To Theodorovias blog σας προτείνει λαχταριστή Μαρμελάδα κυδώνι με αρμπαρόριζα κανέλα και τζίντζερ
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΡΟΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ 6:21:00 μ.μ.
3 κιλά κυδώνια
1.5 κιλό ζάχαρη
1.5 λίτρα νερό
xυμό από 2 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλας
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
4-5 φιλαράκια αρμπαρόριζα
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
μετά το καθάρισμα θα πάρουμε περίπου 2 κιλά καθαρισμένου φρούτου.
Κρατάμε τα κομμάτια με τα σπόρια και τα βάζουμε σε ένα τουλπάνι το δένουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα κομματάκια το κυδώνι.
Τα βράζουμε για 35-40 λεπτά όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν μαλακώσουν βγάζουμε το τουλπάνι με τα σπόρια και το στύβουμε μέσα στην κατσαρόλα να βγουν όλα τα ζουμιά τους.
Με ένα εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πολτοποιούμε όσο μπορούμε τα κομμάτια από το βρασμένο μαλακό κυδώνι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα ξυλάκια της κανέλας, το τζίντζερ και την αρμπαρόριζα και βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, σε χαμηλή φωτιά για 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Καλό είναι πάντα για τις μαρμελάδες να έχετε ένα θερμόμετρο και να μην ξεπεράσετε τους 102-103 βαθμούς.
Όταν δείτε ότι η μαρμελάδα έδεσε τότε ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2 λεπτά.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη αφαιρούμε τα μυρωδικά την βάζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
gourmed.gr