To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχη Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού
ΓΛΥΚΟ, ΔΙΑΦΟΡΑ, ΡΟΗ 8:44:00 μ.μ.
Συστατικά
320 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα (για την κρέμα)
2 αβγά χτυπημένα (για την κρέμα)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2 (βράζεται ολόκληρο, με τη φλούδα και αλέθεται) πορτοκάλια
7 (χωριστά το ασπράδι) αβγά
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να ασπρίσουν.
Προσθέτετε στο ίδιο μπολ τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, τους κρόκους των αβγών χτυπημένους, το μπέικιν πάουντερ και το αμύγδαλο. Δουλεύετε το μίγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές.
Με μια ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο δεύτερο μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε το σιρόπι. Μόλις βγει το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
Βράζετε τα τέσσερα φλιτζάνια γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε το κόρν φλάουρ, το οποίο έχετε διαλύσει στο ένα φλιτζάνι γάλα που έχετε κρατήσει. Δουλεύετε την κρέμα σιγά-σιγά με μια σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και την αφήνετενα κρυώσει για 7 - 9 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά στο μίγμα. Αδειάζετε την κρέμα επάνω από τη βάση της πίτας, στρώνετε με μια σπάτουλα και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα
https://www.ab.gr/