loading...

Υπόθεση Noor 1 .Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε ¨χωρίς αναισθητικά και χωρίς υπνωτικά χάπια



















Ξεκινάμε από το εξής .
Ζητάμε την κατά αντιπαράσταση εξέταση  του κ .  Π.Καμμένου με τον  Ευθύμιο              ( Μάκη) Γιαννουσάκη από τον  εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση  “με τις ευλογίες ” του Υπουργού δικαιοσύνης .

Ήρθε η σειρά της υπόθεσης του  Νoor1  να μας απασχολήσει , κύριοι . Περιμέναμε να εκδηλωθούν όλες οι τάσεις . Για όσους δέ , δεν μας μάθατε ή δεν μας πιστέψατε ακόμα , σας λέμε ότι , θα βλέπετε δημόσια την πλήρη διαλεύκανση κάθε τέτοιας σοβαρής υπόθεσης ,¨χωρίς αναισθητικά και παραισθησιογόνα ¨

Μην ξεχνάτε – εν τω μεταξύ - την (αλληλεγγύη) της διαπλοκής “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.”
Με δεδομένη λοιπόν  πλέον ,  την καταψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος  της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο , τίθενται  τεράστια ερωτήματα , που ορίζουν και το πλαίσιο της δικής μας ΕΡΕΥΝΑΣ  που φτάνει μέχρι τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει “κάπως” απομονωμένος, αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

Αυτά είναι :
Είναι κοινωνικά αποδεκτό  ( σε αυτές τις προπτώσεις ) τα κόμματα που συνιστούν την κυβέρνηση να καταφεύγουν στην πλειοψηφία τους  , για να μην διωχθούν – ερευνηθούν  μέλη τους , για σκοτεινές  πτυχές σοβαρών υποθέσεων όπως  αυτή του Noor 1  ;

Εάν τούτο γίνεται  κατά κόρον   , η αίσθηση που προκαλείται στην κοινή γνώμη ότι η βουλή  ενδέχεται και να  ¨ξεπλένει άθελά της ¨  τελικά κάποια αδικήματα  ( χρησιμοποιώντας ( κάποιοι ) το   άρθρο 68 του Συντάγματος και 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής) , είναι ισχυρή - η αίσθηση αυτή – για να οδηγήσει  σε νέα Συνταγματική ρύθμιση  των διατάξεων περί περιπτωσιολογικής αναφοράς ( εφεξής) των ειδικών ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος;

Η διάγνωση των   σκοπιμοτήτων  που τυχόν κρύβουν οι προτάσεις  για τη σύσταση εξεταστικών  επιτροπών  σε βάρος πολιτικών  αντιπάλων  , είναι ικανές να οδηγήσουν , σε αντιπρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς διερεύνηση των σκοπιμοτήτων αυτών … ταυτόχρονα;
Γιατί εκείνος που καταφεύγοντας στην ανωτέρω πλειοψηφία  για να μην απολογηθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής  , ανέχεται το ¨στίγμα ¨ της υπόνοιας ότι … μπορεί και να έφταιγε ;

Πάμε όμως στην ουσία της υπόθεσης  :

Το άρθρο 6 παρ. 3δ της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που υιοθετήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1950 και  η οποία έχει υπερνομοθετική ισχύ “δοσμένη” από το Σύνταγμα μέσω του άρθρου 28 παρ. 1 ) κατοχυρώνει το δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου να εξετάσει ή να ζητήσει να εξετασθούν οι μάρτυρες κατηγορίας καθώς και να επιτύχει την κλήση και εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης με τους ίδιους όρους που εξετάζονται και οι μάρτυρες κατηγορίας.

 Το δικαίωμα επίσης προβλέπεται και στο άρθρο 14 παρ. 3ε του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το Ν. 2462/1997.
Όσον αφορά το εσωτερικό μας δίκαιο, το αυτό έχει προβλεφθεί στα άρθρα 333 παρ. 2, 357 παρ. 3 και 358 του ΚΠΔ

Τίθεται συνεπώς ένα εύλογο ερώτημα .

Γιατί ο πρωτοδίκως καταδικασθέντας σε ποινή ισόβιου καθείρξεως Ευθύμιος Γιαννουσάκης για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1., δεν προτείνει  ΤΩΡΑ ,  τον κ Π. Καμμένο να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισής του;

Συνεχίζουμε !!

Από το συνδυασμό των διατάξεων 225 παρ.1 και 357 παρ.4 του ΚΠΔ προκύπτει ότι η κατ' αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με τον κατηγορούμενο ή άλλον μάρτυρα είναι επιτρεπτή, όταν το δικαστήριο κρίνει, ανελέγκτως, ότι αυτό είναι αναγκαίο.

Γιατί δεν εξετάστηκαν μέχρι τώρα κατ αντιπαράσταση ο  κ. Π.Καμμένος με τον   Ε .Γιαννουσάκη ; 
Απαγορεύεται σε πολιτικό πρόσωπο να εξετασθεί ως μάρτυρας ;

Ξεκινάμε από αυτό το απλό συνεπώς που θα ¨δοκιμάσει¨ πολλούς θεσμούς – διαχειριστές της εν λόγω υπόθεσης .
Ζητάμε την κατά αντιπαράσταση εξέταση  ΤΩΡΑ του κ .  Π.Καμμένου με τον   Ε .Γιαννουσάκη , ενώπιον του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση  με εντολή του Υπουργού δικαιοσύνης , προκειμένου :
Διερευνηθεί – από φυσικό δικαστή - της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας , ξανά  , η ¨μορφή και η ποσότητα¨ της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών .
Ενδέχεται δηλαδή να προκληθεί νέο αίτημα για εξεταστική …. για άλλα πολιτικά πρόσωπα .
Προκειμένου εισέλθουν στην δικογραφία και τεθούν υπόψη του δικαστηρίου όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τα μεταξύ τους  λεγόμενα.

Συνεχίζεται … εδώ !!

Σημ. Διαβάζετε τα sites και τα blogs που από εδώ και πέρα , θα τολμούν να  ¨ανεβάζουν¨ το θέμα αυτό !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
omada.h.policing@gmal.com

on 7:52:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Υπόθεση Noor 1 .Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε ¨χωρίς αναισθητικά και χωρίς υπνωτικά χάπια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.