loading...

Προανακριτική για Novartis: Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση της γραμματέως τους Φρουζή




















«ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ»



Σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε η χθεσινή, μαραθώνια κατάθεση της πρώην γραμματέως του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, Μαρίας Μαραγγέλη, καθώς δήλωσε κατηγορηματικά και επανειλημμένως ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή της να είχαν ποτέ χρηματιστεί πολιτικά πρόσωπα.


Επιπλέον, διέψευσε τα δημοσιεύματα που την ταυτοποιούσαν με μία από τους τέσσερις προστατευόμενους μάρτυρες ή τους μάρτυρες που κατέθεσαν ποτέ στο FBI.

Η Μαρία Μαραγγέλη, στην κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να υποστήριξε πως δεν υπήρξε ή αντιλήφθηκε κανέναν χρηματισμό και καμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων. Ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτα για δωροδοκία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Αδωνη Γεωργιάδη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου και πως δεν έχει δει βαλίτσες με χρήματα ούτε και τροχήλατες βαλίτσες. Σημείωσε, πάντως, πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής κρατούσε πάντα μια μαύρη βαλίτσα Samsonite. Η μάρτυρας φέρεται, επίσης, να κατέθεσε: «Samsonite βαλίτσα με χρήματα που να έφυγαν από τη Νovatis με τον κ. Φρουζή για τον κ. Σαμαρά δεν έχω δει. Αν έφευγε ο Φρουζής από το γραφείο του με μια τέτοια βαλίτσα, θα τον έβλεπα εγώ κι άλλοι πολλοί… Δεν έγινε κάτι τέτοιο».

Η πρώην γραμματέας του κ. Φρουζή, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε πως συνάντησε τον Ανδρέα Λοβέρδο παραπάνω από μία φορά, είχε επίσης κλείσει ραντεβού και με τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ένα ραντεβού όμως για το οποίο φέρεται να είπε πως δεν θυμάται το πότε…

Σχετικά με το εάν γνωρίζει περί ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ του Κωνσταντίνου Φρουζή και Ανδρέα Λοβέρδου, η κυρία Μαραγγέλη φέρετε να απάντησε αρνητικά.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η μάρτυς κλήθηκε επανειλημμένως στην Επιτροπή να σχολιάσει πώς, ενώ στο ημερολόγιο του κ. Φρουζή, που βρίσκεται στη δικογραφία, υπήρξαν αλλεπάλληλα αιτήματα για ραντεβού με τον κ. Λοβέρδο, εξηγεί ότι τελικά δεν ικανοποιήθηκε ποτέ κανένα από τα αιτήματά της εταιρίας από τον τότε υπουργό Υγείας.

Καταθέσεις

Σε ερώτηση για το εάν έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, φέρεται να απάντησε πως ποτέ της δεν κατέθεσε στο εξωτερικό, ενώ, όταν ρωτήθηκε και για την εμπλοκή του ονόματός της στην περίφημη έκθεση του FBI, η ίδια υποστήριξε πως αυτά δεν είναι αλήθεια. Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι ουδέποτε η Εισαγγελία Διαφθοράς τής ζήτησε εξηγήσεις για τις επίμαχες αναφορές των αμερικανικών αρχών!!!

Για τις καταθέσεις της στην ελληνική Δικαιοσύνη φέρεται να είπε πως τον Οκτώβριο του 2017 κατέθεσε μετά από κλήση παρουσία δύο εισαγγελέων, αλλά η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν ήταν παρούσα στην κατάθεση αυτή, ήταν σε συμπληρωματικές καταθέσεις που έδωσε.

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε πως στις αρχές του 2018 κατέθεσε εκ νέου στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενώ, για το εάν γνωρίζει σχετικά με τις καταθέσεις που έδωσαν στη Δικαιοσύνη οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», φέρεται να δήλωσε πως τις γνωρίζει μόνο μέσα από δημοσιεύματα. Σε ερώτηση εάν στις συμπληρωματικές αυτές καταθέσεις της στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη εκείνη τη ρώτησε σχετικά με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων «προκειμένου να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε» εάν κάτι γνωρίζει, η μάρτυς φέρεται να κατέθεσε: «Οχι, δεν με ρώτησε κάτι σχετικό…».

Σε πολλαπλές ερωτήσεις πώς δημοσιεύματα κατά καιρούς την έχουν σκιαγραφήσει ως μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση, η κυρία Μαρία Μαραγγέλη φέρεται να είπε ότι δεν σχολιάζει τα δημοσιεύματα αυτά, ενώ, στη λογική επόμενη ερώτηση γιατί δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά αυτών των δημοσιευμάτων, φέρεται να απάντησε: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία…».

Η αντιδικία

Η Μαρία Μαραγγέλη φέρεται να έχει καταθέσει πως ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν αποχώρησε το 2015 από μόνος του από την εταιρία, αλλά εκδιώχθηκε για εσωτερικές ατασθαλίες. Και φέρεται να κατέθεσε αυτό το γνωρίζει γιατί ήταν εκείνη που συνέταξε τα σχετικά έγγραφα…

Οι ίδιες πληροφορίες τόνιζαν πως η πρώην γραμματέας του ισχυρού άνδρα της Novartis ανέφερε πως στις 24 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο κ. Φρουζής αποχώρησε, δέχθηκε ένα μήνυμα από το κινητό του, το οποίο έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές, καθώς και ότι μέσω του γιου του την απειλούσε να μη μιλήσει για τις εσωτερικές ατασθαλίες του στην εταιρία.

Η κυρία Μαρία Μαραγγέλη, επίσης, φέρεται να κατέθεσε πως έγινε έλεγχος από τη Novartis εις βάρος του κ. Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε, καθώς άλλαζε κάθε 15 ημέρες Ι.Χ. Μάλιστα, φέρεται να έχει καταθέσει πως της ζήτησε να πάρει την Πόρσε στο σπίτι της και εκείνη το αρνήθηκε.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


https://www.eleftherostypos.gr/     

on 9:45:00 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Προανακριτική για Novartis: Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση της γραμματέως τους Φρουζή

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.