loading...

Στην επιφάνεια όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ



























Στην επιφάνεια θα έρθουν το επόμενο διάστημα όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Τόσο η Βουλή όσο και τα εισαγγελικά γραφεία θα ερευνήσουν τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πρώην υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαλεύκανση υποθέσεων που σημάδεψαν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορούν παρά να υλοποιηθούν. Κι όσο κι αν φωνάζουν από την Κουμουνδούρου περί ρεβανσισμού, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Οφείλει και η Βουλή και η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τα έργα και τις ημέρες ορισμένων υπουργών που προκάλεσαν με τη στάση τους και με τις ενέργειές τους. Πολλές εκ των οποίων εκτός νόμου, με απροκάλυπτο τρόπο και χωρίς να υπολογίζουν ότι κάποια στιγμή θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Ο Πολάκης

Η εξουσία έκανε τον Παύλο Πολάκη να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Όχι μόνο υβρίζοντας και στοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και προχωρώντας σε απίστευτες ενέργειες οι οποίες σε άλλες χώρες θα προκαλούσαν σεισμό.

Όταν ένας υπουργός τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη με σκοπό αφενός να του πει πώς θα κάνει τη δουλειά του κι αφετέρου εμμέσως να τον εκβιάσει είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να ερευνηθεί.

Όταν, όμως, αυτός ο ίδιος υπουργός καταγράφει τη συνομιλία και μετά τη διακινεί σε φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αναδείξει τη… μαγκιά του, τότε πάμε σε ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπέκλεψε τη συνομιλία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα προκαλώντας σάλο. Όταν αντιλήφθηκε ότι αυτό που έκανε είναι κακούργημα με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα (πλημμέλημα με τον Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ) έκανε κωλοτούμπα.

Αρνήθηκε ότι έκανε παράνομη καταγραφή και υποστήριξε ότι έχει… άριστο μνημονικό.

Η υπόθεσή του ερευνήθηκε από εισαγγελέα, ο Στουρνάρας κατέθεσε εναντίον του, η δικογραφία πήγε στη Βουλή κι εκεί… θάφτηκε. Παρακάμφθηκε η διαδικασία άρσης της ασυλίας του, μέχρι σήμερα που αποφασίστηκε να λογοδοτήσει ο Πολάκης ως απλός πολίτης.

Και τι έκανε ο πρώην υπουργός αλλά και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ; Μίλησαν για ρεβανισμό και ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να μην ερευνηθεί ως κοινός θνητός ο Πολάκης. Οι ίδιοι που κουνούσαν το δάχτυλο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όμως, η υπόθεση της υποκλοπής της συνομιλίας δεν είναι το μόνο που θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για τον Π. Πολάκη. Υπάρχει και η υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του πρώην προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή τον οποίον ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε «κλέφτη».

Και σίγουρα ο πρώην υπουργός θα παίξει… μπαλαντέρ και στην υπόθεση της Novartis.

Τους επόμενους μήνες είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν πολλά μέτωπα. Η «μαύρη βίβλος» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ετοιμαστεί στην Πειραιώς εδώ και μήνες.

Αν ισχύσουν όλα όσα έχει πει η Νέα Δημοκρατία κατά καιρούς τότε μια σειρά από δικογραφίες αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα και να πυροδοτήσουν το πολιτικό σκηνικό.

Και είναι δεδομένο ότι το ήρεμο πολιτικό κλίμα του Ιουλίου θα δυναμιτιστεί λόγω της δικαστικής και κοινοβουλευτικής έρευνας που θα ξεκινήσει.

Υποθέσεις Καμμένου

Πλέον ο πρώην υπουργός Αμυνας δεν χαίρει της βουλευτικής ασυλίας και οι υποθέσεις του θα αντιμετωπίζονται από την τακτική δικαιοσύνη. Ηδη επιστράφηκαν στους δικαστές υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμησης αλλά και η μήνυση που έχει κάνει ο Νίκος Κοτζιάς εναντίον του Πάνου Καμμένου για τα όσα είχε υποστηρίξει στο θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο. Ο Καμμένος είχε κατηγορήσει τον Κοτζιά ότι παίρνει χρήματα από εταιρείες του Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Μια βαριά κατηγορία που δεν συγκίνησε κανέναν, και που τελικά έμεινε ο Καμμένος στην κυβέρνηση κι εκδιώχθηκε ο Κοτζιάς.

