loading...

Καμμένος από τον ήλιο της Ερήμου - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον ταξίαρχο Μιχαήλ Παπαδάκη


Το υπουργείο Αμυνας υπέγραφε συμφωνίες με «εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας», τον οποίο, όπως αποδεικνύεται, δεν γνώριζε κανείς στο Ριάντ!


Εκθετος παραμένει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για τον ύποπτο ρόλο τού φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου στη διακρατική συμφωνία.

Αποκαλυπτικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή αναιρεί τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου πως ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς γνωστοποιεί πως οι σαουδάραβες στρατιωτικοί δεν γνώριζαν τίποτα για τον Παπαδόπουλο.

«Είναι εκπρόσωπος της σαουδικής πλευράς, δεν είναι μεσάζοντας» απαντά ο υπουργός Αμυνας υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των πιέσεων της αντιπολίτευσης για τη διαλεύκανση του ρόλου τού Παπαδόπουλου.

Οι δηλώσεις Καμμένου στη Βουλή πως πλέον δεν γίνονται «μπίζνες» με μεσάζοντες όπως γίνονταν στο παρελθόν, άντεξαν μόλις μία ημέρα, καθώς κατεδαφίζονται από την αναφορά του ταξίαρχου Μιχαήλ Παπαδάκη που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας νέα ερωτήματα στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Αμυνας.

Παράλληλα, η αναφορά ενισχύει τις υπόνοιες για μια νέα υπερδραστηριότητα των μεσαζόντων στο «Πεντάγωνο», καθώς οι καταγγελίες για το αραβικό «ντιλ» ακολουθούν την ομίχλη της προωθούμενης συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.

Ο ταξίαρχος Παπαδάκης ισοπεδώνει τους ισχυρισμούς Καμμένου περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τον ρόλο, τη δράση και τις απειλές που δέχθηκε από τον Παπαδόπουλο, αλλά και την έμμεση κάλυψη που παρείχε στον δεύτερο ο υπουργός.

Οπως αναφέρεται, άλλωστε, με εντολή Καμμένου «ξηλώθηκε» ο ταξίαρχος από τη Διεύθυνση των Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων, κατηγορώντας τον πως ανήκει σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία. Με την έγγραφη αναφορά (της 4ης Σεπτεμβρίου 2017), ο Παπαδόπουλος ουσιαστικά καταγγέλλεται ότι με νυχτερινό τηλεφώνημα είχε απειλήσει τον ταξίαρχο για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει το επόμενο πρωί στο γραφείο του υπουργού.

Η κράτηση. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος, το πρωί της 30ής Αυγούστου κλήθηκε από τον υπουργό Πάνο Καμμένο να παρουσιαστεί στο γραφείο του. Εκεί βρίσκονταν ήδη ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αντιπτέραρχος ε.α. Θεολόγος Συμεωνίδης και άλλοι αξιωματικοί.

«Εξω από το γραφείο του ΥΕΘΑ παρέμειναν κατόπιν εντολής του τέσσερις στρατονόμοι, οι οποίοι έφεραν εξάρτυση και χειροπέδες» σημειώνει και συνεχίζει: «Με την είσοδό μου στο γραφείο ο κος ΥΕΘΑ με ρώτησε: "Ποιος έδωσε εντολή στον ασμ/χο Κωνσταντινίδη να δώσει τηλέφωνο μεταφορικής εταιρείας στους Σαουδάραβες;" και απάντησα "εγώ".

Κατόπιν επανέλαβε: "Δηλαδή εσείς, κε ταξίαρχε, παρά τις ρητές εντολές να μη δείτε τους Σαουδάραβες, δώσατε εντολή στον ασμ/χο να επικοινωνήσει με τη μεταφορική εταιρεία για τη μεταφορά 100.000 βλημάτων;".

Απήντησα ότι εγώ έδωσα εντολή για να δώσει στους Σαουδάραβες στοιχεία επικοινωνίας με εγχώρια μεταφορική εταιρεία, αλλά όχι ειδικά για 100.000 βλήματα που είχε ζητήσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας την προηγούμενη ημέρα.

