To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχη Μους Σοκολάτας με Μήλα για να συνοδεύσετε τον καφέ σας
ΓΛΥΚΟ,
ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΡΟΗ,
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2:51:00 μ.μ.
Η σοκολάτα με την κανέλα και τα μήλα είναι εκπληκτικός συνδυασμός.
Συστατικά:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
4 μεγάλα και σφιχτά μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 ξυλαράκια κανέλας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ. βούτυρο
25 γρ. τσάι με γεύση μήλου
5 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το κάθε ένα σε 8 κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με νερό (όχι πολύ). Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μήλα (όχι πολύ). Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε 8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Βάζουμε το τσάι μέσα στην κρέμα γάλακτος για 24 ώρες. Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα σουρώνοντάς την από το τσάι. Aνακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει καλή ομογενοποίηση. Xτυπάμε το ασπράδι αυγού μαζί με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα, στο μίξερ έως ότου η μαρέγκα σφίξει. Pίχνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα ποτήρια πάνω από την κομπόστα μήλου. Αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με αφυδατωμένες φέτες μήλου.
Αφυδατωμένα μήλα: καθαρίζουμε τα μήλα εξωτερικά πολύ καλά και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, κατά προτίμηση σε ζαμπονομηχανή. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε ελαφρώς με ζάχαρη κρυσταλλική και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80ο C για 3 ώρες τουλάχιστον. Στο ενδιάμεσο, τα αναποδογυρίζουμε και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.
Tips
Τα αφυδατωμένα μήλα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές σαν διακόσμηση.
http://www.gourmed.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.