loading...

«Ψαλίδι» έως και 277 ευρώ το μήνα στις συντάξεις, από το 2019



















Μειώσεις που φτάνουν κατά μέσο όρο τα 160 ευρώ τον μήνα βγάζει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και το ψαλίδι του 18% στις καταβαλλόμενες συντάξεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η περικοπή αγγίζει και 277 ευρώ στην κύρια σύνταξη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο συνολικός λογαριασμός από ένα επεξεργασμένο αρχείο 1.540.000 επανυπολογισμένων συντάξεων που έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα δείχνει μειώσεις της τάξης των 132 εκατ. ευρώ το μήνα από τον Δεκέμβριο του 2018 για 940.000 συνταξιούχους.

Ο λογαριασμός αυτός βγαίνει στα 1,58 δις. ευρώ για το 2019 ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην τρόικα για 1,8 δις. ευρώ.

Στους 940.000 δεν περιλαμβάνονται οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δηλαδή είναι έξω από το «αρχείο» των επανυπολογισμένων συντάξεων περίπου 600.000 συνταξιούχοι. Για την πλειονότητα όμως των συνταξιούχων του Δημοσίου προκύπτουν μειώσεις και σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων υπηρεσιών, το 80% ή περίπου για 480.000 δικαιούχους τα «ενημερωτικά συντάξεων» έχουν «ψαλίδι» από 12% έως 18%.

Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος των απωλειών αφορά τα μέχρι τώρα στοιχεία. Ανά συνταξιούχο οι μειώσεις για άλλους θα είναι μικρότερες των 160 ευρώ (π.χ. 90 ευρώ) και για άλλους μεγαλύτερες (π.χ. 230 ευρώ) από κύρια και επικουρική σύνταξη.

Με το αρχείο των συντάξεων του Δημοσίου οι κατά κεφαλήν μειώσεις βγαίνουν μεγαλύτερες και «κλειδώνουν» περίπου στα 200 ευρώ μηνιαίας απώλειας από κύρια και επικουρική σύνταξη.

.iefimerida.gr  

on 9:20:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for «Ψαλίδι» έως και 277 ευρώ το μήνα στις συντάξεις, από το 2019

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.