loading...

Σε νευρική κρίση οι ΑΝΕΛ: Από τον Κατσίκη και τα σενάρια του Μαξίμου στον… Ρουβίκωνα





















ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Αλαλούμ στους ΑΝΕΛ μετά την καταγγελία του βουλευτή του κόμματος Κώστα Κατσίκη περί απόπειρας εισβολής στο γραφείο του από τρομοκρατικά στοιχεία, η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να ζητήσει την «παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για το αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος» ενώ ο Νίκος Βούτσης κάλεσε σε επαγρύπνηση τα πολιτικά κόμματα και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζοντας ότι «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες βίας» απειλούν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου!

Εκπληξη…

Το σενάριο όμως κατέρρευσε μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του κ. Κατσίκη στη Β. Σοφίας ήταν ο Ρουβίκωνας! Οι ΑΝ.ΕΛ. παρέμειναν και παραμένουν σε κατάσταση νευρικής… κρίσης, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου συνέχισε να υποστηρίζει ότι υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο για αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας» ενώ ο κ. Κατσίκης την ίδια στιγμή αμφισβήτησε ότι ήταν ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση.


Το χρονικό του αλαλούμ ξεκίνησε όταν ο κ. Κατσίκης βρισκόταν στο στούντιο του ΑΝΤ1. Ανέφερε ότι έχει δεχθεί και στο παρελθόν απειλές, οι οποίες κλιμακώνονται με την «περίεργη επίσκεψη» των κουκουλοφόρων στο γραφείο του. Στη συνέχεια δήλωσε (ρ/σ Πρώτο Θέμα): «Δεν κατάφεραν την εισβολή χάρη στις ψύχραιμες αντιδράσεις των συνεργατών μου, που αντιλήφθηκαν ότι ήταν κακοποιά στοιχεία από τα καλυμμένα στοιχεία των δύο κυρίων αλλά και το καμουφλάζ της κοπέλας που χτύπησε το κουδούνι φορώντας γυαλιά και καπέλο. Οταν άνοιξε η πόρτα, η κυρία έκανε νεύμα στους δύο άλλους που είχαν ανέβει στον επάνω όροφο να μπουν στο γραφείο. Τότε ένας συνεργάτης μου έδρασε άμεσα και έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα», είπε χαρακτηριστικά.

Τρομοκρατική ενέργεια

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «προσωπικά τέτοια συμπεριφορά παραπέμπει ίσως σε τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς αμέσως είχαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Μάλιστα, συνέδεσε την απόπειρα αυτή «απόλυτα με τα σενάρια περί αποστασίας».

Για απόπειρα ανατροπής του πολιτεύματος έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο twitter ο Πάνος Καμμένος σχετικά με την απόπειρα εισβολής στο γραφείο του βουλευτή του κόμματός του. «Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος; Ολα έχουν ένα όριο», ήταν το σχόλιο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε σε επαγρύπνηση τα πολιτικά κόμματα και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζοντας ότι «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες βίας» απειλούν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο: Οτι πρόκειται δηλαδή για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Το «σοκ»

Η έκπληξη για τους κυβερνώντες ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον ίδιο τον Ρουβίκωνα: «Σήμερα το πρωί στις 9.45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10, στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ο,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο Διαδίκτυο.


Η ανακοίνωση αυτή έμπλεξε… ακόμη περισσότερο τους ΑΝ.ΕΛ. αποκαλύπτοντας ότι βρίσκονται σε πολιτική σύγχυση:

«Μόνο τυχαίο δεν είναι τα γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. και επεδίωξαν να ποδηγετήσουν απροκάλυπτα τον τρόπο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θ. Τοσουνίδης: «Να το ξέρουν, όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης πέφτει στο κενό», ενώ από το βήμα της Βουλής ο κ. Κατσίκης εξέφρασε επιφυλάξεις αν πίσω από την επίθεση βρισκόταν ο Ρουβίκωνας!

Η Κουντουρά

Μέσα στο αλαλούμ δήλωση έκανε και η Ελενα Κουντουρά: «Ολες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν έναν και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, να αποτρέψουν την πάταξη της διαφθοράς και να ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Καλώ τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

eleftherostypos.gr  

on 9:10:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σε νευρική κρίση οι ΑΝΕΛ: Από τον Κατσίκη και τα σενάρια του Μαξίμου στον… Ρουβίκωνα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.