loading...

ΜΠΑΡΟΥΤΙ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! Εισαγωγή της Τουρκικής “Μητρικής Γλώσσας” παρά τις Αντιδράσεις…



























ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ…

ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…

ΡΕ! ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ; ή όχι; εξέλιξη… Α κ α τ α ν ό η τ η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος (…)


Ο Κωνσταντινουπολίτης Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προχωρεί στην εισαγωγή της Τουρκικής “Μητρικής Γλώσσας” σε έξι (6) Νηπιαγωγεία της Θράκης – Αντίθετοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Ξάνθης και Ροδόπης

Μυρίζει μπαρούτι και πάλι στη Θράκη, όπου παρά τις τρομερές αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν προ μηνών, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχωρεί στη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας των μειονοτικών νηπιαγωγείων!

Η «δημοκρατία» είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο, που διάφοροι ανθέλληνες θέλησαν να περάσουν στα… ψιλά. Με νέα ανακοίνωση-κόλαφο ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης φέρνει και πάλι το θέμα στην επικαιρότητα, καταγγέλλοντας το Ινστιτούτο και τους τουρκόψυχους μηχανισμούς που κρύβονται από πίσω και προωθούν εναγωνίως το ζήτημα.

Το «καυτό» ζήτημα είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι δάσκαλοι της Θράκης αποκάλυψαν μέσω της εφημερίδας το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται στην Παιδεία. Ειδικότερα, αφορμή για τον ξεσηκωμό αποτελεί το νέο πρόγραμμα του Ινστιτούτου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και εισάγει πιλοτικά την τουρκική «μητρική» γλώσσα, όπως τη χαρακτηρίζει, σε έξι νηπιαγωγεία της Θράκης (τρία στη Ροδόπη και τρία στην Ξάνθη).

Παρότι το θέμα είχε «παγώσει» μέχρι πριν από λίγες ημέρες, λόγω της κατακραυγής τόσο της κοινής γνώμης όσο και σύσσωμων των διδασκαλικών συλλόγων όλης της χώρας, πλέον επανήλθε για… περίεργους λόγους στην ατζέντα του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα το προσεχές διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίησή του.

«Ασκούνται φοβερές πιέσεις από βουλευτές της Θράκης που βρίσκονται στο περιβάλλον του Τσίπρα.

Προφανώς οι αρμόδιοι δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτόν τον τρόπο παραχωρούν την εκπαίδευση των παιδιών μας στην Τουρκία» σχολιάζει πρώην στρατιωτικός, βαθύς γνώστης του ζητήματος στη Θράκη.

Την περασμένη Κυριακή μάλιστα ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εξέδωσε νέα ανακοίνωση-βόμβα.

«Τα επιχειρήματα της πιλοτικής παρέμβασης στα νηπιαγωγεία της Θράκης αποτελούν μια επικοινωνιακή προσπάθεια για την αποδοχή αυτής, προκειμένου κατόπιν άσκησης πίεσης να ικανοποιηθεί το αίτημα όλων αυτών που αυτόκλητα έχουν οριστεί ως προστάτες της μουσουλμανικής μειονότητας, με ορατό τον κίνδυνο να αποτελέσει την “κερκόπορτα” για τη γενίκευση της τουρκικής γλώσσας και να οδηγήσει με την κατάλληλη μεθόδευση στη μετατροπή των νηπιαγωγείων από μονόγλωσσα σε δίγλωσσα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πάγιο αίτημα όλων αυτών είναι η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στο πρότυπο του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου και όχι μόνο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Εξάλλου το Δ.Σ. του Συλλόγου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ « ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ » εκφράζει για άλλη μια φορά την διαφωνία του σε σχέση με την πραγματοποίηση του προγράμματος του ΙΕΠ «Πιλοτικές Παρεμβατικές Δράσεις Υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης».

Δηλώνει πως αντίπαλος του εκπαιδευτικού κινήματος είναι οι πολιτικές διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης γενικά και του δημόσιου νηπιαγωγείου ειδικότερα που περικόπτουν θέσεις εργασίας και όχι οι νηπιαγωγοί μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που ταλανιζόμενες από τη χρόνια ανεργία θα μπουν στον πειρασμό να υποβάλλουν αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα. Καλεί άμεσα το Υπουργείο, την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης και τις τοπικές Διευθύνσεις να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία όλων των αναγκαίων δημόσιων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης από το φετινό σχολικό έτος.


on 6:28:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΜΠΑΡΟΥΤΙ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! Εισαγωγή της Τουρκικής “Μητρικής Γλώσσας” παρά τις Αντιδράσεις…

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.