loading...

Πόλωση φέρνει το πόρισμα της πλειοψηφίας για την Υγεία



























Αφού κατάφερε να οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης η κυβέρνηση τώρα ετοιμάζεται να τη βγάλει στη σέντρα για φαινόμενα διαφθοράς και συγκεκριμένα για τα σκάνδαλα στην Υγεία τα οποία τον προηγούμενο καιρό διερευνήθηκαν στο πλαίσιο της Εξεταστικής για την Υγεία.

Σύμφωνα με διαρροές, το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ) θα προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα που διερευνήθηκαν στην Εξεταστική, πράγμα που σημαίνει ότι θα εντοπίζει ενδεχομένως ποινικές ευθύνες σε πρώην υπουργούς.

Το πόρισμα θα δοθεί τμηματικά στους βουλευτές των άλλων κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή με προθεσμία την 21η Νοεμβρίου οπότε θα πρέπει να επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ώστε να το στείλει στην Ολομέλεια. Στην αρχή της εβδομάδας αναμένεται να συζητηθεί το τμήμα του πορίσματος που αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν, θα δοθούν τα μέρη που αφορούν στις αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη φαρμακευτική δαπάνη.

Με άλλα λόγια το επόμενο διάστημα το κλίμα θα είναι θερμό και πολωτικό, με τον πρωθυπουργό, όταν έρθει το πόρισμα προς συζήτηση στην Ολομέλεια να σηκώνει στα ύψη τους τόνους για τα φαινόμενα διαφθοράς στου κόλπους του παλαιού πολιτικού συστήματος. Την ίδια ώρα θα ξεκινά και η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην ειδική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία θα λάβει μέρος και η ΝΔ μετά από αναδίπλωση από την αρχική της στάση εξαιτίας της μη συμπερίληψης του άρθρου 16 στην αναθεωρητική ατζέντα , υπό το κράτος των πρωθυπουργικών πιέσεων ότι φοβάται την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86), κομβικό στοιχείο της πρότασης του κυβερνώντος κόμματος.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι δύσκολο μάλλον απίθανο να υπάρξει κλίμα συναίνεσης στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, όταν δίπλα θα μαίνεται η κόντρα για τα σκάνδαλα στην Υγεία, θα συνεχίζεται η κόντρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κλπ.



Η ΕΡΤ στη Βουλή και στην ΠΓ

Κατά τα λοιπά, στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν και άλλα θέματα να λύσουν, εσωτερικά. Χθες, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν πυρ ομαδών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα θέματα διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Το θέμα της ΕΡΤ συζητήθηκε στη συνέχεια και σε «μυστική» συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - δεν ανακοινώθηκε δηλαδή -καθώς φαίνεται να αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΡΤ με τις αλληλοκαταγγελλίες μεταξύ διοίκησης κι εργαζομένων, πρώην και νυν στελεχών της διοίκησης, κλπ.

Πάντως, δεδομένου ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για το περιεχόμενο της συζήτησης ή εν πάση περιπτώσει αυτή είναι με το σταγονόμετρο, είναι με ερωτηματικό αν η όποια συζήτηση στο εσωτερικό έχει τον χαρακτήρα κατάθεσης των προβληματισμών προς εκτόνωση ή υπάρχει πίεση για ανάληψη δράσης αρμοδίως ώστε να καθαρίσει το τοπίο και να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη δημόσια τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος πρόσωπα όπως ο Νίκος Φίλης είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΕΡΤ λέγοντας πως το γεγονός ότι το άνοιγμα της δημόσιας τηλεόρασης μετά το κλείσιμο επί Σαμαρά, δεν αξιοποιήθηκε και δεν κατάφερε να αποτυπώσει το ήθος και το ύφος της αριστερής διακυβέρνησης, δίνει την εντύπωση ότι «μοιάζουμε όλο και περισσότερο με τους προηγούμενους» θα επιφέρει σημαντική πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

.topontiki.gr  

on 1:01:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πόλωση φέρνει το πόρισμα της πλειοψηφίας για την Υγεία

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.