loading...

Ομολογία Κοντονή: Θετικό για τον Κουφοντίνα η μεταγωγή του σε αγροτική φυλακή























«Οι κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγεί τη 17Ν είχαν ακουστεί και για τον Ανδρέα Παπανδρέου», λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης

Στις μεταγωγές Ξηρού και Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού σε επαρχιακές φυλακές, λέγοντας ότι είναι θετικό για εκείνους, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Για μια ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής υπεραμύνθηκε των αποφάσεων για μεταγωγή των δυο κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές και επανέλαβε πως αυτές εντάσσονται στο σχέδιο του υπουργείου που έχει εξαγγελθεί από τον Μάιο ώστε σταδιακά οι φυλακές Κορυδαλλού να καταστούν φυλακές υποδίκων.

«Είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων» τόνισε ο Σταύρος Κοντονής.

«Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ», ανέφερε σε άλλο σημείο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, επιτέθηκε εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας πως η πολιτική της Ν «έχει πάρει ένα ακροδεξιό κατήφορο» και πως «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε αιχμές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter είχαν αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να δώσει συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου.

«Πολύ σωστά έπραξε ο Πρωθυπουργός και αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες» ανέφερε ο κ Κοντονής και προσέθεσε: «Η Αριστερά είναι και προς τιμήν μας παραμένει η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης των όσων έχουν πράξει ή πολύ περισσότερο έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί ανηλεείς επιθέσεις την τελευταία περίοδο από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές κρατουμένων ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε».

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο. Αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου. Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ.

Ποια είναι η ουσία του πράγματος: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από το Μάιο κάτι που υλοποιείται ήδη σταδιακά ότι οι φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων. Διότι είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού.

Είναι ποτέ δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών λες και τις παίρνει η Κυβέρνηση; Όταν ένας κρατούμενος έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα κι αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών, είναι ποτέ δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα κάποιου κρατουμένου που έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή για ορισμένα αδικήματα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται και ο νόμος δεν θα ισχύει; Τότε δεν είμαστε Κράτος Δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία έχει άλλη αντίληψη. Είχε καθιερώσει μέχρι και φυλακές Γ’ τύπου, την καταργήσαμε και πολύ σωστά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Δεν είχαν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επέλυαν και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κολαστήρια Γ’ τύπου, ούτε φυλακές πολυτελείας. Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους που εκτίουν την ποινή που τους επέβαλαν τα δικαστήρια. Είναι δε επίσης απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων. Είναι συνεπώς απαράδεκτα, απολύτως ψευδή και συκοφαντικά όσα λέγονται και δυστυχώς αυτή την πορεία της ακολουθεί ως δεκανίκι της δεξιάς πλέον και το ΠΑΣΟΚ. Το είδαμε και στην περίπτωση με το ψευτο- sms. Δυστυχώς στοιχίζονται πίσω από τον Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορεία αυτού του τύπου και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η φθορά της Κυβέρνησης. Βασίζονται στη λάσπη και την ψευδολογία και είναι το μόνο που τους απασχολεί. Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και έβλεπε κυβερνητικές συνεργασίες με τον Σαμαρά και το κόμμα που ίδρυσε να λειτουργεί ως δεκανίκι της δεξιάς σε όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε».

Σχετικά με τις πρόσφατες επιτυχίες των αθλητών και κληθείς να σχολιάσει αν ορθά ο Πρωθυπουργός έπρεπε να δώσει συγχαρητήρια στην κ. Βούλα Παπαχρήστου λόγω των -κατά το παρελθόν- ρατσιστικών αναρτήσεων της, ο κ. Κοντονής τόνισε:

«Πολύ σωστά έπραξε ο Πρωθυπουργός και αυτές οι αντιδράσεις με εξέπληξαν δυσάρεστα. Η Αριστερά πάντα με τη δύναμη των ιδεών της και με την εμπιστοσύνη στις ιδέες της δεν χάρισε ποτέ κανένα νέο άνθρωπο στους νεοναζί και στους φασίστες. Η Αριστερά είναι και προς τιμήν μας παραμένει η πολιτική παράταξη που δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία επανεξέτασης των όσων έχουν πράξει ή πολύ περισσότερο έχουν πει διάφοροι συμπολίτες μας, και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δεχτεί ανηλεείς επιθέσεις την τελευταία περίοδο από σύγχρονους ιεροεξεταστές, κήνσορες και Ιαβέρηδες. Θυμάστε τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της απονομής χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τι ακούστηκε σ αυτή τη συζήτηση ή τι ακούμε για μια διάταξη του Ποινικού Κώδικα που ισχύει από το 1950 για την υφ΄ορων απόλυση κρατουμένων.

Θεωρώ ότι είναι αχαρακτήριστη πρακτική στιγματισμού εφ’ όρου ζωής ιδιαίτερα για κάτι που ειπώθηκε και ήταν άστοχο, επιπόλαιο, λανθασμένο, καταδικαστέο σε μια νεαρή ηλικία από έναν άνθρωπο, ο οποίος όμως έχει επανατοποθετηθεί και έχει εκ διαμέτρου αντίθετο προσανατολισμό στη ζωή του και αυτό το λέω ιδίως για τη Βούλα Παπαχρήστου. Αυτό μπορώ να σας το πω ο ίδιος διότι έχω συζητήσει μαζί της γι’ αυτά τα ζητήματα όταν ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού. Έχει εντελώς επανατοποθετηθεί σε αυτά τα ζητήματα. Έχει με τη στάση της, τη συμπεριφορά της και την οργάνωση της ζωής της δημιουργήσει ένα πλέγμα ιδεών εντελώς διαφορετικό. Έχει απολύτως ξεκόψει από αυτές τις ακροδεξιές ρατσιστικές και ακραίες απόψεις και θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος έκανε ένα λάθος και για το οποίο τιμωρήθηκε και ο οποίος έχει αναθεωρήσει, να ξαναβγαίνουν στην επικαιρότητα αυτές οι δηλώσεις του παρελθόντος, αυτές οι αναρτήσεις οι επιπόλαιες και λανθασμένες και να αμαυρώνεται μια μεγάλη επιτυχία, μια προσωπική της επιτυχία και επιτυχία και του ελληνικού αθλητισμού. Ελπίζω όσοι δεν την γνωρίζουν να προσπαθήσουν να έχουν μια συζήτηση μαζί της πριν εκφράσουν αυτόν τον καταγγελτικό λόγο ο οποίος ξέρετε για έναν νέο άνθρωπο είναι ακόμη περισσότερο δυσάρεστος από ό,τι μπορεί να είναι για ένα πολιτικό ή για οποιονδήποτε άλλο. Ελπίζω αυτές τις συμπεριφορές να τις αποκρούουμε και να μη τις μεταχειριζόμαστε διότι είναι άδικο και λάθος».

protothema.gr  

on 1:10:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ομολογία Κοντονή: Θετικό για τον Κουφοντίνα η μεταγωγή του σε αγροτική φυλακή

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.