loading...

Στοιχεία σοκ στη δικογραφία του κυκλώματος με τα φάρμακα

Διευρυμένη σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε πολλά νοσοκομεία ήταν η δράση του κυκλώματος με τα φάρμακα, οι βασικοί κατηγορούμενοι του οποίου απολογούνται καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς πέραν των ήδη κατηγορουμένων ελέγχονται άλλοι οκτώ γιατροί και πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Μέσα σε ψυγεία ιχθυοπωλείου της Δημοτικής Αγοράς Καλλιθέας αλλά και ενός ανθοπωλείου, μαζί με τα λουλούδια, φέρονται να φυλάσσονταν τα κλεμμένα φάρμακα των καρκινοπαθών, μέχρι οι κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος να τα διακινήσουν μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της ελληνικής αστυνομίας, σημαντική ήταν η συμβολή των γερμανικών αρχών στην εξάρθρωση της δράσης του κυκλώματος, το οποίο λειτουργούσε σε τέσσερα επίπεδα με καθορισμένες αρμοδιότητες και ρόλους και διακινούσε ακριβά φάρμακα για καρκινοπαθείς στο εξωτερικό.

Στο μικροσκόπιο των γιατρών βρίσκονται ακόμα 8 γιατροί, ενώ αστρονομικά είναι τα ποσά των κερδών μέσα σε μόλις 4 χρόνια: 25 εκατομμύρια ευρώ, με τη ζημία του ελληνικού Δημοσίου να ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, το κύκλωμα δρούσε σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα για να διακινήσει παράνομα στο εξωτερικό πανάκριβα φαρμακευτικά σκευάσματα,στην πλειοψηφία τους αντικαρκινικά.

Όπως αποκαλύπτεται, το κουβάρι για αυτή τη ζοφερή υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από τις γερμανικές αρχές. Σε έρευνα τους σε φαρμακαποθήκη στη Γερμανία εντόπισαν φάρμακα με ελληνική σήμανση αλλά δίχως ταινία γνησιότητας. Διαπιστώθηκε ότι είχαν εισαχθεί σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από φαρμακείο που ανήκει σε έναν από τους κατηγορουμένους, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Το συνολικό ποσό των αγορών από την έρευνα που έγινε και τα τιμολόγια που εντοπίστηκαν σε ότι αφορά το συγκεκριμένο φαρμακείο, ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τιμολόγια για να προσδίδουν νομιμοφάνεια στην μεταξύ τους συναλλαγή και να μπορούν να διακινήσουν τα παράνομα σκευάσματα σε άλλες χώρες.

«Από τον έλεγχο των ανωτέρω, σημειώνεται συγκεκριμένα, τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί: i) τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης , από εταιρεία με έδρα το Κάιρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου στην υπόθεση , και επίσης τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία.

Με ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά και συνταγές, απάτες και υπεξαιρέσεις, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι «έκλεβαν» τη μάχη ζωής καρκινοπαθών, μαζί με τα αντικαρκινικά φάρμακα (πληρωμένα από το Δημόσιο) που άρπαζαν από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο φερόμενος ως αρχηγός καταγράφεται στη δικογραφία να επικοινωνεί και να δίνει οδηγίες στα μέλη, καθορίζοντας τις τιμές της αγοράς. Δεξί του χέρι, την περίοδο που ο Αιγύπτιος απουσίαζε εκτός Ελλάδος, φέρεται να είναι μία γυναίκα συγκατηγορουμένη του.

Ο δεύτερος πυρήνας εμφανίζεται να είχε … αρμοδιότητα στην αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Ο τρίτος πυρήνας φέρεται να είχε αναλάβει την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Η δράση του τέταρτου πυρήνα αφορά κυρίως τη προμήθεια του πρώτου πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αποσπούσαν παράνομα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών.

Η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375,95€ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια.

Το σύνολο της αξίας των σκευασμάτων που συνταγογραφήθηκε από τους εμπλεκόμενους ιατρούς ανέρχεται σε 90.203,92€.

Η αξία των κατασχεμένων φαρμάκων ανέρχεται σε 307.258€. Κάθε εμπλοκή στην παράνομη διακίνηση των φαρμάκων αρνήθηκε στην απολογία της η νοσηλευτήρια του Λαϊκού η οποία εργάζεται στο ογκολογικό τμήμα. Από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες φέρεται να ενημερώνει αμέσως άλλο μέλος του κυκλώματος, συνταξιούχο νοσηλευτή του νοσοκομείου, που αναλαμβάνει όλες τις ενέργειες για την αποθήκευση και φύλαξη τους.

«Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του γιατρού ή του νοσηλευτή και δρώντας υπό το πρίσμα αυτής και δη στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, κατά περίπτωση, εξέδιδαν ψευδείς συνταγές με τα εν λόγω φάρμακα ή ιδιοποιούνταν παράνομα για αυτά που περιήλθαν στην κατοχή τους».

Ο φερόμενος ως αρχηγός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στα μέλη, να επικοινωνεί μαζί τους και να καθορίζει τις τιμές της αγοράς.

Επίσης, διαχειρίζεται τα χρήματα που προκύπτουν από τις παράνομες διακινήσεις των φαρμάκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν ο Αιγύπτιος, φερόμενος ως αρχηγός, ο οποίος δεν κατοικούσε μόνιμα στη χώρα μας, απουσίαζε, τον ρόλο του αναλάμβανε γυναίκα συγκατηγορούμενη του.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ο δεύτερος πυρήνας εμφανίζεται να είχε… αρμοδιότητα στην αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ο τρίτος πυρήνας φέρεται να είχε αναλάβει την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η δράση του τέταρτου πυρήνα αφορά κυρίως τη προμήθεια του πρώτου πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αποσπούσαν παράνομα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΓΤΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών.

Την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων ζητά ο ΙΣΑ
Την αγανάκτησή του για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τον πρόεδρό του Γιώργο Πατούλη να ζητά «να διαλευκανθεί σε βάθος η υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Επίσης, ο ΙΣΑ ζητεί ενημέρωση σχετικά με το εάν στο κύκλωμα εμπλέκονται γιατροί-μέλη του, για να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εναντίον τους, όπως ορίζει ο νόμος.

Ζητεί ακόμη «να αποδοθούν ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου στην οποία διαπιστώθηκε ότι δρούσε το κύκλωμα. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο νοσοκομείο παρουσιάζονταν συχνά ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα και αναβάλλονταν οι θεραπείες των ασθενών, η διοίκηση δεν προέβη στους απαραίτητους ελέγχους και δεν έλαβε μέτρα για να θωρακίσει το σύστημα» σημειώνει ο Σύλλογος.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα των προμηθειών και στις διαδικασίες διακίνησης των φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς αποδεικνύεται ότι έχουν σοβαρά κενά που εγκυμονούν κινδύνους για τον ασθενή και τη δημόσια υγεία.

eleftherostypos.gr 

on 9:32:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στοιχεία σοκ στη δικογραφία του κυκλώματος με τα φάρμακα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.