loading...

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για την υπόθεση Folli Follie






















Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών της διοίκησης της Folli Follie, μετά από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο.

Tο βούλευμα φέρεται να έχει ήδη φτάσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Nωρίτερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η Folli Follie, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie, αναφέρει η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Folli Follie.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της εταιρίας Folli Follie AEBTE, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει τα ακόλουθα:

Στις 07.05.2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την Εταιρία να προβεί άμεσα σε ανάθεση πρόσθετου ανεξάρτητου ελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2017 σε αναγνωρισμένη ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία. Η Εταιρία με την από 14.05.2018 ανακοίνωσή της ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι ανέθεσε στην ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία Ernst & Young τον επανέλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017.

Η Εταιρία προέβη σε ανάθεση διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών επί συγκεκριμένων κονδυλίων των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για τη χρήση 2017 στην εταιρία Ernst & Young και forensic investigation στην εταιρία Alvarez & Marsal.

Με την παράδοση της έκθεσης της Alvarez & Marsal η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάλεσε την Εταιρία ήδη στις 28.09.2018, ενόψει και της προγραμματισμένης για τις 10.10.2018 Γενικής Συνέλευσης, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, μεταξύ άλλων, σχετικά με:

α) το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της Ernst & Young αναφορικά με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του ομίλου,

β) την ημερομηνία δημοσιοποίησης της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για τη χρήση 2017.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώνει ότι η Εταιρία, παρά τα σημαντικά ευρήματα της Alvarez&Marsal, συνεχίζει να μη συμμορφώνεται και για το λόγο αυτό επαναλαμβάνει την απαίτησή της, η οποία είχε διατυπωθεί με σαφήνεια ήδη από τις 07.05.2018, για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie AEBTE.

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, διευκρινίζεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση έκτακτου ελέγχου βάσει του άρθρου 40 παρ.1 περ. (β) και παρ. 2 του κ.ν.2190/1920 για τη χρήση 2017, ενέργεια η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εν λόγω χρήσης. Για το λόγο αυτό προτάθηκε να διενεργηθεί από διαφορετική ελεγκτική εταιρία.

Υπενθυμίζεται ότι, η Folli Follie, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, γνωστοποίησε ότι η επικείμενη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αναβάλλεται καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων του 2017

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εισηγμένης έχει ως εξής:

«Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία»), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

Στις 2/10/2018 συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η από 3/7/2018 αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον διορισμό ελεγκτών, στους οποίους θα ανατεθεί ο έλεγχος του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση 2017.

Η Εταιρεία μας συναίνεσε και ενώπιον του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στον διορισμό ελεγκτών για την πραγματοποίηση του ανωτέρω ελέγχου, ενώ, κατά την εν λόγω δικάσιμο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ρητά προς το Δικαστήριο, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου της, ότι δεν επιθυμεί τον διορισμό της Ernst & Young ως ελεγκτή.

Ενόψει των ανωτέρω, η Εταιρεία μας πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του Δικαστηρίου, δια της οποίας θα οριστούν οι ελεγκτές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του συνόλου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μας για τη χρήση 2017.

Αναφορικά με την επικείμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10/10/2018, ανακοινώνεται στο επενδυτικό κοινό ότι, μετά από σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η οποία πρόκειται να υποβληθεί και επισήμως προς τον Πρόεδρο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της διαχειριστικής χρήσεως 1/1/2017 - 31/12/2017, κρίνεται σκόπιμο να αποφασισθεί η αναβολή της συζήτησης καθώς και της λήψης αποφάσεων από τους μετόχους επί όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην ήδη δημοσιοποιηθείσα από 10/08/2018 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Σε περίπτωση αποδοχής από τους μετόχους της ως άνω εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Εταιρεία, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία της αναβολής.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για τη δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.»

Πηγή: economy365.gr  


.topontiki.gr/  

on 9:46:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για την υπόθεση Folli Follie

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.