loading...

Μύκονος: Δικαστική διαμάχη για την παραλία της Ψαρού

Απίστευτος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στο… πριγκιπάτο της Μυκόνου και τη διασημότερη παραλία του κοσμικού νησιού. Ο λόγος για την παραλία Ψαρού, που αποτελεί πόλο έλξης βαθύπλουτων επιχειρηματιών και διασημοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά τους τελευταίους μήνες απασχολεί τη δημοσιότητα με την «κόντρα» μεταξύ επιχειρηματιών που διεκδικούν το περιβόητο εμπορικό κέντρο δίπλα στο διεθνούς φήμης beach bar «Nammos».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η φερόμενη μισθώτρια εταιρεία Psarou Beach ΙΚΕ, που ισχυρίζεται ότι εκμίσθωνε το χώρο, έχασε την πρώτη «μάχη», αφού απορρίφθηκε καθ’ ολοκληρίαν η αίτησή της για χορήγηση προσωρινής διαταγής εις βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρίας του οικοπέδου των περίπου 1.000 τ.μ., «Ανάργυρος Αγγελετάκης Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» (σ.σ.: εταιρία συμφερόντων Αγγελετάκη Μανώλη και Φρατζέσκου Ζαννή), ισχυριζόμενη κλοπές, αυθαίρετες κατεδαφίσεις και τραμπουκισμούς και ζητώντας μεταξύ άλλων να παραμείνει στο ακίνητο και να απαγορευθεί η είσοδος στους ιδιοκτήτες.

Ωστόσο, η απόφαση ήταν αρνητική για την πλευρά των μισθωτών, απορρίπτοντας στο σύνολό της την προσωρινή διαταγή και δικαιώνοντας την πλευρά Αγγελετάκη, την οποία εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Τέλλος Αγαπηνός και Μαγδαληνή Μαργώνη. Οριστική λύση θα δοθεί μετά τη συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει η πλευρά του ιδιοκτήτη τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την οποία ζητά την απόδοση χρήσης του μισθίου λόγω της ανέγερσης αυθαίρετων κατασκευών και της μη αξιοποίησης του ξενοδοχείου.

Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είχε απασχολήσει ξανά τη δημοσιότητα πριν από λίγους μήνες, όταν μπήκαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί πίσω από τη διάσημη παραλία, μεταξύ των οποίων και ένα κοσμηματοπωλείο που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας Psarou Beach Bar, που είχε μισθώσει το ακίνητο. Μάλιστα, η υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου είχε καταλογίσει στους ιδιοκτήτες (σ.σ.: εταιρία Αγγελετάκη) ένα υπέρογκο πρόστιμο, ύψους 500.000 ευρώ, ως πρόστιμο ανέγερσης αυθαίρετων κτισμάτων και 70.000 ευρώ ετησίως για τη διατήρησή τους.

Η εταιρία Psarou Beach ΙΚΕ υποστήριξε κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ότι έχει συναφθεί σύμβαση μίσθωσης και εκμετάλλευσης ακινήτου, το οποίο αποτελείται από 29 δωμάτια, πάρκινγκ, καταστήματα και προαύλιο χώρο, δίνοντας ενοίκιο 10.000 ευρώ, ενώ επιπλέον είχε συμφωνηθεί και διαμοιρασμός των κερδών από το ξενοδοχείο και τα καταστήματα. Η πλευρά της φερόμενης ως μισθώτριας εταιρίας υποστηρίζει ότι είχε δικαίωμα να εκτελέσει οικοδομικές εργασίες στο ακίνητο, ενώ επισημαίνει ότι υπήρχε δικαίωμα δημιουργίας καταστημάτων μπροστά από το δρόμο που καταλήγει στην παραλία Ψαρού και στο beach bar «Nammos».

Ωστόσο, όπως είναι ήδη γνωστό, τον περασμένο Μάρτιο κατεδαφίστηκε μέρος των αυθαίρετων -όπως χαρακτηρίστηκαν από την αρμόδια Αρχή- καταστημάτων, γεγονός για το οποίο η μισθώτρια εταιρία κατηγορεί την πλευρά Αγγελετάκη. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε κατά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής ότι οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε γκρέμισμα καταστημάτων, παραβίασαν χωρίς άδεια τις κλειδαριές, άφησαν ανοιχτές τις πόρτες του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να κλαπούν σημαντικής αξίας αντικείμενα, ενώ η εταιρία υποστήριξε ότι οι συνεργάτες της φοβούνται ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ειδικότερα, γνωστός επιχειρηματίας και στέλεχος πολυεθνικής -συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες ως πλανόδιος πωλητής ρούχων έξω από το beach bar «Nammos»- και η κόρη του, σχεδιάστρια κοσμημάτων, εμφανίζονται να υποστηρίζουν πως δέχονται απειλές από τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες τους όταν επιχειρούν να μπουν στο μίσθιο και να προχωρήσουν κάποιες εργασίες για την έναρξη της σεζόν, περιστατικά που η πλευρά των ιδιοκτητών αρνείται κατηγορηματικά.

Οι σχέσεις τους πλέον έχουν διαρραγεί, καθώς, εκτός από την αγωγή εξώσεως από το μίσθιο εις βάρος των ενοικιαστών, η ιδιοκτήτρια εταιρία φέρεται να έχει υπογράψει νέα σύμβαση μίσθωσης, αυτή τη φορά με την εταιρία KNS INVESTMENT, η οποία ανήκει στον Σάμι Ιμπραήμ, που είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του «Nammos». Βέβαια, η μίσθωση φαίνεται πως υπεγράφη για το σκοπό της εκτέλεσης των εργασιών συμμόρφωσης κατά τις επιταγές της Πολεοδομίας.

Στον αντίποδα, η πλευρά της ιδιοκτήτριας εταιρίας Αγγελετάκης Α.Ε. ισχυρίζεται ότι μίσθωσε το ξενοδοχείο στους αντιδίκους με τη δέσμευση να επενδύσουν σε αυτό, ώστε να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα. Ωστόσο, από το 2016 που υπεγράφη η σύμβαση μέχρι σήμερα -σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης- δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ, μετατρέποντας σε προσωπική τους κατοικία το ξενοδοχείο και δημιουργώντας αυθαίρετα μαγαζιά.

Μάλιστα, η Αγγελετάκης Α.Ε. οδηγήθηκε στην αγωγή απόδοσης του μισθίου έπειτα από την κοινοποίηση του υπέρογκου προστίμου της Πολεοδομίας Σύρου, ένα από τα μεγαλύτερα χρηματικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ. Προκειμένου να συμμορφωθεί με το νόμο, η ιδιοκτήτρια εταιρία του ακινήτου ζήτησε από την Πολεοδομία να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίσματα.

Η έλλειψη τεχνικών μέσων από την Πολεοδομία, που αδυνατούσε να προβεί σε κατεδάφιση, οδήγησε σε παραίνεση προς τους ιδιοκτήτες προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι να τις εργασίες συμμόρφωσης με δικά τους έξοδα και υπό την επίβλεψη μηχανικού, ο οποίος συνέταξε σχετική έκθεση πριν και μετά την κατεδάφιση. Η Πολεοδομία σε κάθε φάση της συμμόρφωσης έστελνε επιθεωρητή, ώστε να επιβλέπει τις εργασίες συμμόρφωσης, που είχαν στόχο τη μείωση των προστίμων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

.eleftherostypos.gr  

on 5:34:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μύκονος: Δικαστική διαμάχη για την παραλία της Ψαρού

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.