loading...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε… κομμουνιστικές ευαισθησίες και συμμετείχε στο συνέδριο το 2016























Μπορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να μη συμμετέχει στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται στο Ταλίν για τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, αλλά πέρυσι η Ελλάδα είχε εκπροσωπηθεί κανονικότατα στις αντίστοιχες τελετές που είχαν γίνει στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Free Sunday», επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας για τα θύματα μνήμης ήταν ο Ελληνας πρέσβης στην Μπρατισλάβα Νικόλαος Πλεξίδας, όπως προκύπτει από την επίσημη απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του σλοβακικού υπουργείου Δικαιοσύνης Μιχάλ Μούτσκα προς την εφημερίδα. Από την ίδια απάντηση προκύπτει ότι στην αντιπροσωπία συμμετείχε και ο πρόξενος της Ελλάδας κ. Νικόλαος Φούγιας.

Σύμφωνα με τη «Free Sunday», ο κ. Πλεξίδας είναι ο διπλωμάτης ο οποίος, ως γενικός πρόξενος στο Ντίσελντορφ, είχε ισχυριστεί ότι είχε λάβει εντολή από το διευθυντή του Γραφείου του κ. Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, να απορρίψει τη γερμανική προσφορά για την αξιοποίηση της λίστας Μπόργιανς, ενώ ο κ. Φούγιας μέχρι τις 10 Αυγούστου 2016 ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη.
























Και στην επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προέκυπτε η ελληνική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων, που είχε γίνει στις 23 Αυγούστου 2016 στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

«Εκτός από την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, κ. Λουτσία Ζιτνιάσκα, και τον επίτροπο για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, κ. Τίμπορ Ναβράσεβιτς, υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί από την Εσθονία, τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία και τη Σουηδία ήταν παρόντες. Επιπλέον αντιπρόσωποι από την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Στην κοινή δήλωση οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι «εν όψει των προκλήσεων που έπονται της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου αριθμού των τρομοκρατικών και άλλων εξτρεμιστικών πράξεων σε όλη την Ευρώπη και την αυξημένη ορατότητα ρατσιστικών και ξενοφοβικών εκφράσεων και συμπεριφοράς στην κοινωνία μας, οι οποίες ενισχύθηκαν από τις μεταναστευτικές ροές, εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα».



















Σημειώνεται ότι η περυσινή εκδήλωση είχε προκαλέσει την αντίδραση της ομάδας ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, η οποία με ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη συμμετοχή της στην αντιδραστική αυτή σύναξη νομιμοποιεί και συμβάλλει στην ενίσχυση του αντικομμουνισμού, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε., και στην αθώωση του φασισμού, που, ιστορικά, όπως και σήμερα, αποδεικνύονται ότι αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.».

Και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του στις 25 Αυγούστου 2016, δηλαδή δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της Μπρατισλάβας, είχε καταγγείλει την Ευρώπη ότι «για μία φορά ακόμη προσπαθεί να εξισώσει τη ναζιστική Γερμανία -μια χώρα που επιτέθηκε- με τη Σοβιετική Ενωση, ο λαός της οποίας υπέφερε τη ναζιστική επιθετικότητα και κατέβαλε αξιόπιστη αντίσταση στην απάνθρωπη τρομακτική ιδεολογία που είχε απειλήσει την ίδια την ύπαρξη του πολιτισμού μας. Γίνονται κυνικές προσπάθειες να νοθευτεί η ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την εξίσωση των θυμάτων με τους εκτελεστές τους και κάνοντας διασημότητες τους ναζί και τα τσιράκια τους».

Αμετανόητος ο Κοντονής για το συνέδριο στο Ταλίν

Επιμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στη θέση του για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο του Ταλίν για τα εγκλήματα κομουνισμού και ναζισμού, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις στην «εσθονική προεδρία».

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι η Εσθονία με το συνέδριο αυτό «εκφεύγει των ορίων της καθώς θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε.».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανιστόρητους όσους αποδίδουν ως σταλινιστές τους εκπροσώπους της ανανεωτικής Αριστεράς, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής Αριστεράς δημιουργήθηκε για αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονομάτισαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη.

«Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός», είπε ο κ. Κοντονής προσθέτοντας ότι «αν και δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, που παρήγαγε εγκλήματα, ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πριν από μερικά χρόνια όλα τα ελληνικά κόμματα στην Ευρωβουλή είχαν καταδικάσει την προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό. Οταν εμείς τοποθετηθήκαμε είχαμε υπόψη μας την κοινή θέση όλων των κομμάτων» και πρόσθεσε: «Ο Κ. Χατζηδάκης είχε ψηφίσει αρνητικά στο Ευρωκοινοβούλιο και τώρα μας κατηγορεί».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά ρητορική και λογική και έκανε λόγο για κατήφορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού, όπως είπε, υιοθετεί για πρώτη φορά τον αντικομμουνισμό. «Από ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς έχει μεταβληθεί σε σκληρό κόμμα της Δεξιάς, θα έλεγα της Ακροδεξιάς, λόγω της ρητορικής που υιοθετεί, ενώ έχουμε και μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικές κατευθύνσεις».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σοβαρότατο λάθος να απευθύνουν μομφή στην ανανεωτική Αριστερά ότι δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές. Είναι πρωτοφανές να υποστηρίζεται ότι όποιος δεν ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό δίνει άλλοθι στα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο, «που είναι οριοθετημένο πολιτικά και ιδεολογικά», απάντησε: «Μη νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Υπήρξε ο προβληματισμός. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


http://www.eleftherostypos.gr

on 11:09:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε… κομμουνιστικές ευαισθησίες και συμμετείχε στο συνέδριο το 2016

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.