loading...

Η ΕΕ καλεί τον Ερντογάν να αναβάλει τις εκλογές - «Διακυβεύεται η νομιμότητά τους»



























Την εκτίμηση ότι διακυβεύεται η νομιμότητα των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, τις οποίες κήρυξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 24 Ιουνίου, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εξακολουθεί να εφαρμόζεται στη χώρα, διατύπωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) καλώντας στην αναβολή των εκλογών αυτών.

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία ότι αυτές οι δυσμενείς συνθήκες θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή και τη διοργάνωση πραγματικά δημοκρατικών εκλογών και επιβεβαιώνει ότι, στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα διακυβεύεται η συνολική νομιμότητα αυτών των εκλογών. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θυμίζει στη Τουρκία ότι θα πρέπει να τηρεί τις θεμελιώδεις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα σε αυτές τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η ταχεία έγκριση των νέων εκλογικών κανόνων δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για τα πολιτικά κόμματα να προσαρμοστούν τόνισε η ΚΣΣΕ.

«Η Επιτροπή αποδοκιμάζει ότι την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε την 7η επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει τεθεί σε ισχύ από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και εξής. Σύμφωνα με τις ανησυχίες της Επιτροπής της Βενετίας, η Επιτροπή επαναδιατυπώνει την άποψή της ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν πραγματικά δημοκρατικές εκλογές υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εν μέσω επιχειρήσεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία», αναφέρεται.

Παράλληλα εκφράζεται η ανησυχία ότι η πιθανή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα εκλογικά τμήματα θα «επιδράσει αποτρεπτικά για τους ψηφοφόρους».

«Όλοι αυτοί οι παράγοντες από κοινού, θέτουν σε σοβαρή πρόκληση τον δημοκρατικό χαρακτήρα των εκλογών», υπογράμμισε η Επιτοπτή, καλώντας τις τουρκικές αρχές να αναβάλουν τη διεξαγωγή αυτών.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, περνώντας στην αντεπίθεση, τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση «να κοιτάζει τη δουλειά της». Όπως είπε η Τουρκία έχει διεξάγει «εκατοντάδες διαφανείς, δημοκρατικές εκλογές με συμμετοχή ανω του 85%». «Δεν θα διεξάγουν αυτοί εκλογές, η Τουρκία θα διεξάγει».

Την περασμένη Πέμπτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι θα είναι δύσκολη η διεξαγωγή ανοιχτών και διαφανών εκλογών υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

.topontiki.gr

on 8:49:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η ΕΕ καλεί τον Ερντογάν να αναβάλει τις εκλογές - «Διακυβεύεται η νομιμότητά τους»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.