loading...

Κυβερνητική «βαβέλ» για τις γαλλικές φρεγάτες - Ο Κουβέλης επιμένει, ο Καμμένος τον αδειάζει για ενοικίαση, αποκαλύπτει συζητήσεις για ναυπήγηση


























Αν και το Μαξίμου προσπαθούσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, να κρατήσει χαμηλά τους τόνους για το θέμα της ενοικίασης δύο γαλλικών φρεγατών στο οποίο αναφέρθηκε - χωρίς συνεννόηση καθώς φαίνεται - ο Φώτης Κουβέλης την Παρασκευή, το γαϊτανάκι δηλώσεων συνεχίζεται με αποτέλεσμα ένα ευαίσθητο ζήτημα που αφορά στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας να έχει «κρεμαστεί στα μανταλάκια». Χθες ανέδειξε το θέμα ο γαλλικός Τύπος, στον απόηχο της 4ωρης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη όπου παρά τις σχετικές διαρροές τελικά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το θέμα των φρεγατών δεν συζητήθηκε.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα κάνει λόγο για ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα με τη γαλλική συνέργεια, αδειάζοντας τον υπουργό άμυνας για το θέμα του leasing δύο γαλλικών φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Μάλιστα, επικαλέστηκε και αυτός, όπως και ο αναπληρωτής του υπουργός το πρόσφατο τηλεφώνημα Τσίπρα - Μακρόν στις 13 Απριλίου, με αφορμή το θέμα της Συρίας, λέγοντα ότι η ναυπήγηση ήταν η μόνη συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την επίσημη και ανεπίσημη ενημέρωση από το πρωθυπουργικό γραφείο οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων και το θέμα της ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Χθες, μετά τα δημοσιεύματα στον Γαλλικό Τύπου, τα οποία επικαλούμενα δήλωση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλύ στις 20 Απριλίου, ανέδειξαν το θέμα διαψεύδοντας τα περί ενοικίασης των δύο φρεγατών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να χαμηλώσει το θέμα κάνοντας λόγο για διερευνητικές συζητήσεις πάνω σε διάφορα πρότζεκτς για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία και όταν υπάρξει θα ανακοινωθεί επίσημα.

Τα παραπάνω, σαφώς θεωρήθηκαν άδειασμα του Φώτη Κουβέλη ο οποίος στη συνέντευξή του είδε δώσει ένα περίγραμμα συμφωνίας σχετικά με το Leasing δύο φρεγατών από τη Γαλλία άμεσα (είπε για καλοκαίρι) και σε επόμενο βήμα την αγορά δύο ακόμη φρεγατών ιδίου τύπου πλήρως εξοπλισμένες.

Πάντως, χθες βράδυ, η πλευρά Κουβέλη μέσω διαρροών από συνεργάτες, επέμενε πως τα όσα έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός περί χρονομίσθωσης δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM είναι ακριβή. Πρόσθετε μάλιστα η διαρροή ότι η συμφωνία θα κλείσει σύντομα, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στις 3 Μαίου οπότε γαλλική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αθήνα.

Περαιτέρω απαντήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη 13.30.

.topontiki.gr

on 1:56:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κυβερνητική «βαβέλ» για τις γαλλικές φρεγάτες - Ο Κουβέλης επιμένει, ο Καμμένος τον αδειάζει για ενοικίαση, αποκαλύπτει συζητήσεις για ναυπήγηση

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.