loading...

Πράξη αντεκδίκησης η δολοφονία του «Καράφλα»

























Θύμα στον πόλεμο μεταξύ των «νονών» της νύχτας έπεσε, χθες, ο Μανώλης Καραγιάννης. Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, ο «Kαράφλας», όπως ήταν το ψευδώνυμό του, δέχθηκε καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους στο Παλαιό Φάληρο και κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η δολοφονία του 45χρονου, που είχε κατηγορηθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για υποθέσεις εκβιασμών και άλλα αδικήματα εντάσσεται στον κύκλο δολοφονικών επιθέσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων της «νύχτας», που άνοιξε τον Μάιο του 2017 με την εκτέλεση του 47χρονου ποινικού Βασίλη Γρίβα.

Ο Καραγιάννης έπεσε αιμόφυρτος κοντά στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο. Είχε μόλις σταθμεύσει και αποβιβαστεί από το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Fiat, όταν δέχθηκε απανωτούς πυροβολισμούς από τουλάχιστον δύο όπλα, ένα καλάσνικοφ και ένα 45άρι πιστόλι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα, από βίντεο που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο προκύπτει ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ αντίθετα ο συνεπιβάτης είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του.

Ταυτόχρονα, αξιολογούνται μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες την ομάδα των εκτελεστών πλαισίωναν δύο ακόμα άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο. Αστυνομικός με γνώση της πορείας της έρευνας εκτίμησε ότι το καλάσνικοφ μετέφεραν και χρησιμοποίησαν οι επιβάτες της μοτοσικλέτας, αδειάζοντας μία γεμιστήρα, η οποία μάλιστα βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

























Ο Καραγιάννης οπλοφορούσε και πιθανολογείται ότι προσπάθησε να αμυνθεί και να ανταποδώσει τα πυρά δίχως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να καταφέρει να τραυματίσει κάποιον από τους δράστες. Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκαν 45-50 κάλυκες, ορισμένοι από τους οποίους εκτιμάται ότι προέρχονται από το όπλο του θύματος. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε χθες στην «Κ» ότι ο 45χρονος δέχθηκε περίπου δέκα σφαίρες σε διάφορα σημεία του σώματός του, ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο ακριβής αριθμός των βολίδων που έπληξαν το θύμα θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας - νεκροτομής.

Τη στιγμή της ενέδρας ο Καραγιάννης ήταν μόνος και κατευθυνόταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε φιλικό του πρόσωπο που μένει στην περιοχή. Το συγκεκριμένο άτομο πρόκειται να εξεταστεί από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, που ανέλαβαν την έρευνα για το συμβάν.

Ο Μανώλης Καραγιάννης ήταν έγκλειστος στον Κορυδαλλό και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2017. Στη διάρκεια της κράτησής του και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017 είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση με μαχαίρι μέσα στη φυλακή από Αλβανούς κρατουμένους, που μετέπειτα κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αιματηρές επιθέσεις

Ο φόνος του αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αιματηρών επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους 13 μήνες. Ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του πρώην bodybuilder Βασίλη Γρίβα, συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018 με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ τον Απρίλιο του 2018 ακολούθησε η εκτέλεση ενός ακόμα «νονού» της νύχτας, του 44χρονου Γιώργου Λίτσα στους Αγίους Αναργύρους.

Στον ίδιο κύκλο αίματος εντάσσεται και η δολοφονία τον Μάιο του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, ο οποίος φέρεται να είχε διασυνδέσεις με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες αλλά και άτομα της νύχτας. Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός είχε δεχθεί πυροβολισμούς από δύο όπλα τη στιγμή που έφευγε από ταβέρνα στα Γλυκά Νερά.

Ορισμένα από τα συμβόλαια εις βάρος των «βαρώνων» της νύχτας, όπως και η δολοφονία του πρώην αστυνομικού, έχουν αποδοθεί στον Μανώλη Καραγιάννη και για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η εκτέλεση του «καράφλα» αποτελεί πράξη αντεκδίκησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες εκτιμήσεις, το χθεσινό αιματηρό περιστατικό στο Π. Φάληρο αποτελεί άμεση συνέχεια της δολοφονίας του πρώην αστυνομικού.

kathimerini.gr  

on 10:29:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πράξη αντεκδίκησης η δολοφονία του «Καράφλα»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.