loading...

Οι κάλπες βγάζουν ψήφο εμπιστοσύνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη




















ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ



Με τη βεβαιότητα ότι η 27η Μαΐου θα είναι μία άλλη ημέρα για την Ελλάδα αντιμετωπίζει την εκλογική αναμέτρηση η Ν.Δ., καθώς τα μηνύματα που εισέπραξε κατά την προεκλογική περίοδο δημιουργούν την πεποίθηση ότι η νίκη θα είναι καθαρή και αδιαμφισβήτητη και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις, δεδομένου ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει σε αυτές τις εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.


Στην Πειραιώς εκτιμούν πως το μήνυμα ότι μόνο μία ισχυρή Ν.Δ. αποτελεί εγγύηση για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα έχει βρει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και επιδίωξή τους είναι να μην υπάρχει κανένας πολίτης που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να έχει οποιαδήποτε αμφιβολία για το ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος των εκλογών.

Το βασικό πολιτικό μήνυμα επισημαίνουν ότι θα σταλεί από τις ευρωεκλογές, θεωρούν όμως θα επιβεβαιωθεί και στις κάλπες των περιφερειακών, με διάχυτη την αισιοδοξία ότι ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα και η Αττική, αλλά και την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό να μην εκλεγεί κανένας περιφερειάρχης που θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική σημασία αποδίδουν και στους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, όπου υπάρχει επίσημη στήριξη των κομμάτων σε συγκεκριμένους υποψηφίους.

Για τη Ν.Δ., μία νίκη στις 26 Μαΐου θα συνιστά πρώτο βήμα για μία πολιτική αλλαγή που θα ολοκληρωθεί με τις εθνικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο τον Οκτώβριο. Οσο και αν η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία της, στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση τα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον κ. Τσίπρα θα αρχίσουν από το βράδυ της 26ης Μαΐου, που θα κληθούν να διαχειριστούν ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο θα επιβεβαιώνει και στην κάλπη την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που έχει συντελεστεί σε επίπεδο κοινωνίας.

Αριθμητικοί στόχοι δεν τέθηκαν συνειδητά από τη Ν.Δ., αφού τον πήχυ επί της ουσίας τον έχει θέσει μόνος του ο κ. Τσίπρας στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Γαλάζια στελέχη υπενθυμίζουν ότι μετά τη νίκη του με ποσοστό 26,5% και διαφορά 3,8% μίλησε για «ιστορική ανατροπή» και για «μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς στη Βουλή», ενώ την επομένη ζήτησε να προκηρυχθούν άμεσα εθνικές εκλογές. Από τις ίδιες τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε προκύπτει -όπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη- ένα ξεκάθαρο ερώτημα για το βράδυ των εκλογών: «Εάν χάσει, θα δείξει το θάρρος να παραιτηθεί αμέσως και να πράξει ό,τι αξίωσε τότε από τη Ν.Δ.;».

Εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώσει το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής, στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα περιέλθει σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο, καθώς για πρώτη φορά θα κληθεί να διαχειριστεί μια ήττα για την οποία μάλιστα θα έχει ο ίδιος την αποκλειστική ευθύνη, αφού ανέλαβε προσωπικά όλη την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα, που πολλές φορές ετέθη από δημοσιογράφους, για το τι θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών αν κερδίσει, στην Πειραιώς δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών. Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του κ. Τσίπρα και ούτε στο Ζάππειο προτίθεται να πάει ούτε να επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα.
Είναι σαφές, πάντως, ότι, εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά νίκη της Ν.Δ.- όπως πιστεύουν ακράδαντα στην Πειραιώς-, το ζήτημα της επίσπευσης των εθνικών εκλογών θα τεθεί από το ίδιο βράδυ για το κυβερνών κόμμα, παρά το γεγονός ότι στην Πειραιώς διακρίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιδοθεί σε μία προσπάθεια να μειώσει προκαταβολικά τον πολιτικό απόηχο της διαγραφόμενης ήττας του.

Στην Πειραιώς δεν κρύβουν την εκτίμηση ότι μετά από μία καθαρή νίκη της Ν.Δ. η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «πολιτικά απονομιμοποιημένη» και θα συνιστά επιτακτική ανάγκη για την ίδια τη χώρα να αποφύγει την περιπέτεια ενός τετραμήνου στη διάρκεια του οποίου μια κυβέρνηση, που θα βρίσκεται σε απόλυτη αποδρομή, θα προσπαθεί απλώς να διατηρηθεί στην εξουσία μέχρι τη λήξη της θητείας της.

