Το Theodorovias blog σας προτείνει για τις γιορτινές ημέρες σπέσιαλ Κορμό κάστανο με σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου
ΓΛΥΚΟ,
ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΡΟΗ
2:06:00 μ.μ.
Είναι απίστευτο πόσο νόστιμος και εύκολος είναι αυτός ο κορμός. Δεν μπαίνει σε φόρμα, αλλά τυλίγεται σε λαδόκολλα!
ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. κάστανα ακαθάριστα (θα μας δώσουν περίπου ½ κιλό βρασμένα, αποφλοιωμένα κάστανα, γιατί έχουν μεγάλη φύρα)
130 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
200 γρ. γλυκό του κουταλιού κάστανο στραγγισμένο, ή μαρόν γλασέ (προαιρετικά)
Πως τον φτιάχνουμε....
Χαράσσουμε τα κάστανα στο κάτω μέρος σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα καθαρίζουμε. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη μισή ποσότητα της άχνης.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ κάστανου και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά. Αν θέλουμε να βάλουμε και γλυκό κάστανο ή μαρόν γλασέ, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη λαδόκολλα και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες της. Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει καλά και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Με ένα μαχαίρι ή πιρούνι χαράσσουμε γραμμές στην επιφάνεια του κορμού έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό δέντρου. Κόβουμε τις άκρες του κορμού λίγο λοξά και τις τοποθετούμε επάνω στον κορμό, για να θυμίζουν ρόζους και γαρνίρουμε αν θέλουμε με γλυκό του κουταλιού κάστανο ή μαρόν γλασέ. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
http://steliosparliaros.gr/
on 2:06:00 μ.μ..
Filed under
ΓΛΥΚΟ,
ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΡΟΗ
.
You can follow any responses to this entry through the
RSS 2.0
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.