«Φωτιά» έβαλε στη Βουλή ο «εξωγήινος» του Μητσοτάκη – Σκληρή αντίδραση Τσίπρα (Video)
ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΡΟΗ 7:23:00 π.μ.
Αφορμή στάθηκε ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέλοντας να στηλιτεύσει το γεγονός ότι κατά την άποψή του το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψιν του τις απόψεις των ειδικών ανέφερε:
«Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό για να πληροφορηθώ καλύτερα για την ουσία του ζητήματος, κάτι που πολύ αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς ή ο πρωθυπουργός. Μου διηγήθηκε λοιπόν μια ιστορία για ένα νέο παιδί το οποίο του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος».
Μόλις ολοκλήρωσε τη φράση του ο Κ. Μητσοτάκης, επικράτησε αναστάτωση στη Βουλή και αντιδράσεις, κάποιοι από τους βουλευτές γέλασαν, με τον αρχηγό της ΝΔ να επαναλαμβάνει πως πρόκειται για πραγματική ιστορία και πως ο ίδιος δεν το βρίσκει αστείο.
Δείτε στο στιγμιότυπο στο 18ο λεπτό:
«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται» επισήμανε ο Α. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Το λόγο πήρε ξανά ο Κυριάκος Μητσάκης κατηγορώντας για ανευθυνότητα και εθελοτυφλία τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πάνο Καμμένο.
Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ανέφερε: «Θα συνιστούσα να είστε πιο ψύχραιμος, να μην δείχνετε τόσο πάθος για ζητήματα που σας δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Αυτό το θέμα το εργαλειοποιείτε για να συσπειρώσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα». Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για πρόβλημα στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Καμμένος που είναι; και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών. Εκείνος που πήγαινε στον Αρχιεπίσκοπο και του έλεγε ότι θα έριχνε ακόμη και την κυβέρνηση. Αυτή είναι η υποκρισία αυτού του ετερόκλητου κυβερνητικού συνασπισμού».
Όταν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με επιστολική ψήφο ο Πάνος Καμμένος ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και ότι στο παρελθόν έχει ψηφίσει και άλλα παρόμοια νομοσχέδια που αφορούν ατομικά δικαιώματα, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε λέγοντας:
«Ο κ. Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός, τυχοδιώκτης είναι. Δεν θυμάμαι τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ να είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Ο κ. Καμμένος δεν το ψήφισε, το ψήφισα εγώ και άλλοι 18 βουλευτές, αυτή είναι η υποκρισία που σας διακρίνει... Ο κ. Καμμένος θα καταδικαστεί σε πολιτική αφάνεια. Με τις πολιτικές πιρουέτες που κάνει δεν τον βλέπω να μπαίνει στην Βουλή εκτός αν του δώσετε διέξοδο και του προσφέρετε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».
Αναφέρθηκε και στο θέμα για το οποίο τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός (Στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης είναι αναφερθεί στην περίπτωση, που του ανέφερε ψυχίατρος, 18χρονου που αποφάσισε να αλλάξει φύλο γιατί πήγε στον Λυκαβηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι), ότι υποτιμά και προσβάλλει τους διεμφυλικούς και δείχνει περιορισμένη ευαισθησία απαντώντας: «Αυτή την ιστορία μου την ανέφερε ένας άνθρωπος που για 40 χρόνια ασχολείται με προβλήματα διεμφυλικών», και προσέθεσε ότι χρησιμοποίησε το παράδειγμα για να δείξει ότι απαιτείται αυξημένη συνείδηση και δικλείδες ασφαλείας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Φίλτρο ασφαλείας, προτείναμε και μία διάγνωση, να πάει κάποιος σε έναν ειδικό στο πιστοποιημένο κέντρο στο Αιγινήτειο και να τον διαβεβαιώσει για τις ευθύνες που αναλαμβάνει με την αλλαγή ταυτότητας. Δεν είναι ζήτημα ψυχοπάθειας, είναι ζήτημα στοιχειώδους ευαισθησίας. Η δύσκολη απόφαση δεν είναι να αλλάξει ταυτότητα, η δύσκολη απόφαση είναι να αποφασίσει ένα αγόρι να βγει από το σπίτι ντυμένο κορίτσι. Αν δεν το βλέπετε εθελοτυφλείται και είστε ανεύθυνος. Μίλησα και με την κοινότητα (των ΛΟΑΤΚΙ) και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά χρειαζόμαστε και μία δικλείδα ασφαλείας».
http://www.topontiki.gr