loading...

Κατάρρευση της κυβέρνησης και σχέδιο «λάσπη στον ανεμιστήρα»























 

Ούτε μία εβδομάδα δεν έχει περάσει από την «επιτυχία» του Eurogroup και τους πανηγυρισμούς με τις γραβάτες στο Ζάππειο και η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς παράκρουσης.
Τα χαμόγελα πάγωσαν, τα χειροκροτήματα σίγησαν και ο φόβος μιας επιτάχυνσης της φθοράς οδήγησε το Μέγαρο Μαξίμου στην εφαρμογή του σχεδίου που είναι σε εξέλιξη.

Είναι το σχέδιο πόλωσης του πολιτικού κλίματος, στοχοποίησης συγκεκριμένων «εχθρών» με αστήρικτες κατηγορίες και ταυτόχρονα οι απειλές για νέες… αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσω συγκεκριμένων μιντιακών διαύλων.

Την πρώτη τροχιοδεικτική βολή έριξε το non paper του Μαξίμου που άφησε να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις. Ακολούθησε η στοχοποίηση της ΝΔ και συγκεκριμένων επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης οι οποίοι όλοι μαζί απεργάζονται την κατάλυση του πολιτεύματος.
Τα τανκς και ο Ρουβίκωνας
Κι επειδή προφανώς δεν διαθέτουν… τανκς για να τα κατεβάσουν στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο επιτέθηκαν στο γραφείο του βουλευτή Κ. Κατσίκη. Δεν του επιτέθηκαν βέβαια ακριβώς καθώς χτύπησαν την πόρτα ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ούτε… γαλατάδες, ούτε οι… πραξικοπηματίες κι εχθροί της κυβέρνησης, ούτε οι ακροδεξιοί που ανακάλυψε ο Νίκος Βούτσης.
Η ομάδα του Ρουβίκωνα ήταν που έχει προστατευτεί αρκετές φορές από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρόεδρο της Βουλής, στην αλήστου μνήμης υπόθεση εισβολής στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψή τους και τελικά τη μεταφορά τους με περιπολικά σε ρόλο ταξί, έπειτα από εντολή του κ. Βούτση.

Χρειάστηκε μια αποχώρηση βουλευτή από τους ΑΝΕΛ κι ένα κλίμα πανικού για την απώλεια της δεδηλωμένης, ώστε το σύνολο σχεδόν (πλην σοβαρών περιπτώσεων που κρύφτηκαν προκειμένου να διασώσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια) των στελεχών της κυβέρνησης να ανακαλύψει σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Και ταυτόχρονα, αυτά τα παιχνίδια με το πολίτευμα να κινητοποιήσουν ακόμη και όσους είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι έκλεισε το σενάριο που έλεγε ότι θα έκαναν αυτοί τα… ρεπό του Πάνου Καμμένου, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να «τραβάει το αυτί» στον βουλευτή Σπ. Δανέλλη ο οποίος βιάζεται να στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ.
Ακόμη και οι «εφεδρείες» κάνουν πίσω...
Επιστρέφει η λάσπη
Όμως, η λάσπη στον ανεμιστήρα που επιστράτευσε η κυβέρνηση το τελευταίο διήμερο, επέστρεψε στους εμπνευστές του. Δεν βρήκε ευήκοα ώτα, ούτε στο πολιτικό προσωπικό, ούτε στην κοινωνία μιας και κανείς δεν πιστεύει ότι κάποιοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Αλλωστε, γιατί να το κάνουν όταν σε λίγους μήνες από σήμερα θα γίνουν εκλογές και θα αποφασίσει ο λαός;
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για την εικόνα που εμφανίζουν ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ. Η πλήρης διάρρηξη των όποιων διαύλων επικοινωνίας είχαν με άλλα κόμματα, θέτει σε αμφισβήτηση νέες συνεργασίες και διευρύνσεις.

Παράλληλα, το Μακεδονικό που τινάζει στον αέρα τα δύο κόμματα, αποτελεί επί της ουσίας και κύριο εμπόδιο σε βουλευτές που θα ήθελαν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τώρα κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Η κυβέρνηση καταρρέει και τα κόμματα που την συγκροτούν έχουν «εξαφανιστεί» δημοσκοπικά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Και κάπως έτσι, από τη φιέστα της γραβάτας φτάσαμε στην θηλιά του Μακεδονικού, με απρόβλεπτες πλέον διαστάσεις. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η υιοθέτηση τόσο άκριτα «ψεκασμένων» θεωριών για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κυβερνητικού συνασπισμού. Αργά ή γρήγορα…


on 10:08:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κατάρρευση της κυβέρνησης και σχέδιο «λάσπη στον ανεμιστήρα»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.