loading...

Σε Ελβετία και Βρετανία μεταφέρει δεκάδες τόνους χρυσού που φύλασσε στις ΗΠΑ η Τουρκία



















Το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών μετέφερε 19 τόνους χρυσού από τις ΗΠΑ στην Ελβετία, καθώς η Τουρκία πλέον ετοιμάζεται να απορρίψει το δολάριο στις διεθνείς συναλλαγές της και να χρησιμοποιεί τον χρυσό ως κύρια ανταλλακτική αξία.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία, η οποία είναι επίσημα ‘εξω-εδαφική’ στην οποία ούτε η ελβετική αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει, έλαβε φορτίο από το Fort Knox, ανέφερε ο ελβετικός ιστοχώρος ειδήσεων ‘BZ Basel’.

Σύμφωνα με αυτόν η Τουρκία απέσυρε τα αποθέματα χρυσού από τις ΗΠΑ, ως αντίποινα στην πρόθεση των ΗΠΑ να επιβάλουν πρόστιμο στην κρατική τράπεζα της χώρας «HalkBank» για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Παύει να δανείζεται σε δολάρια και θα πληρώνει τα δάνειά της με χρυσό, για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική πίεση, ανακοίνωσε η Τουρκία!

Αυτό που δήλωσε αρχικά Ρ.Τ.Ερντογάν στην σύνοδο των G20 (“What I’m saying is that these debts should be in gold. Because at this point the karat of gold is unlike anything else. The world is continually putting us under currency pressure with the dollar. We need to save states and nations from this currency pressure”) το κάνει πράξη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Χθες η χώρα έφερε πίσω 28,6 τόνων χρυσού από τις ΗΠΑ ανεβάζοντας σε 220 τόνους τον τουρκικό χρυσό που «επαναπατρίστηκε» , με σκοπό «να χρησιμοποιηθεί έναντι του δολαρίου για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική ισοτιμία».

Την στιγμή που το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι «θα ήταν χρήσιμο να μειωθεί η πολιτική πίεση του Ερντογάν στην τουρκική κεντρική τράπεζα με ήπια νομισματική πολιτική» ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά στον μεγαλύτερο αιφνιδιασμό που θα μπορούσε να κάνει σε οικονομικό επίπεδο: Αποδεσμεύεται από τα δολάρια και θα χρησιμοποιεί τα αποθέματα σε χρυσό ύψους 20 δισ. δολ. για την αποπληρωμή των δανείων προκειμένου να μην επιβαρύνει τον δανεισμό της χώρας και να μην πέσει "στα δίχτυα" του ΔΝΤ!

Oλα ξεκίνησαν από την σύνοδο των G20 πριν λίγες ημέρες (διαβάστε σχετικά εδώ) όταν πρότεινε την κατάργηση του δολαρίου ως βασικού νομίσματος στις συναλλαγές και την αντικατάστασή του, τουλάχιστον εν μέρει από χρυσό!

Κηρύσσοντας ταυτόχρονα τον πόλεμο στο ΔΝΤ!

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της ομιλία του στο πρωτότυπο κείμενο:

“I made a suggestion at a G20 meeting. I asked: Why do we make all loans in dollars? Let’s use another currency. I suggest that the loans should be made based on gold. With the dollar the world is always under exchange rate pressure. We should save states and nations from this exchange rate pressure. Gold has never been a tool of oppression throughout history.

There is financial tutelage in the soul of the IMF. Most of the poor and miserable countries of the world have been groaning bitterly because they could not be liberated from that tutelage approach. Turkey is not in the IMF’s debt anymore.”

Ολα αυτά ενώ η λίρα υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου και των άλλων βασικών νομισμάτων και ο τουρκικός πληθωρισμός βρίσκεται στο 14% περίπου, με την ανάπτυξη, πάντως, να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τη Τουρκία να σημειώνει εφέτος ρεκόρ προσέλευσης τουριστών και εισροής τουριστικού συναλλάγματος.

Η τουρκική λίρα έφτασε σχεδόν στα 4,45 λίρες ανά δολάριο.

Τα συνολικά αποθέματα που αποσύρθηκαν από την FED ανέρχονταν σε 28,6 τόνους.

Επιπλέον οι τουρκικές τράπεζες στην Τουρκία έχουν αυξήσει τα αποθεματικά τους σε χρυσό και όχι σε ξένο νόμισμα, τοποθετώντας 38,3 τόνους στην τράπεζα της Αγγλίας και 63,8 τόνους σε λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Υπάρχουν «φήμες» για σχέδιο κοπής χρυσής τουρκικής λίρας με σκοπό την αποφυγή νομισματικής κρίσης στην χώρα, καθώς και την υπερκέραση του δολαρίου το οποίο τείνει τις τελευταίες ημέρες να διαλύσει την τουρκική οικονομία .

Περίπου 564 τόνοι χρυσού ανήκουν στο αποθεματικό της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας συνολικά .

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις στην Τουρκία, με εξαίρεση τα αποθεματικά της στο ΔΝΤ «σκαρφάλωσε» στην σχετική κατάταξη… στην 10η θέση στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού.

pronews.gr  

on 10:55:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σε Ελβετία και Βρετανία μεταφέρει δεκάδες τόνους χρυσού που φύλασσε στις ΗΠΑ η Τουρκία

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.