«Δεν μπορεί η χώρα να “σέρνεται” 4 μήνες από τη στιγμή που θα είναι ξεκάθαρο και θα έχει εκφραστεί μια προφανής δυσαρμονία του εκλογικού σώματος με τη σύνθεση της Βουλής», επισημαίνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Εχει δυνατότητα να μείνει έως τον Οκτώβριο, δεν μπορώ να την υποχρεώσω να φύγει. Αλλά με τι νομιμοποίηση θα πάρει οποιαδήποτε σοβαρή απόφαση;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα πιστεύει ακράδαντα ότι θα πρόκειται ταυτόχρονα και για ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στην ίδια τη Ν.Δ., η οποία ξεδίπλωσε σε αυτή την προεκλογική περίοδο βασικές πτυχές του σχεδίου της για τη χώρα ακριβώς επειδή ζητά όχι μόνο ψήφο αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ -ως τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά- αλλά και θετική ψήφο για τη Ν.Δ. ως δύναμη ελπίδας για το μέλλον της χώρας. Και οι βασικές αυτές αρχές συνοψίζονται στους χαμηλότερους φόρους, στις πολλές και καλές δουλειές, στην ασφάλεια, στο αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και στην καλή δημόσια Παιδεία και δημόσια Υγεία.

Εκτίμηση, μάλιστα, του γαλάζιου επιτελείου είναι ότι η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει για τις προτάσεις της, για το μέλλον της χώρας και για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποφεύγοντας ανούσιες αντιπαραθέσεις, βγαλμένες από το παρελθόν -όπως θεωρούν ότι επιδίωξε ο κ. Τσίπρας μέσα και από τη διχαστική ρητορική του- έχει θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. Πολύ περισσότερο σε αυτούς του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου, στους οποίους απευθύνθηκε σε σημαντικό βαθμό την τελευταία εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους να ψηφίσουν με κριτήριο τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα και την οποία -όπως λένε στην Πειραιώς- σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και μπροστά στα μεγάλα διακυβεύματα μόνο μία ισχυρή Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί.

Στην Πειραιώς εκτιμούν, τέλος, ότι μία νίκη της Ν.Δ. θα δημιουργήσει δυναμική για ακόμη μεγαλύτερη επικράτηση στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Γαλάζια στελέχη παρατηρούν, μάλιστα, ότι τις δύο τελευταίες ευρωεκλογές που έγιναν λίγους μήνες πριν από τις εθνικές, ακολούθησε πολύ σημαντική διεύρυνση της διαφοράς στις εθνικές κάλπες. Το 4,4% της νίκης του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2009 έγινε 10,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε με 3,8%, στις ευρωεκλογές του 2014, επικράτησε έξι μήνες μετά με 8,5%.

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Οι βασικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επόμενη ημέρα μετά την πολιτική αλλαγή σε κρίσιμους τομείς για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, όπως η οικονομία, η κοινωνική πολιτική, η δημόσια Παιδεία, η δημόσια Υγεία και η ασφάλεια:

-Ρυθμός ανάπτυξης 4% που θα στηρίζει και έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

-Διατήρηση του αφορολογήτου.

-Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή σε 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

-Καθιέρωση αφορολογήτου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Μείωση φόρου των επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και στα μερίσματα από 10% σε 5% αμέσως.

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

-Συντελεστές ΦΠΑ που θα φθάσουν στο 11% και το 22%, αντί για 13% και 24% σήμερα.

-Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια οριζοντίως για όλους τους Ελληνες.

-Αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 1 δισ. ευρώ.

-Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

-Ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται.

-Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

-Ενα πρότυπο δημόσιο σχολείο σε κάθε περιφέρεια, με το πρώτο να δημιουργείται στο Περιστέρι.

-Πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες, αρχής γενομένης από την Ειδική Αγωγή.

-Πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

-Ενίσχυση της Αστυνομίας με 1.500 νέα στελέχη.

-Απόκτηση 1.000 νέων περιπολικών.

-Αμεση προμήθεια της ΕΛ.ΑΣ. με αλεξίσφαιρα γιλέκα και σύγχρονο εξοπλισμό.

-Επανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ εντός τριών μηνών και ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

-Αλλαγή του νόμου για τις άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Από την έντυπη έκδοση




.eleftherostypos.gr   

on 10:45:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι κάλπες βγάζουν ψήφο εμπιστοσύνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.