψήφισαν 66 και δεν υπήρξαν αποχές.

 Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σάιμον Μπουσουτίλ δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψήφισε το νομοσχέδιο επειδή η κοινωνία αλλάζει και επειδή δεν άλλαξε τίποτα από το σύμφωνο συμβίωσης που δίνει ίσα δικαιώματα με τα παντρεμένα ζευγάρια σε όσους το συνάπτουν . Το Κίνημα Δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων Μάλτας χαιρέτισε την απόφαση του κοινοβουλίου με πάρτι στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι σε πλατεία έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα Βαλέτα.

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: www.lifo.gr

on 1:24:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η Μάλτα νομιμοποίησε το γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.