loading...

Στη φυλακή ο μεγαλοκατασκευαστής Γιάννης Καρούζος - 16 χρόνια και 200.000 ευρώ





















Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην μεγαλοκατασκευαστής ,Ιωάννης Καρούζος ,που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος ως βασικός πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου «Καρούζος Gate» και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών.Του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ.

Της Κατερίνας Κατή

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας ,μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ακόμα τέσσερις από τους συνολικά έξι εμπλεκομένους στην υπόθεση για την διάπραξη -κατά περίσταση - βαρύτατων αδικημάτων , όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε ελαφρυντικές περιστάσεις σε κανέναν από τους πέντε που κρίθηκαν ένοχοι.

Στην Ρεβέκκα Σκαφτούρα ,πρώην σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου επιβλήθηκε κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ, στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επτά και πέντε έτη ,αντίστοιχα.

Αθώος κρίθηκε ο ,Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ

Αναστολή στην έφεση δόθηκε σε όλους πλην του Ιωάννη Καρούζου, ενώ παράλληλα στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι εξής περισοριτικοί όροι: εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε καθέναν από τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Την ενοχή του άλλοτε ισχυρού άνδρα στον χώρο των κατασκευών, Γιάννη Καρούζου, της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρου και τριών ακόμη κατηγορουμένων για την εμπλοκή τους στην υπόθεση είχε εισηγηθεί και η εισαγγελέας της έδρας..

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Καρούζου είχε παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα στο οποίο αναφερόταν ότι το ξέπλυμα «τελούνταν κατ΄ επάγγελμα, καθώς φέρεται ότι είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, καθώς και την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων με τις οποίες δικαιολογούσαν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, όπως επίσης με το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών ατομικών και εταιρικών λογαριασμών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες "ο όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρία. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φτάνει τα 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής τα 30.000.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, που άρχισε τον Φεβρουάριο του 2017, ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην πλέον σύζυγός του δεν αντάλλασσαν ούτε βλέμμα, αλλά αντίθετα επιτίθεντο ο ο ένας στον άλλο σε κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα, ο Γιάννης Καρούζος είχε εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ σε βάρος της πρώην συζύγου του, φωτογραφίζοντάς την ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος. Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, που κρατείται στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, εμφανιζόταν καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ η Ρεβέκκα Σκαφτούρου όσες φορές βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα δεν θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό fashion icon του παρελθόντος.

πηγή:documentonews.gr

on 7:55:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στη φυλακή ο μεγαλοκατασκευαστής Γιάννης Καρούζος - 16 χρόνια και 200.000 ευρώ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.