loading...

Αναδιοργανώνεται η Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου ΑνάγκηςΑντικείμενο της 20ήμερης εκπαίδευσης είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα σχεδίασης έκτακτης ανάγκης (πολιτικής άμυνας και πολιτικής κινητοποίησης) κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους σε εμπόλεμη κατάσταση
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε μεν νόμιμο, αλλά με ασάφειες στο περιεχόμενο δύο άρθρων του το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο αλλάζει ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.

Ειδικότερα, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Βίτσα και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νικόλαο Τόσκα, κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οργάνωση και λειτουργία της Σχολής Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΣΕΑ), ενώ παράλληλα καταργείται το παλαιότερο ΠΔ 133/1976.

Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ αποστολή της Σχολής Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης είναι η εκπαίδευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και του πολιτικού προσωπικού του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που εμπλέκονται στην πολιτική άμυνα ης χώρας, στην σχεδίαση, την προετοιμασία και την εφαρμογή της πολιτικής κινητοποίησης.

Η ΠΣΕΑ έχει έδρα την Αθήνα και οργανωτικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Το προσωπικό της Σχολής διακρίνεται σε διοικητικό, διδακτικό και εκπαιδευτικό.
Στη Σχολή καλούνται για εκπαίδευση περιοδικά, αξιωματικοί υπαξιωματικοί και πολιτικοί υπάλληλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, πολιτικοί υπάλληλοι υπουργείων, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, Οργανισμών και επιχειρήσεων πάσης φύσεως, κ.λπ.

Αντικείμενο της 20ήμερης εκπαίδευσης (το μάξιμουμ 20 μέρες, μπορεί όμως να είναι και λιγότερες) είναι η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε θέματα σχεδίασης έκτακτης ανάγκης (πολιτικής άμυνας και πολιτικής κινητοποίησης) κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους σε εμπόλεμη κατάσταση.

Οι εκπαιδευόμενοι προσερχόμενοι στη Σχολή παραδίδουν τα φύλλα πορείας που τους έχουν σταλεί. Οι στρατιωτικοί απαγορεύεται να προσέρχονται με πολιτική περιβολή, ενώ κατά το χρόνο εκπαίδευσης τελούν σε απόσπαση και όλο το διάστημα της εκπαίδευσης απαγορεύεται η χορήγηση αδειών.

Μεταξύ των μαθημάτων που διδάσκονται είναι η οργάνωση της πολιτικής άμυνας, της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης και της πολιτικής επιστράτευσης, συστήματα συναγερμού, θέματα ασφαλείας διαβαθμισμένου υλικού, κώδικες κρυπτογράφησης, κ.λπ.

Ο διοικητής της Σχολής είναι ανώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας και ο διευθυντής σπουδών είναι ανώτερος ή κατώτερος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας και οι δύο διορίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Για τη φρούρηση της Σχολής διατίθεται ένοπλη φρουρά από αστυνομικούς οι οποίοι όμως υπάγονται στην επίβλεψη του αξιωματικού υπηρεσίας της Σχολής οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεών της.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την πάρεδρο Μαρία-Ελένη Παπαδημήτρη έκρινε νόμιμο το εν λόγω σχέδιο ΠΔ με την υπ΄ αριθμ. 33/2018 γνωμοδότησή του.

Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας στην γνωμοδότησή τους επισημαίνουν ότι στα άρθρα 4 και 5 υπάρχουν ασάφειες στο κείμενο του σχεδίου ΠΔ οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν και η παράγραφος του άρθρου 19 πρέπει να αναμορφωθεί.


.protothema.gr

on 9:06:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αναδιοργανώνεται η Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.