loading...

Ο Economist «σφάζει» τον Τσίπρα: Αντιμετωπίζει εκλογικό αφανισμό




















ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ



«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, οδεύει προς την εκλογική ήττα του». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Economist για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Το άρθρο αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, ειδικά για έναν άνδρα που βρίσκεται ενώπιον της επερχόμενης εκλογικής του εξαφάνισης, φαίνεται να είναι αρκετά ατάραχος, όπως έμοιαζε ο Σωκράτης, όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνειο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και οι 12 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα από την αρχή του 2019 καταδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στις 9 από τις 12 η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια.

Ο Economist εκτιμά επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μοιάζει πλέον να ασχολείται αποκλειστικά με την παρακαταθήκη του, παρά με το μέλλον της χώρας.

Πέρα από την περιγραφή της «μεταστροφής» του κ. Τσίπρα, την οποία ο Economist χαρακτηρίζει την «εντυπωσιακότερη στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία», το άρθρο σημειώνει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε με την επιβολή υψηλότερων φόρων στη μεσαία τάξη αντί για τη μείωση των δαπανών και τη δρομολόγηση νέων ιδιωτικοποιήσεων».

Ο αρθρογράφος αναφέρει πως η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά δεν φαίνεται να πείθει καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που παραμένει αδιάφορο στην ενθάρρυνση των επενδύσεων».

«Η λειτουργία τμημάτων της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζεται από την γραφειοκρατία., ενώ το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ελληνικού φαίνεται να έχει παραλύσει υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας», αναφέρει το άρθρο.

Επίσης ο Economist σχολιάζει πως οι δικηγόροι της χώρας «ασκούν κριτική στην στην πολιτικοποίηση του δικαστικού σώμα».

«Μικρές κινήσεις στο χώρο της παιδείας, όπως η κατάργηση της παράδοσης, κατά την οποία ο καλύτερος μαθητής του σχολείου γινόταν σημαιοφόρος στις εθνικές παρελάσεις, υποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στην αριστοκρατία και ακόμη συνδεδεμένος με το ακρο-αριστερό παρελθόν του» επιβεβαιώνοντας πολλούς από τους επικριτές του», σημειώνει το άρθρο.

.eleftherostypos.gr/  

on 12:13:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο Economist «σφάζει» τον Τσίπρα: Αντιμετωπίζει εκλογικό αφανισμό

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.