loading...

Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία τα μεσάνυχτα” – Στήνουν σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους οι Τούρκοι;






























Νέο σενάριο για “προειδοποίηση της Άγκυρας” να αποσυρθούν οι σημαίες - Βατραχάνθρωποι της SAT κατέβασαν την ελληνική σημαία τα μεσάνυχτα, λέει η Hurriyet - Οι κομάντος, λένε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πήραν τη σημαία στην Τουρκία - Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες λένε ότι τα νησιά είναι δικά τους, εμείς λέμε ότι είναι δικά μας - Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έγινε επιχείρηση ανάλογη με εκείνη στα Ίμια

Με πηχυαίους τίτλους για προβοκάτσια με τη σημαία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ανοιχτά λόγο για σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους και τις νησίδες Ανθρωποφάγοι. Οι Τούρκοι προκαλούν και δημοσιεύουν νέα σενάρια με ένα απίστευτο παρασκήνιο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα που κατέληξε σε καταδρομική επιχείρηση από τους βατραχανθρώπους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού οι οποίοι πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος κατέβασαν τη σημαία που είχαν αναρτήσει οι τρεις νεαροί Έλληνες στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου και την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.






































Τι λένε οι Τούρκοι; Πως οι κομάντος της SAT της μονάδας δηλαδή που έδρασε και στα Ίμια το 1996 πέρασαν απαρατήρητοι και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο, “πάτησαν” σε ελληνικό νησί, αφαίρεσαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet η οποία κάνει λόγο για ελληνική πρόκληση με τη σημαία και αναφέρει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες το Σάββατο επικοινώνησαν με τις ελληνικές, σε διαφορετικά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και “απαίτησαν” από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία. Η σημαία, ωστόσο, όπως λέει η εφημερίδα έμεινε στη θέση της και έτσι τη νύχτα ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία.

























Με άμεσο τρόπο οι Τούρκοι δηλώνουν ότι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία σε ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται πολλά μίλια από τις Τουρκικές αρχές, νότια και λίγο δυτικά από τη Σάμο. Είναι μια περιοχή που ουσιαστικά περνάει πολύ πιο ανατολικά από τις ως σήμερα διεκδικήσεις τους σε νησιά όπως το Αγαθονήσι. Μια περιοχή που φτάνει σχεδόν ως την Ικαρία και ουσιαστικά “αλλάζει” τον χάρτη. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δεν δίστασε να πει έχοντας στο πλάι του τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ πως “υπάρχουν νησιά που οι Έλληνες θεωρούν ότι είναι δικά τους και εμείς ότι είναι δικά μας”. Με απλό και κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας παραμένουν και όπως αποδείχθηκε στο “επεισόδιο” στους Ανθωποφάγους φτάνουν… πολύ μακριά.

Διόλου τυχαία μάλιστα από την τουρκική πλευρά το σκηνικό που στήνεται συνδέεται με τα Ίμια, κάπως έτσι ίσως προέκυψε στην πορεία και επιχείρηση των βατραχανθρώπων της SAT για να υπάρξουν και οι απαραίτητοι συνειρμοί. Άλλωστε ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι η “επιχείρηση” έγινε από την ακτοφυλακή, ήρθαν εκείνες του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας που μίλησε για κομάντος και ύστερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν και το όνομα της μονάδας που σύμφωνα με την Άγκυρα έδρασε στους Ανθρωποφάγους…

.newsit.gr

on 11:07:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία τα μεσάνυχτα” – Στήνουν σκηνικό Ιμίων στους Φούρνους οι Τούρκοι;

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.