loading...

To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχη Χορτόπιτα ανοιξιάτικη



























Μια εξαιρετική συνταγή για παραδοσιακή χορτόπιτα με ωραίο και τραγανό φύλλο στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς!


Συστατικά:
για το φύλλο
650-700 γρ αλεύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι λάδι
αλάτι και πιπέρι

για τη γέμιση
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1/2 κιλό παπαρούνες
1/2 κιλό μυρώνια
1 πράσο
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια με όλα τους τα πράσινα
1 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μάραθος
1 ματσάκι μαϊντανός
λίγο θρουμπάκι φρέσκο
λίγη ρίγανη
1 ποτήρι λάδι (ίσως και λιγότερο)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:
Σε μια φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας στην αρχή με μια ξύλινη σπάτουλα.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το χέρι , ώσπου η ζύμη να μην κολλά πια στα χέρια μας.
Ρίχνουμε λίγο συμπληρωματικό αλεύρι και το βάζουμε στο ψυγείο για να "ξεκουραστεί" τουλάχιστον μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
1. Πλένουμε καλά τα σπανάκια και τα σέσκουλα, από τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα φύλλα.
2. Τα κόβουμε όλα μαζί σε μικρότερα κομμάτια, αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίξουν.
3. Σε κατσαρόλα με νερό που κoxλάζει, ζεματίζουμε τα φύλλα της παπαρούνας και τα μυρώνια. Αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και τα στραγγίζουμε.
4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο και τα περνάμε στο τηγάνι σε λίγο λάδι.
5. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο, το μαϊντανό και τον μάραθο.
6. Στύβουμε το σπανάκι σας και τα σέσκουλα αρκετές φορές, να βγάλουν όλα τα νερά τους.
7. Σε μία φαρδιά λεκανίτσα, ανακατεύουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τις παπαρούνες και τα μυρώνια, τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Aνακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
8. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας ρύζι/ πλιγούρι ή τραχανά. Αλατοπιπερώνουμε.
9. Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το κόβουμε με το μαχαίρι σε 7 κομμάτια. Το πρώτο, που θα μπει στον πάτο του ταψιού, πρέπει να είναι μεγαλύτερο.
10. Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη το μεγαλύτερο φύλλο. Πρέπει να σκεπάζει τον πάτο του ταψιού και να κρέμεται γύρω-γύρω απέξω.
11. Βάζουμε μια στρώση τη γέμιση και συνεχίζουμε ν' ανοίγουμε τα φύλλα ένα-ένα στρώνοντας πάνω σε κάθε φύλλο τη γέμιση.
12. Όταν φτάσουμε στο τελευταίο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες του κάτω φύλλου πάνω στην πίτα. Χαράζουμε τα κομμάτια, αλείφουμε με λίγο λαδάκι και νερό, ρίχνουμε το σουσάμι ή κύμινο αν προτιμάμε, γλυκάνισο.
13. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει η πίτα και να ψηθεί καλά από κάτω.

Tips
Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γέμιση σας μπορείτε να το κάνετε με τυρί κι αυγά. Στην περίπτωση αυτή, προσθέτετε 200 γρ. τριμμένη φέτα και 2-3 αυγά.

gourmed.gr

on 2:51:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχη Χορτόπιτα ανοιξιάτικη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.