Στη συνέχεια ο κος ΥΕΘΑ απευθυνόμενος σε εμένα είπε: "Κύριε ταξίαρχε, από τη στιγμή αυτή τίθεστε σε διαθεσιμότητα καθόσον ανήκετε σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία".

Απευθυνόμενος σε κάποιον που βρισκόταν πίσω μου, συνέχισε: "Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε". Εξήλθα από την αίθουσα και παρέμεινα επί μισή περίπου ώρα στον προθάλαμο φρουρούμενος από στρατονόμο και τον προϊστάμενο της ασφαλείας του ΥΠΕΘΑ… Περί της 10.30 εξήλθε ο Α/ΓΕΣ, ο οποίος μου κοινοποίησε ότι ο κος ΥΕΘΑ άλλαξε απόφαση και μετατίθεμαι στο ΓΕΣ...».

Σε άλλο σημείο, ο ταξίαρχος αναφέρει πως «η κατηγορία εκ μέρους του ΥΕΘΑ για "συμμετοχή μου σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία, παρά τη ρητή εντολή του να μην τους δούμε" με προσβάλλει και ως ανώτατο αξιωματικό με 35 χρόνια υπηρεσίας και μηδενικά παραπτώματα, αλλά πρωτίστως ως άτομο». Η αναφορά διερευνάται ήδη από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Αγνοια για τον μεσάζοντα. Πιο αποκαλυπτικός, ωστόσο, είναι ο ταξίαρχος για τον «ύποπτο ρόλο» του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Αρχικά ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο Παπαδόπουλος είναι εξουσιοδοτημένος από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση πως οι σαουδάραβες στρατιωτικοί δεν γνωρίζουν τον Παπαδόπουλο, ο υπουργός Αμυνας απάντησε με αμφισημία - η οποία δυνάμωσε τον «συναγερμό» βουλευτών που παρακολουθούν την υπόθεση.

«Δεν υφίσταται κανείς απολύτως μεσάζων» υποστήριξε στη χθεσινή απάντησή του στη Βουλή, αλλά κατόπιν φρόντισε να συμπληρώσει πως «δεν απαγορεύεται στις διακρατικές συμφωνίες, εάν η άλλη πλευρά το επιθυμεί, να ορίζει εκπρόσωπό της και επίσης δεν απαγορεύεται αυτός να αναγνωρίζεται από εμάς, εφόσον έχει διαπιστωμένα τη σχετική εξουσιοδότηση».

Ωστόσο, στην αναφορά του ταξιάρχου σημειώνεται πως τον περασμένο Ιούνιο η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ με έγγραφό της γνωστοποίησε πως «σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του κου Παπαδόπουλου».

Μάλιστα, ο ταξίαρχος αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές από τον Παπαδόπουλο μία ημέρα πριν ο Πάνος Καμμένος τον καλέσει στο γραφείο του και τον θέσει σε διαθεσιμότητα. «Στις 20.27, ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μου, μου τηλεφώνησε εκ νέου ο Β. Παπαδόπουλος, με ρώτησε ποιος είπε να δώσει στοιχεία επικοινωνίας μεταφορέα στην αντιπροσωπεία των Σαουδαράβων κι αφού του εξήγησα επί τρία λεπτά, μου είπε ότι λυπάται, αλλά από εδώ και στο εξής δεν ξέρει τι θα γίνει. Του ανέφερα πως μόνο ως απειλή μπορώ να το εκλάβω, πράγμα ανεπίτρεπτο, και έκλεισα το τηλέφωνο» αναφέρει ο ταξίαρχος Παπαδάκης, συμπληρώνοντας πως ενημέρωσε σχετικά τις αρμόδιες στρατιωτικές υπηρεσίες για το τηλεφώνημα.

ΤΑ ΝΕΑ 8/11/17

http://zeidoron.blogspot.gr

on 2:09:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Καμμένος από τον ήλιο της Ερήμου - Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον ταξίαρχο Μιχαήλ Παπαδάκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.