loading...

Μητσοτάκης: Θέλετε να «συριζοποιήσετε» το Σύνταγμα


























Απαντώντας στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου το κάθε κόμμα να υπερψηφίσει τις προτάσεις του άλλου στην παρούσα Βουλή και να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση μετά από εκλογές προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η συνταγματική αναθεώρηση.

«Επαναλαμβάνω την πρόταση μου αυτή η βουλή να ψηφίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα φέρουν προς αναθεώρηση όλα τα κόμματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας: «Έτσι θα εξασφαλιστεί συναινετικά ότι όλες οι αλλαγές που θα αποφασιστούν έστω κι αν κάποιες αλλαγές που εμείς μπορεί να μη συμφωνούμε να μην τις προτείνουμε θα τεθούν τελικά στην κρίση της επόμενης Βουλής η οποία εκείνη τελικά θα αποφασίσει για το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων».

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Εσείς που επικαλείστε πάντα την δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας γιατί πιστεύετε ότι η πρόταση μας κινείται σε λάθος κατεύθυνση και ποιος τρέμει λοιπόν τελικά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού; Ψηφίστε τις δικές μας προτάσεις, θα ψηφίσουμε κι εμείς τις δικές σας και θα αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές τι πρέπει να αλλάξω στο Σύνταγμα και σε ποια κατεύθυνση.

Νομίζω πως ξέρω ήδη την απάντηση σας αλλά θα ήθελα να την ακούσω και επισήμως σε αυτήν εδώ την αίθουσα στη δευτερολογία σας».

Ο κ. Μητσοτάκης σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν τον ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η αλλαγή του Συντάγματος αλλά η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και η μετάθεση της συζήτησης από τα κυβερνητικά σκάνδαλα που εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο

«Δεν σας ενδιαφέρει η πραγματική και ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, άλλοι είναι οι στόχοι σας, από τη μία να μεταθέσετε την συζήτηση από την ζοφερή πραγματικότητα που οι επιλογές σας έχουν προκαλέσει. Να μεταθέσετε την συζήτηση από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης τα οποία αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο: Ελευθέριος Βενιζέλος, Θριάσιο, αμυντικοί εξοπλισμοί, διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων για το προσφυγικό, και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε κι άλλο τους τόνους: «Έχετε γίνει ο καλύτερος εκπρόσωπος σκοτεινών κέντρων και έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για διαπλοκή. Οσο πλησιάζει η ώρα να εγκαταλείψετε την εξουσία τόσα περισσότερα στόματα θα ανοίγουν και τότε καλά ξεμπερδέματα κ. Τσίπρα».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος όσα είχε πει νωρίτερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψει η Νέα Δημοκρατία την «συριζοποιηση» του Συντάγματος.

Παρά την προηγούμενη θέση της Νέας Δημοκρατίας που είχε διατυπωθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας για εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αν αποτύχουν οι προσπάθειες εκλογής από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα άλλαξε αυτή την θέση λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό.

«Η εκλογή από το λαό δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε εναλλακτικές προτάσεις όπως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από διευρυμένο εκλεκτορικό σώμα ή ως ύστατη λύση εκδοχή η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών. Ενα είναι βέβαιο ότι σε κάθε περίπτωση η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να απεμπλέξει την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από τις εθνικές εκλογές» είπε.

Χαρακτήρισε δε ως θράσος του Αλέξη Τσίπρα να επικαλείται την ανάγκη για κυβερνητική σταθερότητα λέγοντας ότι ο ίδιος προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις σχέσεις κράτους εκκλησίας τονίζοντας πως δεν χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου τρία ενώ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του για την συμφωνία με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως προς το θέμα των ιερέων και τον τερματισμό της ιδιότητας του Δημοσίου υπαλλήλων σε αυτούς. «Οι σχέσεις κράτους εκκλησίας δε χρειάζονται συνταγματική αναθεώρηση αρκούν απλές νομοθετικές παρεμβάσεις. Ακόμα και την εκκλησία φοβάμαι όμως πως εργαλειοποιεί με κυνισμό η κυβέρνηση.Βαφτίζετε τους ιερείς τώρα ως ιδιωτικούς υπαλλήλους; Ως κάτι διαφορετικό , πάντως τους εξαιρείται από την έννοια αρχή πληρωμών υποκρινόμενοι ότι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ταυτόχρονα θα εξακολουθεί ο κρατικός προϋπολογισμός να τους πληρώνει. Έτσι όμως σας δίνετε η δυνατότητα να ανοίξετε ακόμα 10.000 θέσεις προσλήψεων για να τακτοποιήσετε κι άλλους πελάτες σας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως τόνισε «πριν από λίγο συνάντησα την ένωση Κληρικών και επαναλαμβάνω και εδώ αυτό που τους είπα. Στη δική μας χώρα η εκκλησία είναι υπόθεση ενός ολόκληρου λαού και γι’ αυτό και η ρύθμιση των σχέσεων πολιτείας εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει κρυφά από τον λαό, δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον λαό και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει με το λαό απέναντι.

Δεν θα δεχθούμε καμιά αλλαγή που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους ιερές. Ο απλός ιερέας είναι στήριγμα της κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους κληρικούς όχι μόνο οτι απολαμβάνουν τις αμέριστη συμπαράστασή μας αλλά και το σεβασμό μας και ότι αυτή η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει».

Μάλιστα επεσήμανε ότι «είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζετε ότι αδειάζουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο την ώρα που οι κληρικοί θα μισθοδοτούνται από το κράτος», ότι δεν χρειάζεται καμιά αναθεώρηση το άρθρο 3 του Συντάγματος».

«Η εκκλησία δεν είναι εταιρεία και η αποστολή της δεν είναι να κερδίσει χρήματα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή: Σύγκρουση για το Σύνταγμα -«Συριζοποιείτε την αναθεώρηση» | iefimerida.gr

topontiki.gr  

on 5:45:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Μητσοτάκης: Θέλετε να «συριζοποιήσετε» το Σύνταγμα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.