loading...

Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο [εικόνες & βίντεο]





















Μέσα σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του από αγνώστους τον απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, βρισκόταν από νωρίς η σύζυγος, τα δύο παιδιά και η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.



Κατά την διάρκεια της τελετής, πάνω στο φέρετρο του εκλιπόντος υπήρχε, εκτός από την φωτογραφία του, μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια, από την γυναίκα και τα παιδιά του, Βίκυ, Νώντα και Ίριδα.



Λίγο πριν το τέλος, η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ίρις, δεν άντεξε την συγκίνηση και λιποθύμησε, όταν ένας από τους ιερείς εκφώνησε επικήδειο και τα παρηγορητικά του λόγια άγγιξαν την ψυχή της.



























Αμέσως μεταφέρθηκε εκτός του ναού, όπου ο γιος της Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, προσπαθούσε να την ηρεμήσει: «Μάνα μου ηρέμησε σε παρακαλώ, έρχεται το ασθενοφόρο», της έλεγε συγκλονισμένος. Από την συγκίνηση και την πολυκοσμία μάλιστα είχε λιποθυμήσει κι άλλος κόσμος.




Το φέρετρο με την σορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βγήκε από την εκκλησία λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, μέσα σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, από τους εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονταν εκεί.






Στην κηδεία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και δικηγόροι. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βουλγαράκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Πατούλης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.




Επικήδειους εκφώνησαν η αδερφή τού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με δάκρυα στα μάτια, καθώς και ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Βερβεσός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.




Την ώρα που η σορός του έβγαινε από την εκκλησία, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, το χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους ήταν παρατεταμένο.



























Τη βουβή τελετή αμαύρωσε η Ελένη Λουκά, που καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του δολοφονηθέντος δικηγόρου. Ευτυχώς, κάποιοι παρενέβησαν άμεσα και το επεισόδιο έληξε.



























Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Μάκης Βορίδης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας και η Αλεξία Μπακογιάννη, η Νίνα Βλάχου.


                       Συγκλόνισε ο επικήδειος της αδερφής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Μια από τις δύο αδερφές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εκφώνησε τον επικήδειο ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό και ράγισαν καρδιές.




























Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους» είπε με «σπασμένη» φωνή η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η αδερφή του αδικοχαμένου δικηγόρου αναφέρθηκε και στον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, ο οποίος με τον αποχαιρετισμό του την Παρασκευή συγκίνησε τους πάντες. «Δεν πρόλαβες να έρθεις το γραφείο ο γιος σου, ο Νώντας, το παλικάρι μας. Αυτό ήθελες αλλά δεν πρόλαβες».


























«Χειριζόσουν και τις πιο δύσκολες υποθέσεις σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Έφυγες νωρίς και πικραμένος, σε στεναχώρησαν και αυτό μου έλεγες μέχρι το τελευταίο μεσημέρι» συνέχισε με δυσκολία η αδερφή του δικηγόρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου λέγοντας «εσύ, ο καλύτερος οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος, ερωτευμένος πάντα με το Βικάκι σου, μέσα στην ευτυχία σας που όλοι ζήλεψαν, κι ο Χάρος ακόμα».


























«Δεν θα μπορέσω να πω άλλα, δεν θα αφήσω κανέναν να σπιλώσει το όνομά σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» κατέληξε η αδερφή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.


























Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγους Αττικής από χθες έχει το όνομα του αδικοχαμένου δικηγόρου με την ίδια να τονίζει ότι «εκεί θα κάνουμε την πρώτη γιορτή στη μνήμη σου».
Το κλίμα μέσα στον ιερό ναό ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και ενδεικτικό ήταν ότι η ηλικιωμένη μητέρα του δολοφονημένου δικηγόρου δεν άντεξε και λιποθύμησε όταν τον λόγο πήρε ένα από τους παριστάμενους ιερεις λέγοντας, μεταξύ άλλων, «μάχαιραν έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις» αναφερόμενος στους δολοφόνους του Ζαφειρόπουλου.


























Φορτισμένος ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής ο οποίος στον δικό του επικήδειο τόνισε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «με αμερολειψία υπηρέτησε το λειτούργημα».



























Εμφανώς συγκινημένα ήταν και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έδωσαν το «παρών». Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πλησίασε τον γιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντα, και τον χτύπησε στην πλάτη λέγοντας του δύο λόγια παρηγοριάς στο αυτί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είχε έναν θερμό εναγκαλισμό με τη σύζυγο του δολοφονημένου δικηγόρου, Βίκυ.


























Όταν, δε, σε έναν από τους επικήδειους αναφέρθηκε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έδωσε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του μέσου δικηγόρου, οι παριστάμενοι χειροκρότησαν θερμά.

http://www.eleftherostypos.gr/

on 7:09:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το «τελευταίο αντίο» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο [εικόνες & βίντεο]

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.