loading...

«Κωδικός» καθημερινότητα: Το στοίχημα του Μητσοτάκη εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι-Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου
























«Τα ζητήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων είναι στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης», λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού


Η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε με ισχυρή λαϊκή εντολή και έδειξε προετοιμασμένη για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, παράλληλα ο Πρωθυπουργός διαφημίζει τη θέληση του θέληση για τομές. Ύστερα από τέσσερις μήνες και εφόσον σιγά-σιγά εξαντλούνται οι ευκολότερες ή δυσκολότερες πρωτοβουλίες σε επίπεδο συμβολισμών όσο και ο χρόνος αναμονής και προσδοκίας, η κυβέρνηση θα έρχεται σταδιακά απέναντι στην «καθημερινότητα του πολίτη». Και τότε θα ξεκινήσει η πραγματική αξιολόγηση και αν αρχίσει ή όχι να χάνει την ισχύ της και εν τέλει τη νομιμοποίησή ανάλογα με τον ρυθμό να αλλάξει αυτήν την καθημερινότητα του πολίτη. Εκεί που στο τέλος απέτυχαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η πόλωση, οι εντάσεις, οι διαχωριστικές γραμμές δεν αντέχουν μπροστά στην καθημερινότητα.

Η καθημερινότητα είναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς και τη νέα κυβέρνηση πολύ περισσότερο που η κοινωνία, στα χρόνια της κρίσης, έχει υποστεί τα πάνδεινα


Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, «Τα ζητήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων είναι στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης».

Μάλιστα αυτό φαίνεται-όπως υποστηρίζουν- και στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων με τις πρωτοβουλίες στα Πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια που βρίσκουν σύμφωνους πολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ τον Ιούλιο.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο «μήνας του μέλιτος» με τους πολίτες συνεχίζεται και αυτό γιατί αποδεικνύεται ήδη στην πραξη από τις δράσεις που βρίσκονται στις προτεραιότητές της και το έργο που έχει παραχθεί.

Όπως κατά τους προηγούμενους μήνες, έτσι και κατά τον Οκτώβριο η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει πλούσιο έργο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας, στη λήψη μέτρων για τους καταναλωτές, στην εκπόνηση και την εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου εναντίον του καπνίσματος. Και βέβαια συνεχίστηκε η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που αφορά στην τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην αντιμετώπιση προβλημάτων και παθογενειών του παρελθόντος, που επιβαρύνουν τους πολίτες.

Ολοκληρώθηκαν, το μήνα αυτό, σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, όπως η ψήφιση του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα», του νόμου περί διεθνούς προστασίας που αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, αλλά και οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Εκπονήθηκε και μπήκε σε εφαρμογή Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο κατα του καπνίσματος, ενώ ξεκίνησε και σχετική καμπάνια. Έγιναν -όπως είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση- προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή. Αναπτύχθηκαν δράσεις υπέρ των καταναλωτών όπως η μείωση του του νυχτερινου τιμολογίου στο ρεύμα. Αλλά και δράσεις των υπερ των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η άμεση χορήγηση παραγώγων αίματος σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα, χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους ίδιους. Μπήκαν σε εφαρμογή δράσεις υπέρ των θεσμών και της διαφάνειας, όπως η σύσταση, σε κάθε Υπουργείο, Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου. Υπήρξε επιστροφή 215 εκατ. ευρώ σε περίπου 265. 000 ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες.

Απολογισμός κυβερνητικού έργου Οκτωβρίου
Νομοθετικές παρεμβάσεις

-Ψήφιση ν/σ ΕΠΕΝΔΎΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (αθροισμα πολλών φιλο-επενδυτικών ρυθμίσεων, ΓΕΜΗ,εργασιακα, ψηφιακή αναβάθμιση της διοικησης/επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης)

-Ψήφιση από τη Βουλή του νόμου περί διεθνούς προστασίας

-Ν/σ για τις τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

-Νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου

-Πλήρης ενσωμάτωση της Οδηγίας 29/2012 (επιπτώσεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον)

-Προσχέδιο προϋπολογισμού+ υποβολή DraftBudgetaryPlan 2020 προς τους Θεσμούς

-Δημοσίευση Νόμου για τη «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ».

-ΚΥΑ για Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά

-ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ

-Δημοσίευση σε ΦΕΚ ΠΔ για ενσωμάτωση Οδηγίας Ε.Ε. για τους κανόνες και τα πρότυπα ασφαλείας των επιβατηγών πλοίων

Μεταρρυθμίσεις

-Παρουσίαση του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της χώρας

-Μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία στα ΑΕΙ για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών-

- Άρση διαχωρισμού σχολών ελεύθερης πρόσβασης

-Εναρξη των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης /Οι εγγραφές των καταρτιζόμενων ξεπέρασαν, κατά 2.000, τις αντίστοιχες περσινές.

-Αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων στα δημοτικά σχολεία

-Εκπόνηση Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδίου κατα του καπνίσματος– προσδιορισμός ενεργειών και δεικτών.

-Θεσμοθέτηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών, επιταχυνση διαδικασιών για έργα ΣΔΙΤ +έργα παραχώρησης, Μητρώο Μελετητών, Εργοληπτών και Τεχνιτών.

Επενδύσεις

-Υπεγράφη το Σχέδιο ΠΔ για το ΕΣΧΑΣΕ «ELOUNDA HILLS» της εταιρείας «MIRUM HELLAS ΑΕ» /Αγιος Νικόλαος Κρήτη, π/υ 410 εκατομμυρίων ευρώ.

-ΕκδοσηαδειαςΔομησης για το επενδυτικό σχέδιο «KΟILADA HILLS», 420 εκ. ευρώ, Πόρτο Χέλι, του φορέα επένδυσης «Dolphin Capital Investors»

-Ολοκληρώθηκε απο την ΕΣΑΛ η έγκριση του masterplan της ΟΛΠ Α.Ε. (επένδυση ύψους 611,8 εκατ.ευρω /χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας )

-Ολοκλήρωσητουέργου GRASPINNO (INTERREG-MEDITERRANEAN)

- Έγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο έργων αποκατάστασης στη Λίμνη Κορώνεια

-Εγκριση22 έργων σε όλη τη χώρα (π.χ επεκτάσεις κτιριακων εμπορικών /ξενοδοχειακών εγκατασεων , κατασκευησταθμου παραγωγής ηλεκτρικής ενεργειαςαποβιομαζα, αναβάθμιση σιδηροδρομικών γραμμών, masterplan λιμένος κα ).

-Υπογραφή συμφωνιών για νέες γραμμές αεροπορικής σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα και Μπαχρέιν - Μύκονος απο το 2020.

Δράσεις υπέρ των εργαζομένων

-Αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου ξεκίνησε η διαδικασία

-Ανάρτηση από 1ης Οκτωβρίου 2019 εκκαθαριστικών σημειωμάτων συνταξιούχων

- Συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας μέσω ΟΑΕΔ

-Διατηρείται σε ισχύ η προκήρυξη 208 θέσεων Επιμελητών στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας

-Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμάτων Πορθμείων Εσωτερικού, έτους 2019

-Παράταση συμβάσεων με το ΠΝ, των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

-Διαχείριση πτώχευσης ThomasCook (μέτρα για τους πληγέντες, διαπραγματεύσεις με εταιρίες πτητικουεργου για τα slots/ συνεννόηση με ΕΕ για ταμειακής στήριξης των πληγέντων)


-Πρόσληψη 150 συμβασιούχων για την ενίσχυση της ΓΔ/ υπηρεσιών αλλοδαπών & μετανάστευσης των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας ( επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών διαμονής)
-Προσληψη/εκπαιδευση 1.500 Ειδικών Φρουρών

- Προσλήψεις 305 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Γενική Εκπαίδευση για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Δράσεις υπέρ των καταναλωτών

-Ενιαίο διαλειτουργικό σύστημα GRITS (είσπραξη ηλεκτρονικών διοδίων/χρησηαπο τους οδηγούς ενός πομποδέκτη στους 6 αυτοκινητόδρομους και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου)

-Εκ νέου από τα ΚΕΠ η εκδοση και μεταβολή των στοιχείων ΑΜΚΑ

-Μείωση του τουνυχτερινου τιμολογίου για πάνω από 1600 kWh κατανάλωσης, (Σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά)

-Ελεγχοι για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων/προϊόντων απομίμησης

-Αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου 1520 για καταγγελίες πολιτών

-Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων+Χειμερινό ωράριο λειτουργίας τους

Δράσεις υπέρ των κοινωνικά ευάλωτων

-Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την άμεση χορήγηση παραγώγων αίματος, κυρίως γ-σφαιρίνης, σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα /Ασθενείς με νόσο Pompe θα την προμηθευονταιαπο το Αιγινήτειο νοσοκομείο .

-Διαμόρφωση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης χειμερινής περιόδου 2019 – 2020

-Συνέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πτώχευση της «ThomasCook»

-Προσθετες ευνοϊκές ρυθμίσεις για Προστασία Α’ Κατοικίας

-Παραγγελία για την επιπλέον προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού (αρχική παραγγελία 2,6 εκατ. δόσεις έναντι 2,1 εκατ. δόσεων το 2018).

