loading...

Φωτογραφίες ντοκουμέντο αποδεικνύουν τον εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία – Πότε και πώς παραδόθηκαν τα όπλα





















Εικόνες και βίντεο από τις παραδόσεις τουρκικού οπλισμού προς τη Λιβύη έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha το βράδυ της Πέμπτης.


Οι εικόνες αυτές αποδεικνύουν πως η Τουρκία εκβίασε την Λιβύη για την υπογραφή της συμφωνίας με την ΑΟΖ και επιβεβαιώνουν τα όσα έλεγαν το πρωί της Πέμπτης ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές η κυβέρνηση της Τρίπολης έλαβε «οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας και επισημαίνουν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα για αυτή την παράνομη συναλλαγή.

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη διάρκεια της παράδοσης τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων στο λιμάνι της Τρίπολης, από τουρκικό πλοίο. Πρόκειται για οχήματα κατασκευασμένα το 2018, που παραδόθηκαν στην κυβέρνηση Σαράτζ τον Μάιο του 2018.
























































Όσο αφορά την κατάθεση των συντεταγμένων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, οι ελληνικές πηγές επανέλαβαν ότι η συμφωνία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να αναρτηθεί στον ΟΗΕ: «Αυτά που κάνουν οι Τούρκοι στερούνται σοβαρότητας. Νομίζω ότι η συνολική τους ανάλυση είναι λανθασμένη ανάλυση. Ποιο το κεκτημένο της Τουρκίας πέρα του ότι επιβεβαιώνει πως είναι ταραξίας».


Στο μεταξύ, η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη. Θυμίζουμε ότι κατά την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για τη συμφωνία που η Τουρκία υπέγραψε με τη Λιβύη, ο κ. Ερτσίγες ανέφερε ότι με την υπογραφή του μνημονίου έχουν καθορίσει την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.








































Στο μεταξύ, χθες Την παραλαβή της επιστολής της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία καταγγέλλεται ως παράνομο το μνημόνιο Λιβύης και Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ.


«Επιβεβαιώνω ότι λάβαμε την επιστολή στις 9 Δεκεμβρίου και τη μελετούμε. Η Γραμματεία δεν λαμβάνει θέση ούτε σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα ή την δικαιοδοσία των κρατών μελών για τους θαλάσσιους χώρους τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας:


«Παρόλα αυτά, σε συγκεκριμένες περιοχές, όμως περίκλειστες ή ημίκλειστες θάλασσες, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα συμφέροντα τρίτων μερών. Έχουμε εμπιστοσύνη πως όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα αναγνωρίσουν την ανάγκη για συνεχή διάλογο για τα ευαίσθητα ζητήματα, σε συμφωνία με τις αρχές που είναι ενσωματωμένες στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όπου όλες οι διαφορές θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικά μέσα».


https://www.eleftherostypos.gr/    

on 9:25:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Φωτογραφίες ντοκουμέντο αποδεικνύουν τον εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία – Πότε και πώς παραδόθηκαν τα όπλα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.