Στις υποθέσεις Καμμένου θα πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, της προσπάθειας πώλησης πολεμικού υλικού, περίπου 300 χιλ. βλημάτων από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού. Η πώληση δεν προχώρησε όμως έμεινε για την κυβέρνηση η κηλίδα της προσπάθειας να δοθούν εν κρυπτώ οβίδες στη Σαουδική Αραβία, που θα χρησιμοποιούνταν κατά άμαχου πληθυσμού στην Υεμένη.

Η αμαρτωλή σύμβαση του «Ελ. Βενιζέλος»

Η προηγούμενη κυβέρνηση θέλησε να παραχωρήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών αντί 483 εκατ. ευρώ και μόνο με παρέμβαση της Κομισιόν το τίμημα απογειώθηκε στα 1,1 δις ευρώ. Σύμφωνα με τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι και θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί θα πωλούταν το αεροδρόμιο σε τίμημα σχεδόν 3 φορές χαμηλότερο απ’ ότι τελικά.

Η διαχείριση των κονδυλίων για μεταναστευτικό

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν «χαθεί» ή κατασπαταληθεί παρ’ ότι δόθηκαν για την ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Εδώ, σύμφωνα με όσους ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις, έχει γίνει το μεγάλο φαγοπότι. Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση είχαν ήδη ξεκινήσει επί υπουργίας Μουζάλα στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σημαντικές είναι και οι καταγγελίες για κατασπατάληση που έκανε ο πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Ανδρέας Ηλιόπουλος. Ο κ. Βίτσας αντί να ελέγξει τις καταγγελίες Ηλιόπουλου, έδιωξε απλά τον βοηθό του σαν να μην τρέχει τίποτα. Στο στόχαστρο της ΝΔ έχει μπει εκτός από τον Βίτσα και τον Μουζάλα και ο Πάνος Καμμένος.

Η εξαγορά σκοπιανής εταιρείας Ενέργειας από τη ΔΕΗ

Πρέπει να ερευνηθεί η εξαγορά από τη ΔΕΗ ζημιογόνου εταιρείας του αντιπροέδρου των Σκοπίων. Κι αυτό τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το όνομα.

«Πέρα από τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επενδυτικής κίνησης, οι εύλογες ανησυχίες μας είχαν να κάνουν και με τον χρόνο επιλογής της συγκεκριμένης εξαγοράς, κατά την κορύφωση της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και Σκοπίων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτηση πού κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, ο τομεάρχης της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας.

Η ΕΡΤ

Ενδεχομένως να υπάρξει έρευνα για το κόστος των εκπομπών, τις εξωτερικές παραγωγές σε «ημετέρους», το σκάνδαλο με τα τηλεοπτικά δικαιώματα συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών ομάδων. Κι ενώ σπαταλήθηκαν εκατομμύρια η ΕΡΤ παρέμενε απαξιωμένη και ουσιαστικά όργανο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η σκευωρία της Novartis

Η Νέα Δημοκρατία έχει μιλήσει κατά καιρούς για μεγάλο σκάνδαλο που αφορά στην προσπάθεια να στηθεί μια υπόθεση από συγκεκριμένο πολιτικό, δικαστικό και παραδικαστικό κύκλωμα. Η σημερινή κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις για τον «Ρασπούτιν», για τις έωλες κατηγορίες κατά δύο πρώην πρωθυπουργών (Σαμαράς, Πικραμμένος) κατά υπουργών και του διοικητή της ΤτΕ.


.lykavitos.gr/    

on 10:14:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στην επιφάνεια όλα τα σκάνδαλα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.