loading...

Η συμφωνία για το Σκοπιανό πνίγηκε στις Πρέσπες





















Εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως η συμφωνία για το Σκοπιανό αποτελεί την σωτηρία της χώρας. Η μανία για προπαγάνδα είναι τόσο μεγάλη που ο Νίκος Φίλης έφτασε στο σημείο να μας πει πως μετά τις Πρέσπες τελειώνουν και τα Μνημόνια…





Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε συντηρητικός, ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ και φυσικά ούτε ακροδεξιός για να δεις πως η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες αποτελεί εθνική ήττα. Το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, πως τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ παρά μόνο εάν έχουν λύσει το ζήτημα με την Ελλάδα, σκίστηκε όπως δεν σκίστηκε το Μνημόνιο και ο Ζάεφ πανηγυρίζει για την «Μακεδονία».

Δεν το λένε ούτε πηγές, ούτε προπαγανδιστές. Ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ αμέσως μετά την πρώτη μέρα της Συνόδου στο ΝΑΤΟ πανηγύρισε μέσω Twitter λέγοντας πως η «Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μέλος της Συμμαχίας». Το «Βόρεια Μακεδονία» που είναι υποχρεωμένος να τηρεί βάσει της συμφωνίας πήγε περίπατο με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχει ούτε ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής που να έχει χειριστεί με σοβαρότητα αυτή η κυβέρνηση. Για το Σκοπιανό τα έχουμε γράψει από αυτήν εδώ την στήλη.

Δίπλα μας γινόταν πραξικόπημα και εμείς αφήσαμε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο να προσγειωθεί στα εδάφη μας ανενόχλητο. Ο Τσίπρας μίλησε με τον Ερντογάν και άφησε να εννοηθεί πως θα στείλει πακέτο τους επιβαίνοντες στην Άγκυρα και δύο χρόνια μετά είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα. Η ελληνική δικαιοσύνη χορηγεί άσυλο στον έναν μετά τον άλλον και ο πανίσχυρος Ταγίπ όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει πως ο Τσίπρας τον κορόιδεψε.

Εδώ και χρόνια παλεύαμε να αλλάξει το Δουβλίνο 2 και να μην επιστρέφονται στην Ελλάδα οι μετανάστες που βρίσκονται στην υπόλοιπη Ευρώπη και ο Τσίπρας πήγε και έκανε deal με την Μέρκελ. Εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές θα πλημμυρίσουν την χώρα μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές επιδιώξεις της Άνγκελα και για να καταφέρει ο πρωθυπουργός μας να πάρει ως αντάλλαγμα τον ΦΠΑ στα νησιά.

Ο Κοτζιάς φωνάζει πως θα λύσει τις διαφορές με την Αλβανία, κι όμως, οι Αλβανοί όχι μόνο δεν αλλάζουν τα βιβλία τους, αλλά ακούμε τον Γιοχάνες Χαν να αποκαλύπτει πως σε περίπτωση συμφωνίας θα αλλάξουν τα σύνορα των δύο χωρών. Πήγε να το μαζέψει στην συνέχεια, αλλά το βίντεο ήταν αποκαλυπτικό, ενώ το ρεπορτάζ λέει πως είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν ήξερε πως καταγραφόταν…

Παράλληλα εδώ και κάποιες ώρες μάθαμε από ρεπορτάζ για Ρώσους διπλωμάτες που απελαύνονται. Το περιστατικό είχε γίνει εδώ και μέρες, η κυβέρνηση σιωπούσε και μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος η Μόσχα διεμήνυσε πως θα απαντήσει με το ίδιο νόμισμα.

Τέλος, δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν και συνελήφθησαν από τους Τούρκους σε τουρκικό έδαφος και ο Ερντογάν μας κάνει γυμνάσια κρατώντας τα παλικάρια μας φυλακισμένα χωρίς καν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Τι έκανε η ελληνική πλευρά; Απολύτως τίποτα…

Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να χειριστεί και την πιο απλή υπόθεση και το θλιβερό είναι πως τις συνέπειες των πράξεών τους πιθανότατα δεν θα τις ζήσουμε οι ίδιοι, αλλά οι επόμενες γενιές που θα μεγαλώσουν σε μία «μικρότερη» και βαλκανική Ελλάδα…

Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook


.eleftherostypos.gr  

on 12:58:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η συμφωνία για το Σκοπιανό πνίγηκε στις Πρέσπες

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.