loading...

Αρχίζει η «μάχη» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιοΤην Πέμπτη στις 15:00 ψηφίζεται από την Ολομέλεια προκειμένου να κλείσει η 4η αξιολόγηση
Ξεκινά την Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, το οποίο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα στις 12:00 θα τεθεί στις αρμόδιες διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης με τη διαδικασία του επείγοντος η επεξεργασία του νομοσχεδίου. Το πρωί της Τρίτης θα κληθούν να καταθέσουν στις επιτροπές τις απόψεις τους κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στις επιτροπές.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου θα αρχίσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη μέχρι τις 15:00 με την ψήφισή του, με δεδομένη την επιδίωξη της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη μεταμνημονιακή εποπτεία και το χρέος στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2020, στο οποίο περιγράφεται η οικονομική πολιτική 2019-2022 που έχει στόχο μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,2% του ΑΕΠ , αύξηση των επενδύσεων 8,6%, των εξαγωγών κατά 4% και της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,2 % του ΑΕΠ ως το 2022. Προβλέπει επίσης μείωση της ανεργίας από το 19,9% του ΑΕΠ στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, με αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης.

Στο δημοσιονομικό σκέλος περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις για περικοπές των συντάξεων το 2019 και των μισθών το 2020, μαζί με τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί για κάθε χρονιά. Παράλληλα, προβλέπει ότι εκτός από την επίτευξη του στόχου για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος ύψους 8 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για φοροαπαλλαγές και κοινωνική πολιτική.

Στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχουν οι διατάξεις, που αλλάζουν το νόμο Κατσέλη και θα απλοποιούσουν τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών για τις επιχειρήσεις. Επίσης, θα υπάρχει νομοτεχνική βελτίωση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν με Υπουργική Απόφαση την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.

Μέσα στο νομοσχέδιο θα υπάρχει και διάταξη, με την οποία θα θεσμοθετείται ο ρόλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας, ως εταίρου της δανειακής σύμβασης με το ESM, σε εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας για την ίδρυση του ταμείου, με βάση την οποία το 50% των εσόδων του υπερταμείου θα κατευθύνεται στην αποπληρωμή του χρέους και το άλλο 50% σε επενδύσεις. Στο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης διατάξεις, που ρυθμίζουν θέματα της αγοράς εργασίας κοινωνικής πρόνοιας και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

.news.gr  

on 9:03:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αρχίζει η «μάχη» στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.