-Έναρξη λειτουργίας στο ΥΠΡΟΠΟ του Τμήμ. Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

-Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανέργων και κάλυψης των αναγκών προσωπικού σε αθλητικές υποδομές

-Ανανέωση της σύμβασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την διανομή γάλακτος /φρούτων και λαχανικών στα σχολεία της χώρα για το έτος 2019.

Δράσεις υπέρ των θεσμών και της διαφάνειας

-Επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου.

-Σύσταση, σε κάθε Υπουργείο, Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

-Θεσμοθέτηση ΕΠΑΔ (Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών), Παρατηρίου Γραφειοκρατίας και διαδικασίας διαμόρφωσης του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας

-Επανεκκίνηση έργου Εθνικής Πύλης Κωδικοποίησης

-Ολοκληρώθηκε οέλεγχος υλοποίησης π/υ των Νοσοκ. Μονάδων του ΕΣΥ, η στοχοθεσία τους/πορεία ληξιπρόθεσμων (μειώθηκαν κατά 3% τον προηγούμενο μήνα), /διαχείριση φαρμάκων ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις/εκπαίδευση Διοικητών ΥΠΕ, καθώς και μέτρα για επιτάχυνση έργων ΕΣΠΑ.

-Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης των μονάδων αιμοκάθαρσης στην επικράτεια.

Κυβερνητικές καινοτομίες (πολιτες/κοινωνια)

-Αναβάθμιση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση του Δημοσίου( 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση)

- Με νομο Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr /Ενιαίος Ψηφιακού Χάρτη/Εθνικό ΕυρυζωνικοΣχεδιο/Γ.Δ Κυβερνοασφάλειας

-Πιλοτική εφαρμογή στη Δομή Ελαιώνα του εργαλείου NationalReceptionMonitoringFramework'/δείκτες μέτρησης αποτελεσματικότητας μιας δομής φιλοξενίας.

-Δοκιμαστική λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή για την υποβολή των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πολιτών (NotificationCenter)

Πράσινες πολιτικές

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία

-Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Σύμφωνα με στοιχεία του ePDE (πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) κατά το διάστημα 09/07/2019 έως 31/10/2019 υπεγράφησαν 327 αποφάσεις (σύνολο έτους 1.491) που αφορούσαν σε 1.780 έργα (σύνολο έτους 14.706), ενώ εγκρίθηκαν 734 νέα έργα. Ακόμη, στο ίδιο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων ύψους 954,5 εκ. € (σύνολο έτους 2,9 δις €) και πληρωμές έργων ΠΔΕ ύψους 991,2 εκ. € (σύνολο έτους 2,6 δις €).

-Εξυπηρέτηση πολιτών:Απαντήθηκαν 1.229 ερωτήματα χρηστών της ηλεκτρ. πλατφόρμας για την κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου σε οφειλέτη (υποβλήθηκαν 185 αιτήσεις, 10 κατέληξαν σε ρύθμιση εκ των οποίων οι 5 εντός του Οκτωβρίου )

-Απαντήθηκαν 1.256 ερωτήματα χρηστών της πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

-Ελεγχοι λαθρεμπορίου :1851 έλεγχοι/228 παραβάσεις, / Εμπορία και διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, υπαίθριο εμπόριο,απομιμητικά προϊόντα και πληρωμή μέσω καρτών).

*Αύξηση ελέγχων κατά 678% (Οκτώβριος 2018: 238).

*Αύξηση παραβάσεων κατά 293% (Οκτώβριος 2018: 58).

*Αύξηση επιβολής κατά 644% (Οκτώβριος 2018: 28.700 ευρώ).

-Μεταναστευτικό: Μετακίνηση 2025 Πολιτών τρίτων Χωρών αιτούντων άσυλο από τα ΚΥΤ των νησιών του Αιγαίου σε ξενοδοχεία και δομές της ενδοχώρας.

*19.114 αιτήσεις για Ανανέωση & Χορήγηση Αδειών Διαμονής/Έκδοση, Απόρριψη, Ανάκληση 14.393.

*Έλεγχος ποιότητας 20.000 υποθέσεων Π.Τ.Χ, κατά την εισαγωγή στο σύστημα της αίτησής τους για άδεια διαμονής/Καταγραφή 8.503 αιτήσεων ασύλου και έκδοση 4.340 καταληκτικών πράξεων αντίστοιχα.

http://newpost.gr/    

on 3:55:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for «Κωδικός» καθημερινότητα: Το στοίχημα του Μητσοτάκη εκεί που απέτυχαν όλοι οι προηγούμενοι-Ο απολογισμός του κυβερνητικού έργου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.