loading...

Φόβοι πως ο Ρουβίκωνας θα κάνει αντίποινα για τις 20 συλλήψεις





















Εισβολές «θυμού» στη… ΓΑΔΑ και ταυτόχρονες σε Α.Τ. της Αθήνας από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, εξαιτίας των συλλήψεων 20 μελών του κατά την απόπειρα εισβολής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φοβούνται αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και σχεδιάζουν αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης και αντίδρασης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι ο Ρουβίκωνας δεν έχει βγάλει από το «κάδρο» των στόχων του αστυνομικές υπηρεσίες και «εκδικητικά» θα επιχειρήσει και νέες ακτιβιστικές ενέργειες τέτοιου τύπου. Εδώ και πολύ καιρό στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας έχει αυξηθεί η ένστολη στατική δύναμη έξω από αυτό, όπως και η «αθέατη» με προσωπικό της Ασφάλειας Αττικής, υπό το φόβο… ρεζιλέματος από την αναρχική συλλογικότητα. Κάτι αντίστοιχο θα επιχειρηθεί και σε αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου που κατά καιρούς έχουν αποτελέσει στόχους «πύρινων» επιθέσεων, όπως για παράδειγμα αυτά των Εξαρχείων, Ζωγράφου, Ακρόπολης, Πατησίων, Κυψέλης κ.α.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ετοιμάσει επιχειρησιακό σχέδιο πρόληψης εκτεταμένων καταστροφών- επιθέσεων σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, με αφορμή το αίτημα χορήγησης άδειας στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, …δεκαπλάσιας ενδεχομένως έντασης από αυτές που είχαν καταγραφεί για τις περιπτώσεις της Ηριάννας και του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, στις οδούς Ερμού και Πατησίων.

Τους πρόδωσε το «test event»
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως η αναρχική συλλογικότητα θα επιχειρούσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να κάνει ό,τι είχε καταφέρει στις 17 Νοεμβρίου 2017 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο υπουργείο Οικονομικών στις 17 Ιανουαρίου 2018, να προβεί δηλαδή σε μια «προκλητική» βόλτα στον περίβολό του και να πετάξει τα φεϊγβολάν για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως οι αστυνομικοί φαίνεται να αντελήφθησαν το «test event» που είχαν κάνει μέλη του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής, όταν 4-5 μέλη του προέβαιναν σε μια κατόπτευση του χώρου και σε προπαρασκευαστικές ενέργειες. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κοντινή απόσταση από το υπουργείο, στη συμβολή της Λ. Κατεχάκη με την οδό Μεσογείων, όπου μετά από μία… εξακρίβωση στοιχείων αφέθηκαν ελεύθερα. Αυτή η «δοκιμή» όμως ήταν αρκετή προκειμένου τα μέτρα στο αρμόδιο υπουργείο να αυστηροποιηθούν, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών στατικής φύλαξης, τοποθετήθηκε μία διμοιρία των ΜΑΤ σε κοντινή απόσταση, αυξήθηκαν οι περιπολίες γύρω από το υπουργείο και οι πόρτες ήταν… ημίκλειστες.

Τους… περίμεναν
Ετσι, λίγο μετά τις 08.00 το πρωί, όταν έκαναν την εμφάνισή τους 20 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, οι αστυνομικοί ήταν προετοιμασμένοι για το πώς θα ενεργήσουν. Τουλάχιστον 1-2 μέλη κατάφεραν για λίγο να περάσουν στον περίβολο αλλά μετά από μερικά μέτρα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς φρουρούς.

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «…Ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από τη φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό “τρικάκια”. Απαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Οι 20 προσαχθέντες, 16 άνδρες και 4 γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, και ηγετικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Λίγο αργότερα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απείθεια, διέγερση και διατάραξη συγκοινωνιών και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους χθεσινούς συλληφθέντες υπάρχουν και κάποιοι που είναι κατηγορούμενοι σε δίκη που διεξάγεται σήμερα σε βάρος 12 μελών του Ρουβίκωνα για μια σειρά παρεμβάσεων, ενεργειών και καταστροφικών επιθέσεών του. Με ανακοίνωσή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 10.00 σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

«Να απαντήσει η κυβέρνηση»
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας ήταν ιδιαίτερα σκληρός για τη νέα παρέμβαση του Ρουβίκωνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι από τα ανείπωτα. Μέσα στην καρδιά της ασφάλειας της ελληνικής δημοκρατίας είχαμε επίθεση. Πρόκειται για το πιο καλά φυλασσόμενο κτίριο στην ελληνική περιφέρεια. Λόγω της φύσης των υπηρεσιών που φιλοξενούνται στο κτίριο -ειδικές υπηρεσίες ξένων κρατών και η ΕΥΠ-, ακόμα και να πυροβολήσουν μπορούν οι αστυνομικοί. Εσπασαν όλες οι “κόκκινες” γραμμές. Είναι ένα τεράστιο θέμα πολιτικών διαστάσεων που πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση». Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε την απόπειρα εισβολής ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας: «Αφού δεν πηγαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια, αποφάσισαν να έρθουν αυτοί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Θράσος που τους έδωσε την άνεση η μεταχείριση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να αισθάνονται ότι μπορούν να παραβιάσουν τα πάντα».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αστυνομίας, στο κείμενο του Ρουβίκωνα σχετικά με την παρέμβασή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι εμφανής η προσπάθεια στρατολόγησης νέων μελών, ενώ «παραδέχεται» την ελαστικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι δράσεις του: «Η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες. Μια πιθανή αιτία για αυτό είναι ότι οι παρεμβάσεις ή επιθέσεις δεκάδων ατόμων με πολιτικό λόγο ή σφυριά σε τζαμαρίες και χρώματα σε τοίχους διαφέρουν κάπως από ένοπλες εξεγέρσεις χιλιάδων εργατών, από αιματηρά αντίποινα στη συστημική βία, από επαναστατικούς στρατούς».

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

.eleftherostypos.gr  

on 8:36:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Φόβοι πως ο Ρουβίκωνας θα κάνει αντίποινα για τις 20 συλλήψεις

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.