loading...

Νέα επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Xώρα-καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα





















Έντονη είναι η αντίδραση από την Άγκυρα σχετικά με την απελευθέρωση των 8 τούρκων αξιωματικών οι οποίοι τον Ιούλιο του 2016 διέφυγαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Χαμί Άκσοϊ ανέφερε πως «είχαμε δηλώσει πως καταδικάζουμε την επαναλαμβανόμενη άρνηση Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της απόπειρας πραξικοπήματος τη 15ης Ιουλίου όπως είχαμε κάνει το ίδιο όταν αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από αυτούς και είχαμε εκφράσει την ελπίδα η ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει παρόμοια λάθη με τέτοιες μονόπλευρες αποφάσεις.

Παρόλα αυτά πληροφορηθήκαμε πως η Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες άφησε ελεύθερους και τους άλλους εφτά φυγάδες.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων ως διοικητική απόφαση που αφορά την διαδικασία σύλληψής τους.».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο Άκσοϊ κατηγορεί την Αθήνα και τονίζει πως η Τουρκία θα επιμείνει στην επιστροφή των 8 στην Τουρκία για να εκδικαστούν εκεί.

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα έχει γίνει μια χώρα που παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.

Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει τους προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γεiτονική χώρα με στόχο την κατάλυση της δημοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε με επιμονή την αποφασιστικότητά μας για επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

O υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμντουλχαμίτ Γκιούλ υποστήριξε πως «η απόφαση της Ελλάδας τάσσεται κατά του διεθνούς δικαίου. Κάναμε πολλές φορές αίτημα στην Ελληνική Δικαιοσύνη να μας τους παραδώσει, όμως όπως είναι φανερό πως αντί να εξετάσουν το θέμα νομικά, το αξιοποίησαν για πολιτικούς λόγους»

eleftherostypos.gr  

on 9:01:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Νέα επίθεση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Xώρα-καταφύγιο πραξικοπηματιών η Ελλάδα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.