loading...

ΣτΕ: Αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τις Παμμακεδονικές ΕνώσειςΤην ακύρωση της συμφωνίας ζητούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 Ενώσεις - Και μήνυση κατά Κοτζιά και Τσίπρα από τον ε.α. Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού

Η πρώτη κατάθεση αίτησης ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών για τη «Βόρεια Μακεδονία» στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα είναι και η κατάθεση της πρώτης μήνυσης για το ίδιο «καυτό» θέμα τόσο κατά του υπουργού Εξωτερικών Νικολάου Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, κ.λπ., όσο και κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για ηθική αυτουργία στις πράξεις του υπουργού Εξωτερικών.

Στο ΣτΕ κατατέθηκε η πρώτη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια, Ουαλία, Νότια Αφρική, κ.λπ.) οι οποίες «μιλούν έξω από τα δόντια», ενώ αναμένεται να κατατεθούν μέσα στις επόμενες μέρες νέες αιτήσεις ακύρωσης.

Καταπέλτης είναι η αίτηση της ομογένειας, ενώ η ανάγνωσή της προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Γίνεται λόγος για προϋποθέσεις επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια, για διαφαινόμενο εδαφικού διαμελισμού της χώρας, για φόβο εθνικού διχασμού, για άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα από τα Σκόπια και τους συμμάχους, για αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδος, κ.λπ.

Κάνουν λόγο για «εφιαλτική» συμφωνία

Σε άλλο σημείο χαρακτηρίζεται «εφιαλτική» η συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς, η οποία δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα προστασίας της κρατικής υπόστασης και θίγει τον πυρήνα του δημοσίου συμφέροντος.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως και άλλες συνταγματικές διατάξεις, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ανάδειξη μιας κυβέρνησης από τις εκλογές «δεν σημαίνει λευκή εντολή».

Ζητούν κατεπείγουσα σύγκληση της Ολομέλειας του ΣτΕ

Επίσης, ζητεί η ομογένεια, κατεπειγόντως και κατ' εξαίρεση σύγκλησης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για να αποφασίσει τόσο για την αίτηση ακύρωσης όσο και για την αίτηση αναστολής, λόγω της προφανούς αυταπόδεικτης σπουδαιότητάς της και επείγουσας περίπτωσης.

Ετοιμάζονται νέες αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ

Παράλληλα, ήδη επιφανείς νομικοί -καθηγητές των Νομικών Σχολών συντάσσουν αίτηση ακύρωσης, στην οποία θα επισημαίνουν την ακυρότητα της συμφωνίας, αλλά και την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, απαιτείται η συγκατάθεση του Ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τη σύγκλητο, «η ψευδεπίγραφη Μακεδονία διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία, που είναι τμήμα της Ελλάδας και κατοικείται από Έλληνες», έτσι «συντελείται κατάχρηση όταν το όνομα "Μακεδονία" αποδίδεται σε εδάφη που δεν κατοικήθηκαν από Μακεδόνες και δεν αποτέλεσαν τμήματα του μακεδονικού βασιλείου».

Μήνυση κατά Κοτζιά – Τσίπρα από ε.α. Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού


Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον εν αποστρατεία πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη. Σε αυτήν αποδίδονται στο κ. Κοτζιά, τα αδικήματα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, της επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας, της απιστίας κατά την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Στον Πρωθυπουργό αποδίδεται η ηθική αυτουργία στα αδικήματα που καταλογίζονται στον κ. Κοτζιά, ενώ συναυτουργοί είναι όσοι κυβερνητικοί και μη παράγοντες συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην διάπραξη των αδικημάτων αυτών.

Αναγκαίο είναι να διευκρινιστεί ότι το άρθρο 138 του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της επιβουλής της ακεραιότητας της χώρας αναφέρει: «Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το Ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ' αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία, τιμωρείται με θάνατο». Υπενθυμίζεται, ότι από το 1993 η θανατική ποινή έχει καταργηθεί και η απειλούμενη ποινή είναι πλέον αυτή της ισόβιας κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες μέρες από τις εισαγγελικές αρχές, κατόπιν εξπρές έρευνας που προηγήθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη στον έως πρόσφατα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Τι αναφέρει το κείμενο της μήνυσης

Τώρα στη μήνυση επισημαίνεται ότι η συμφωνία που υπογράφηκε από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και τον ομόλογό του της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ (17.6.2018), παρουσία των Πρωθυπουργών Αλέξιου Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, είναι επώδυνη, ταπεινωτική και κακή.

Και αυτό γατί «απεμπολεί τα εθνικά δίκαια της χώρας, με διαδικασίες που δεν έχει προβλέψει κανείς, ενώ είναι μια συμφωνία που δίνει κρατική υπόσταση σε ένα εθνοκατασκεύασμα, η οποία υποκρύπτει μελλοντική απόπειρα αλυτρωτικών προθέσεων, που πλήττει τα οικονομικά συμφέροντα της Β. Ελλάδος, παρά την απόλυτη αντίθεση της πλειονότητας του Ελληνικού λαού, χωρίς εξουσιοδότηση από το υπουργικό συμβούλιο ή από τον Ελληνικό λαό (δημοψήφισμα), παραχωρώντας το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», οριοθετήθηκε ένας γεωγραφικός χώρος ο οποίος περιέχει την έννοια του «Μακεδονικού Έθνους», όχι με την Ελληνική ιστορική, πολιτιστική και εθνολογική έννοια αλλά με ακαθόριστη και ομιχλώδη «Βαλκανική» χροιά».

Η αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας και ιθαγένειας δημιουργούν εκρηκτικό περιβάλλον

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αναγνώριση ιθαγένειας και Μακεδονικής γλώσσας, δημιουργείται «ένα άκρως εκρηκτικό περιβάλλον για το τι πρόκειται να ακολουθήσει», επισημαίνεται στη μήνυση και υπογραμμίζεται: «Η συμφωνία για “Βόρεια Μακεδονία” που υπεγράφη “κρύβει” ουσιαστικά “Μακεδονική” εθνικότητα στους Σκοπιανούς και σε συνδυασμό με τη γλώσσα ανοίγει τον δρόμο για δημιουργία “Μακεδονικού έθνους”».

Μάλιστα, επικαλείται την απόφαση του Αρείου Πάγου (1448/2009), στην οποία ήταν εισηγήτρια η σημερινή νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, η οποία είχε κρίνει, ότι «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα» και είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς φιλοσκοπιανού Σωματείου.

Δεν παραλείπεται να αναφερθούν οι θέσεις της συγκλήτου της Ακαδημίας Αθηνών της 8ης Ιανουαρίου 1992, σύμφωνα με τις οποίες «η πολιτική αξίωση της Δημοκρατίας των Σκοπίων να ονομασθεί “Μακεδονία” αντιβαίνει στα ιστορικά δεδομένα που είναι αποδεκτά από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται η επιστολή του 1992 των 6 πνευματικών ταγών της χώρας μας, που υπογράφεται από: Οδυσσέα Ελύτη, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Δημήτρη Τσάτσο, Αριστόβουλο Μάνεση και Γιάννη Γεωργάκη.

protothema.gr  

on 9:31:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣτΕ: Αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.